Zaklatás


Traffic # 2022.07.15. 12:15

T. Stan!

Az üzenetváltások tartalmának, gyakoriságának, küldési időpontjának, stb. pontos ismerete nélkül érdemi jogi tanács nem adható.
A leírtak alapján halvány fogalmam sincs, mi történt, ki-kivel volt.

Ami szóba jöhet ilyen esetekben, az a zaklatás és a becsületsértés. (Becsületsértés akkor, ha a sértettnek mond/ír a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket, rágalmazás akkor, ha más, kívülálló személynek teszi ezt a sértettről.)
Mindkét cselekmény magánindítványra üldözendő, azaz ha az utolsó üzenetváltás és bármilyen kapcsolattartási forma (telefonhívás pl.) után 30 nap eltelt, eljárás nem indítható.

Slainte # 2022.07.11. 11:51

Csak kérdezem, a lejáratás milyen bűncselekmény?

Majordomus # 2022.07.10. 19:29

Esetleg lejáratás és rágalmazás jöhet szóba,ahhoz meg kevésnek tűnik.

drbjozsef # 2022.07.10. 17:53

Stan,

Ha a feljelentés zaklatás, akkor semmire. Ez nem az - már ha a leírásod legalább nyomokban emlékeztet a valóságra.

Stan # 2022.07.10. 17:13

Üdv.

Mire számíthatok, ha 3 konkrétumokat tartalmazó üzenetet küldtem egyik félnek arról, hogy évekig meg lett csalva? 2 profilról küldtem el mindezt.
A másik féllel sokáig közös megegyezés alapján történt üzenetváltás, néha indulatosan, de nem fenyegetőzve. Sajnos érintett voltam a viszonyban.
Miután feljelentéssel fenyegettek, tiltás megtörtént, azóta nem volt új üzenet küldve. Mire számíthatok egy feljelentés után?
Köszönöm.

ngyuri86 # 2022.03.21. 23:02

Üdv. kb 1 hónapja társkeresőn ismerkedtem egy lánnyal. Ő viberre hívott, megadta a számát. Végig mert egy felelsz vagy mersz játékban amit ő kért. Teljesen levetkőzött, meg a barátnőjét is megmutatta. Majd eltűnt és mikor kb 10 napra rá újra jelentkezett ismét izgató leveleket írt. Majd mikor én képet kértem trágárkodott és eltűnt. Én bocsánatkérő smst írtam neki 2x, majd kb egy hónap múlva is. Írtam, hogy térjen vissza nem bántóan. Ismét bejelöltem egy társkeresőn, ahol bocsánatot kértem, erre mondtam nyugodtan tiltson -nem tiltott le, és írtam neki, hogy játszhatnánk újra. Majd persze ismét bocsánatot kértem, de alig válaszolt, itt már gyanús volt, majd elkezdett ismét izgatóan viberre hívni, ahol én is küldtem neki intim képet (amit nem kellett volna, de töröltem is, persze lementhette), de előtte megkérdeztem azt mondta mindegy neki, hogy küldök e. Majd elhallgatott. Én semmi bántót nem írtam, csak kérdezgettem, hogy itt hagy felizgatva meg iyenek..De tényleg nem volt fenyegetőzés vagy bármi kötelességre kérés. Majd miután sokáig hallgatott: Azt írta ha tovább zeklatom feljelent? Nem akartam zaklatni, és most félek, hogy ez most zaklatásnak minősül vagy nem? Nem találkoztam a hölgyel azt sem tudom mi a neve, meg a címét sem. Töröltem mindent, nekem nincs semmi elmentett üzenetem viberről. De tudom, hogy direkt csalt csapdába, és nem akrtam zaklatni -ha ez annak minősülne! Válaszukat előre is köszönöm!

Marci53 # 2022.01.16. 18:24

Kedves Szakértők!

Szeretném kérdezni, hogy magánlaksértés és zaklatás miatt el szokták rendelni az előzetes letartóztatást? Párom olyanokat mondott, hogy bosszút áll, ki fog ráncigáltatni a házamból, kegyetlen bosszút fog állni, tönkreteszi az egészségem, stb.. volt már büntetve, jogerős szabadságvesztése volt és visszaesőnek minősül. (Zaklatás, magánlaksértés még nem volt neki.) Két nap múlva e-mailben bocsánatot kért és mondta hogy többé nem jön így oda hozzám, nem akar bántani, se bosszút sem állni ha én se ártok neki és legyünk inkább jóban és en már nem érdekelem, mert lett neki közben amúgy is új kapcsolata, csak a közös gyerekünk miatt beszéljünk rendesen.

Köszönöm szépen előre is

Konrad # 2022.01.05. 12:39

Üdv!

Szeretném megkérdezni, milyen következményei lehetnek az alábbi esetnek?
Ha egy netes platformon, hirtelen felindultságból megfenyegeti valaki egy másik embert, annak a vélt vagy valós aljasság miatt. A szöveg környezetből egyértelmű az erős felindultság. Másnap lehiggadva bocsánatot kér tőle.
Mi utána tisztázták többet nem beszél vele, nem keresi se online. Tehát egyszeri esett. Az illető személy azonosságát nem ismerte csak a nick nevét. Azt csak másnap tudta meg, amikor lehiggadt..
Nincs priusza és soha hasonló esete nem volt. Ennek ellenére feljelentést tesznek ellen.

Köszönöm a választ!

drbjozsef # 2021.02.11. 11:10

Ez minden bizonnyal - a leírásod alapján - nem zaklatás.

Katka773 # 2021.02.11. 08:27

Nem tud segíteni senki?

Katka773 # 2021.02.08. 14:56

Meg annyi, hogy azt írta ha nem küldök bizonyítékot akkor feljelent, de én akkor mondtam neki hogy soha többet nem jelentkezek csak ne tegye!

Katka773 # 2021.02.08. 14:54

Tisztelt Ügyvéd Úr!

6 üzenetet írtam, melyre nem tudtak válaszolni mivel internetes oldalról küldtem!

Ezután 1 SMS-t küldtem, melyre válaszolt a hölgy, arra én is válaszoltam, és így tovább.... Ez kB 10 üzenetvaltás lehetett, de ő egyszer sem jelezte hogy hagyjam abba!
Mindemellett napokig hivogattak utána telefonon, ő is és a rokonai is, de én nem vettem fel!

Az időtartam 2 hét volt!
Január elején jelentették a rendőrségen, és azóta nem kaptak semmi választ!
Természetesen utána nem írtam nekik ilyeneket!

Dr. Pinczés Ferenc # 2021.02.08. 14:44

Tisztelt Katka773,

Nem világos számomra, hogy akkor pontosan hány darab üzenetet váltott a felekkel, mert a leírtakból az tűnik ki, hogy többet, mint 6 db. Ahogyan az sem, hogy ez milyen hosszú időtartamot ölel fel.

https://drpinczes.hu/…selekmenyek/#…

Katka773 # 2021.02.08. 13:49

Kedves fórumozók!

Zaklatasnak számít-e ha egy személynek küldök 4 üzenetet(hogy megcsaljak) egy másiknak pedig 2 üzenetet (hogy milyen jó volt vele) majd ezt kovetoen oda vissza SMS irogatas kezdődik?
Nem fenyegető üzenetek voltak! És bizonyítani is tudom hogy igazat állítottam!

Ezek miatt ők feljelentettek! Nyomozni fog a rendőrség? Vagy ez még nem zaklatás?

Milyen büntetésre számíthatok?
Egyáltalán eljutnak hozzám? Külföldi oldalt használtam az üzenet kuldeshez, de kártyával fizettem érte!

Szerintetek?

rambi # 2021.01.29. 06:43

Köszönöm a megnyugtató választ.
Nem,nem kerestem és eggyszeri alkalom volt,mivel közben kiderülta nejem náhány turpissága is ezért bocsánatot is kértem volna tőlle,de letiltott.
Igazából azt sem tudom kicsoda.

drbjozsef # 2021.01.29. 05:21

rambi,

Ha ez egyszeri alkalom volt, indokolt felindulásból, amit nem követett semmilyen konkrét erőszakra utaló cselekmény (nem kerested meg, nem mentél utána), akkor ez se zaklatás, se nem fenyegetés. Legalábbis nem olyan, amivel bárki is foglalkozni fog mint bűncselekmény.

rambi # 2021.01.28. 18:10

Én kérdésnek szántam,de nem tudom ő minek gondolta,igazából semmi fenyegetést nem akartam,de abban a pillanatban nem szerettem túlzottan azt akinek írtam és nem tudom ő minek gondolta.A válaszból azt gondolom túlzottan nem ilyedt meg,de meglepett,hogy azonnal börtönnel fenyegetett.

rambi # 2021.01.28. 10:17

T Fórumozók

Elég hülye dolgogról kérném a véleményeteket.
Van eggy ember aki észreveszi,hogy a párjának valaki intim fotókat küld.Erre a hirtelen indulatból ráír a kép küldőre,hogy nem fél-e ha más párja felé kotor,eltörhet a gerince...

Viszontválsz:Jól tud sz..ni és te is fogsz a sitten,én kellek neki és téged majd jól meg...nak a sitten!

Valami ilyesmi a történet,jelenleg zajlik a válás ez tiszta ügy.De feljelentéssel fenyegetnek.Érdekelne a nálam hozzáértőbbek véleménye,hogy mit tennétek?
Illetve,hogy ha valóban történt feljelentés,milyen büntetésre lehet számítani?
Esetleg a válasz miatt érdemes-e viszonvádat kezdeni?

rigoz # 2020.08.28. 05:51

De visszadobta a levelezőrendszer az e-mail(jeime)t...

rigoz # 2020.08.27. 01:44

Kedves Frincikó!

Megkaptam az e-mailjét is, ott válaszoltam a felvetéseire és az e-mailjére is...

Üdv,

rigoz

Fricinkó # 2020.08.26. 20:59

Kedves rigoz!

"nem lepődtem meg a kizárási indítvány eltussolásán."

Miután tegnap kézhez kaptam - kérésemre - a rendőrségen keletkezett iratanyagot és láttam, mit irt a nyomozó a pm rendőrfőkapitánynak, már én sem lepődtam meg.

Illetve meglepődtem azért, mivel több mint egy éve kotlanak a tőlem lefoglalt - informatikus szakértőjük által wifikamera-felvételeknek minősitett, ami önmagában is érdekes - hang- és kép és videófelvételeimen, mivel áll. az ügyész utasitására a nyomozó köteles mindet végighallgatni.
Márpedig ha végighallgatta őket, hallania kellett az engem ért becsmérlő, megalázó kifejezéseket, amelyek jártamban-keltemben értek - előzmény, szóváltás nélkül - a birtokomon.
Éppen ezért készitettem őket. Elhangzanak itt olyanok, hogy "megjöttek a putrisok", "cigány", "retkes", "megdögölhetne már", "megdöglesz" és más becsmérlő kötekező kifejezések, sőt az egyik hangfelvételen konkrét fenyegetés, miszerint "az ilyet ki kell irtani".

Érdekes módon azonban a nyomozó, aki egy éve ezeket hallgatja, nem hallotta ezt, kizárólag azt hallotta, hogy én beszélgetésekben a szomszédomat vádolom a kutyám megmérgezésével - ezt irta a pm. rendőrkapitánynak.
Azonban a megfenyegetésem két tanuját még mindig nem hallgatták ki.

Tehát a nyomozó kizárólag terheló, részben hazug állitásokat ir a pm kapitánynak, megfűszerezve azzal, hogy én hányféle levelet irtam már és kiknek. Ergó, paranoiás vagyok.

Azt, hogy kilenc évnyi zaklatás, hároméves verbális megalázás, fenyegetés és becsmérlés kényszerű elviselése miatt kapkodtam segitségért a létező összes fórumhoz, amit hasonló esetben mindenki más is tett volna, hacsak nem törődik bele megadóan hogy őt itt most kiirtják.

Tehát a jelenlegi nyomozó pontosan ugyanolyan elvogult jelentést irt az ügyemben, mint az, aki az általam tett feljelentés ügyében nyomozott.

Az az elképesztő, hogy ott vannak a tárgyi bizonyitékok, amelyeket azért szereztem be, hogy alátámasszam a zaklatásokat, a rendőrség pedig egyszerűen úgy csinál, mintha azok nem lennének.

A zaklatóm minden szavát bizonyiték nélkül szentirásnak veszi ugyanakkor.

Nekem többen megmondták abban a városban, hogy meneküljek el, mert emiatt az ember miatt "olyan erők mozdulnak meg" korábbi bűncselekményei miatt is, hogy semmmi esély nincs senkinek megvédeni magát.

Azonban az kezd körvonalazódni, aogy a nyomozó legutóbbi jelentését olvasom, hogy engem semmilyen atrocitás nem ért, hanem paranoiás vagyok és emiatt én zaklattam a szomszéd családot, ahol a családfő egy közrettegésben álló férfi.

Igy két esélyem van, ha biróságra kerül az ügyem: elitélnek ötszáz rendbeli zaklatásért, mivel a kétszeres- háromszoros másolatait ugyanazoknak a hangfelvételeknek, képeknek figyelmen kivül hagyták, sőt beleszámolták a hivatalos helyre irt beadványaimat is a zaklatási tételbe.
Vagy kényszergyógykezelésre itélnek mert paranoid idióta vagyok, aki zaklat családokat.

Érthetelen, hogy ez hogyan történhet Miután ellenem folyik az eljárás, nincs módom arra, hogy a hangfelvételeket kivonatoljam és legépeljem, hogy legalább az ügyész lássa, milyen atrocitások értek éveken át - az ügyészhez ezek el sem jutnak.

Nem tudom, érthetően fejeztem-e ki magam.

Tehát a tőlem hamis vád miatt lefoglalt, soha be nem üzemelt, lefoglaláskor sem üzemelő wifikamera, mmelynek egyetlen felvételét sem találta a számitógépemen az informatikus szakértő, mégis a wifikamerával rögzitettnek minősiti a szakértő is és a rendőr is a sokkal korábban, általam bizonyitékként telefonokkal készitett felvételeket.

Ezügyben már panaszt tettem majd egy éve, de sem az ügyész, sem a rendőrség nem foglalokozott vele.

Ezt kb ahhoz tudnám hasonlitani, mint amikor egy gyilkosság eszköze a rendőrség birtokában lenne, a gyilkos ujjlenyomataival, de ezt nem irná le az ügyésznek, csak azt, hogy az áldozat csúnyán nézett.

Elmondhatom, hogy elüldözésem óta a rendőrség zaklat tovább és nagyjából sikerült már kicsinálniuk. Aludni sem tudok, hisz teljesen nyilvánvaló, hogy ki akarnak késziteni.

Vajon ki az az ember, akinek az érdekében ezt teszik?

rigoz # 2020.08.09. 14:00

@Evelin89: Szerintem véletlenül a szerkeszthető verziót linkelted, mert választ elölni nem tudok, csak beleírni, ha akarnék...

Evelin89 # 2020.08.09. 13:15

Kedves Tagok. Szakdolgozatomat írok jogász szakon. Témám a zaklatás a 21. században. Kérem,hogy segítsétek munkámat az anonym kérdőív kitöltésével https://docs.google.com/…P5YKJKg/edit

Köszönöm.

BellaIza # 2020.08.09. 12:08

Üdv mindenkinek!
Új lakók vagyunk egy pesti panelházban.
Tegnap délután az egyik idős szomszéd felnőttkorú, pszichiátrián kezelt, drogos fia szétverte a panelban a belső lépcsőház üvegkapuját, dörömbölt az anyja ajtaján, be akarta rúgni azt, konkrétan fél órán keresztül üvöltözött és fenyegetőzött a lépcsőházban míg ki nem jöttek a rendőrök. Akkor elküldték, de fél óra múlva megint megjelent és előadta ezt a műsort újra, de akkor már 5 perc után lelépett, de a rendőrséget újra hívta az egyik szomszéd.
A jelenetek alatt a férfi gyakran emlegetett ingatlanokat,örökséget, pénzt.
Az anyja elmondta a rendőröknek hogy már kétszer volt távoltartási végzése a fia ellen, mert időnként megjelenik itt.
A kérdésem az lenne, hogy ha az idős asszony elhalálozna (tényleg nagyon idős már) akkor a fia a távoltartási végzések, a pszichiátriai kezelések ellenére is simán megörökölhetné ezt a lakást, és élhetne is itt kedve szerint?
A kérdésem elég elrugaszkodott lehet, és bármikor jöhetnek új szomszédok akikkel probléma van, de érdekelne mi történik ilyenkor. Direkt azért vettünk itt lakást mert nyugis a környék, szeretnénk itt otthonra lelni, gyerekeket nevelni.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.08.09. 08:18

Ez mi?! Interneten keresztül is fertőz?