Garázdaság


ObudaFan # 2006.12.31. 11:33

Sokkal több joga nem lesz, mert garázdaság miatt folyik ellene az eljárás, ami közvádas bűncselekmény. Annyit persze el lehet vele érni, hogy a másik is szívjon. Ha viszont szép lassan kiderül, hogy egy harmadik személy is részt vett a dologban, akkor már öngól, mert csoportosnak fog minősülni, és így vele szemben is súlyosabban minősül.

JOLY-JOKER # 2006.12.30. 19:58

szia banoka

szépen vedd a fáradságt és anélkül, hogy
említést tennél az indult ügyről menj el a rendőrségre és tegyél feljelentést(magán vádas) de feltétlenül "általad" ismeretlen tettes ellen aki késöbb "felismerhetsz" .
Amikor felveszik a jegyzőkönyvet és értesítenek az ügy megindulsáról kérd a rendőrségtől a két ügy egyesítését .
Így nem csak vádlott de vádló is vagy és jelentősen befolyásolhatod az ügy kimenetelét annál is inkább mert így az eljárási szabályok szerint több jogod lesz
mintha csak vádlott lennél .sok sikert.
hali

ObudaFan # 2006.12.30. 16:56

Akkor van mázlid, ha ügyész dönt, mert az vagy az, hogy nem emel vádat, vagy az, hogy megrovást alkalmaz. Ez utóbbi ellen egyébként élhetsz panasszal, ha ezt is soknak tartod, és akkor bíróság dönt. Ügyvéd sosem árt. Szabadságvesztésre nem hiszem, ha nem voltál még büntetve, és ha csak pénzbünti lesz maximum, akkor tiszta erkölcsid lesz.

banoka # 2006.12.29. 19:47

Sziasztok!

Az alábbi ügyben szeretném a segítségeteket kérni.

Egy rendezvényen egy ott dolgozóval szóváltásba keveredtem, sértegetni kezdett mire én mérgemben kezemmel meglöktem a vállát. Erre ő húzni kezdte a hajamat és kialakult egy ütésváltás. Mivel én fiatalabb és erősebb is voltam, rajtam különösebb nyomok nem lettek , viszont az én ütéseim miatt véraláfutás lett a másik félen ill. vérzett a keze mert a körmöm a bőrébe akadt (látlelet készült). A rendőrség most engem garázdasággal vádol, ráadásul pechemre, olyan tanuk jelentkeztek, akik nem állítanak igazat és azt állítják, hogy csak én ütöttem meg a másikat (volt kb 40 percük, hogy a rendőrség kiérkezéséig összebeszéljenek).

Kérdésem az lenne, hogy mire számíthatok? Ügyész fog dönteni vagy bíróság elé kell állnom? Be fognak még hívni valahova, vagy elég volt a rendőrségen tett vallomásom? Érdemes lenne ilyen esetben védőügyvédet fogadnom? Én kértem a hazugságvizsgálatot, hogy bebizonyíthassam, hogy a másik fél visszaütött és húzta a hajamat (ezt ő és a tanuk is mind tagadják a vallomásukban), de azt mondták erre nincsen lehetőségem, igaz ez?
Pénzbűntetésre számítsak vagy szabadságfesztésre (felfüggesztettre?). Ezek bekerülnek az erkölcsi bizonyítványba?

Minden segítséget előre is köszönök!