Minden jogtudósnak figyelmébe ajánlom!


Kacsa1111 # 2010.10.11. 09:43

Kedves Legislator,

nekem is a kincs, ami nincs ugrott be!:)))


Kacsa11

Legislator # 2010.10.11. 08:49

"Én mondani banzai!":-D


Sunshine after the rain.

Berényi Miki # 2010.10.11. 05:37

A témaindító nyilván annyira elmerült a börtönlakók értelmének és lelkiismeretének a vizsgálatában, hogy nem vette észre, hogy az SZDSZ megszűnt... tisztára, mint azok a japán katonák, akikre a II. vh befejeztét követően évtizedekkel találtak rá a kis szigeteken :)

Legislator # 2010.10.10. 20:33

A fizetésemet azt visszatarthatják, mivel illetményem van, a közszolga az meg a hordár volt, csak valami hülye anno elkezdte rámondani a közszolgálati dolgozókra.


Sunshine after the rain.

nandy # 2010.10.10. 15:11

Így október közepén a kétgyermekes családanya által a „kilakoltatáse­llenmittegyek” topikok a legszórakozta­tóbbak.

Hozzunk törvényt arról is, hogy minden közszolga fizetését tartsuk vissza, és fordítsuk a devizahitelesek megsegítésére!

 Önkéntes közteherviselés bevezetése. (A törvényi kötelezettségként kirótt közteherviselés eltörlése.)

Helyes! Legyen önkéntes alapon az adóztatás! Sőt, legyen a boltokban is becsületkassza! A szolgáltató pedig örüljön, és fizessen ő nekem azért, hogy egyáltalán használom a szolgáltatását. Sőt, az állam is fizessen nekem, mert itt élek.
Mily nemes gondolatok. :)

marcika # 2010.10.10. 14:16

KunMacho

Ez a sok badarság amit leírtál nem fér össze a kereszténységgel, ha már előhoztad...
A pedofiok védelme, szemet hunysz a prostitució fölötti, és még sorolhatnám. Teljesen ellentmond a bibliának. Részemről lezártnak tekintem ezt a témát, de legalább ne példálozz Istennel, mert a többi hívő embert sérted meg. Többek közt engem is.
Amikor elolvastam a "tervezetedet", sokkal inkább egy politikai irányvonal jutott eszembe, és nem a kereszténység.

KunMacho # 2010.10.10. 13:13

kedves marcika!
Semmisem érdem, hanem minden csak kegyelem, de ezt te valószínűleg, egyenlőre nem érted.

Kedves Naina!
Ha hiszed, ha nem szoktam önvizsgálatot (lelkiismeretvizsgálatot is) tartani és próbálok helyes önképet kialakítani magamról. Ehhez ráadásul segítségem is van, egy mindenkinél bölcsebb és különlegesebb ember, aki az erényekben való növekedés útján is megsegít. A világot nem akarom megváltani, azt már megtette értünk ez az ember. Kíváncsi vagyok, tudod-e hogy kiről beszélek.

KunMacho # 2010.10.10. 12:35

Kedves fanyalgók!
Még egyszer, valószínűleg utoljára kihangsúlyozom: amit a fórumnyitó hozzászólásban felvázoltam, nem törvényjavaslat és nem alkotmánytervezet, hanem egy társadalompolitikai cselekvési program részlete. nem volt más célom, mint hogy azt az emberekkel megismertessem. Törvénytervezetek akkor születhetnek belőle, ha az elvi megállapítások egy része szakmai kidolgozás után a törvényhozás elé kerülnek. Nyílván, aki rossznak vagy badarságnak látja, az ebben az előkészítő munkában nem fog részt venni.
A jogtudósaink alkotmányjogászaink jelentős része a mai magyar jogrendet és a hatályos alkotmányt jónak tarja. Ezt úton-útfélen hangoztatja. A programtervezet elvi megállapításaiból következik, hogy én nem tartom jónak. Rossznak tartom, nagyon rossznak, alapvető erkölcsi normák sérülnek általa, és jónéhány törvény kimeríti az embertelenség fogalmát.
Hiszem és remélem, hogy vannak vagy lesznek olyanok, akik hasonlóképpen látják és a program mellet emberként, szavazóként majd kiállnak.

marcika # 2010.10.10. 09:31

"
Magyarországon meg a jogalkotás nem olyan dolog, amibe a becsületes jogászok bele tudnak szólni.
”"
Ezért mérnökként összefogalalom a legfontosabbakat és kiegészítem a hiányosságokat:

  1. más országok megfenyegetése. -hihi frászt kap majd tőlünk pl Kína
  2. azon külföldiek befogadása akiket saját hazájukban halálraítéltek vagy életfogytiglanra.
  3. kötelező adózás/köztehetviselés eltörlése (nekem tetszik :)
  4. szociális kánaán bevezetése (miből ha nincs adó?)
  5. prostitució legalizálása.
  6. pedofilia elfogadása
  7. tankötelezettség eltörlése
  8. kötelező védőoltás eltörlése

Hiányolom az egészből:
1° a fegyverviselés engedélyezését 5 éves kortól.
2° az ostobaság kötelezővé tétele- aki tanul az büntetésből adót kell fizessen.
3° mindennemű közüzemi díj eltörlése.
4° bérezés munka nélkül, aki dolgozik annak bütetésből fizetnie kell.
5° tanárok, mérnökök, ügyvédek, művészek, orvosok, ovónők nyilvános kivégzése.
6° a hülyeség SI mértékegységének a bevezetése.

P.S.: „"Az ember értelemmel és lelkiismerettel bíró lény”" Úgy látom, KunMacho, hogy nálad az értelem hiányzik, de végtelenül lelkiismeretes vagy, és ez is egy érdem.

Grád András # 2010.10.10. 08:43

Kedves kollégák, én szóltam! :-)

Bár tárgyilagosan el kell ismernem, hogy a választások lezárulta óta nagyobb és szórakoztatóbb marhaságokat nem olvastam. Az általam nagyrabecsült Kétfarkú Kutya Párttól az különbözteti meg mindazonáltal, hogy ők paródiának szánták, amit KunMacho úr véresen komolyan gondol. Ezzel együtt össze lehetne fésülni a két programot, mondjuk az örökélet + 5 év után ott jöhetne a nem-adózáshoz fűződő jog, a kettő együtt már majdnem a Paradicsom, a Nagykorút hajózhatóvá tétele pedig direkt jól jönne, ha munkalehetőségeket akarunk kínálni a Világ összes halálra és életfogytiglani szabadságvesztés büntetésre ítélt különlegesen veszélyes bűnözőjének, akik hála az adómentes öröklétnek, még életükben elvégezhetnék a munkát. :-)

Úgyhogy tulajdonképpen egyet kell értsek Nainával is, KunMacho úrnak akár még hálásak is lehetünk, hogy így elszórakoztat bennünket, ha elmegy, szinte hiányozni fog. (Apropó, javasolnám a programba felvenni, hogy az újranyíló Lipóton már legyen az ápoltaknak is internet-hozzáférési lehetősége!)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Legislator # 2010.10.10. 08:34

KunMacho: nem katona, vagy rendőr vagy te? Vagy esetleg ellenérdekelt?


Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.10.10. 08:33

Egyébként a lengyeleknél a kasztrálás biológiai (injekciókúrával történik), és eléggé hosszadalmas folyamat, a legkevésbé sem mentes az ellentmondásoktól (mellékhatások). Szóval, nem miskárolókéssel, vagy órás bicskával esnek neki a pedofiloknak. Majd megnézem melyik számában írta meg a tényeket a Jogi Tudósító (természetesen lengyel forrásból fordítva).


Sunshine after the rain.

Naina # 2010.10.10. 07:00

Keves KunMacho!

Igen, rendkívül szórakoztató olvasni az ilyen badarságokat, mint például a tiéd. Elképzeltem,hogy jó iskolapélda lenne egy egyetemen, megtalálni benne az alapvető és egyéb súlyú hibákat,aztán gyorsan elhesegettem a gondolatot, mert nem lehetne kiválogatni a kendermagot, tekintve, hogy nincs benne.:)

Javaslom,hogy a cipész maradjon a kaptafánál.Írj szociológiai tanulmányokat, váltsd meg a világot, de ne jogszabály tervezeteken gondolkodj.

Amikor neked elmeosztályt, gipszet és egyéb nyalánkságokat emlegetnek,sosem gondolkodsz el azon,hogy valami probléma lehet veled? Mindig meg vagy győződve,hogy te vagy a tökéletes?

Néha nézz befelé is, ne csak kifelé. Ha majd legbelül rendben leszel, utána gondolkodnék a helyedben a világmegváltáson. De akkor sem a jog területén.

KunMacho # 2010.10.10. 06:54

kedves kacsa1111!
Ügyésznek jó leszel, de ezekkel a meglátásokkal védőügyvédnek ne menj el!

KunMacho # 2010.10.10. 06:43

kedves kacsa 1111 !
ha olyan vacak lenne nem fáradtál volna vele ennyit :)
(dühít az igazság)
sajnálatos de te azon jogtudósok? közé tartozol, aki már megkérdőjelezi az emberi lelkiismeret létét is.
Azt hogy az ember értelemmel és lelkiismerettel bíró lény azt nem csak én hanem az EJENY is állítja, ( és még néhány ember) valamint az embertelen büntetésnek, bánásmódnak kitett emberek menedék kérelemhez való jogát szintén az EJENY. Ez már nem tananyag a jogi egyetemeken?
Ja és nem nyomásgyakorlás, csak példamutatás, egy kis ország nem tehet többet.

Kedves Grád András!
Az elmegyógyintézetre történő megjegyzése ugye nem valami fenyegetés féle akar lenni. Csak azért kérdezem mert már kaptam ilyent , ehhez hasonlót, csak ott röntgenosztályt és gipszelőt emlegetet a hozzászóló.

KunMacho # 2010.10.10. 06:11

Kedves Naina!
Viccesek a topikok mi?
Így október közepén a kétgyermekes családanya által a „kilakoltatásellenmittegyek” topikok a legszórakoztatóbbak.
Vagy a nyakig begipszelt balesetokozónak: csakakkorleszelmegbüntetvehamásnakiseltöröttacsontja

Kacsa1111 # 2010.10.09. 23:17

Nem rég olvastam, hogy Lengyelországban a pedofil bűnelkövetőket törvényes szankció keretében kasztrálják. Először azt hittem, hogy valami tréfás sajtókacsa, de sajnos megdöbbenésemre rá kellett jönnöm, hogy kemény valóság, amit olvasok, és más európai országok is készülnek hasonló szankciót bevezetni.

ha a te 5-6 éves kislányodat répázná meg egy ilyen beteg állat, te magad akarnád saját kezüleg kasztrálni...


Kacsa11

Kacsa1111 # 2010.10.09. 23:14

Kedves Kunmacho,

1)
te kiféle és miféle szerzet vagy?
valami tarisznyásdi bölcsésznek tűnsz...amennyiben igazam van, azt javaslom, hogy inkább valami hasznos filozófiai tanulmányt olvasgass inkább, esetleg valami felkapott kortárs irodalmat egy meg nem értett zseni tollából...a jogi szövegeket hagyd inkább jogászoknak, mert te csak a szöveget érted (talán), a mögöttes dogmatikát nem.

2)
A közelmúltban a magyar parlament törvénybe iktatta az életfogytig tartó börtönbüntetést,

FYI: 1880 január 1. (vagy mikor is lépett hatályba a Csemegi kódex?) óta megtalálható a büntetések között.

3)
Az ember értelemmel és lelkiismerettel bíró lény, amelyből következik, hogy az értelmén és lelkiismeretén keresztül, megfelelő értelmi ráhatással meggyőzhető

bájosan naiv...jártál te mostanában pl. Monor környékén?:)

4)
A Magyar Köztársaság felfüggeszti diplomáciai kapcsolatait minden olyan országgal, ahol érvényben van a halálbüntetés, az életfogytiglani börtönbüntetés, és az elítéltek vagy bebörtönzöttek kínzása, vagy megalázása, 72 órás várakozási idővel.

ezt te végiggondoltad?:)
óriási nyomásgyakorlás, mit ne mondjak...:)))

5)
Menedék, tartózkodás és letelepedés biztosítása, minden halálra ítéltnek, és életfogytiglanira ítéltnek

de kurva jó kis hely lesz akkor Magyarország...gyilkosok, erőszakoskodók stb. ide gyertek!!!
a neckermann csak ide fog turistautakat szervezni:)))
át is keresztelik majd az országot Új-Ausztráliára!:)))

6)
Önkéntes közteherviselés bevezetése. (A törvényi kötelezettségként kirótt közteherviselés eltörlése.)

hehe...ez mekkora lenne!!!
a legszebb, hogy utána megindokolja a kötelező közteherviselés létjogosultságát..."nooooormális"!:)))

7)
Balesetekben érintett személyek esetében, amennyiben a szándékosság és/vagy a veszélyeztetés szándékossága kizárható, a baleset előidézése nem vonhat maga után büntetőjogi felelősségre vonást és eljárást.

lehet, hogy én ittam már sok bort...de mintha ez most is így lenne.:)

8)
Kártérítési eljárás sem indítható.

ezek után én már csak azt kivánom, hogy tudd ki húzta meg a kocsidat...véletlenül persze.:)

9)
A prostitúció, mint büntetőjogi kategória nem értelmezhető.

A prostitúció, mint büntetőjogi kategória nincs értelmezve.:)))

9)
A többit már el sem olvasom...Grád Andrásnak van igaza: ez már árt a szellemi egészségemnek!:)


Kacsa11

Sherlock # 2010.10.09. 21:08

Én sert iszom + megnéztem a Robert Downey Jr.-os Sherlockot. :D

  • a tökéletes szombat
Grád András # 2010.10.09. 20:25

:-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Naina # 2010.10.09. 20:16

Igazán mulatságos ez a topic is! :D
Töltök még Martinit.....

Grád András # 2010.10.09. 20:11

"Akinek van szellemi tisztánlátása az látja benne az igazság kardját. Vagy lesznek akik mellé álnak vagy nem, ha nem, akkor megy tovább azon az úton amin eddig, az erkölcsi romlás útján."

Én magam szívesen odaállnék ugyan az igazság kardja mellé (biztosan jól mutatnánk együtt), de mivel az éppen az erkölcsi romlás útján megy tovább, oda tán mégsem kellene követnem. :-)

Kedves Kollégák, a magam részéről mentális egészségem megőrzése érdekében esetleges válaszoktól függetlenül felhagyok a KunMacho úrral való polemizálással.


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

KunMacho # 2010.10.09. 19:29

De kedves tanár úr!
Jogdoktorként nem vonunk le olyan következtetéseket egy kijelentésből, ami nincs benne, vagy nem vonható le következtetésként.
Nem fenyegetünk meg senkit és hadat sem üzenünk hanem felfüggesztjük a diplomáciai kapcsolatokat azután a feltételek elutasítása esetén megszüntetjük.
Amennyiben demokratikus rend szerint a programtervezet érvényre jut.

KunMacho # 2010.10.09. 19:16

Magyarországon meg a jogalkotás nem olyan dolog, amibe a becsületes jogászok bele tudnak szólni.
A programtervezet jogalkotást és jogalkalmazást érintő kérdései valóban laikus megfogalmazásúak, de a programtervezetben rögzítettem, hogy a tervezet, szakmai és tudományos kidolgozást igényel. Ettől függetlenül hiszem, hogy a programtervezet törvényességi megállapításai az igazság és a törvényesség (és emberség) talaján megállnak.
A szomorú az, hogy ezek a jogi kérdések már szóbeszéd tárgyát sem képezik. Az új alkotmánnyal kapcsolatban pedig nem lehetnek illúzióink, hisz tanúi lehettünk olyan dilettáns vagy már inkább kókler törvények megszületésének mint pl. a: nagy nyilvánosság előtt elkövetett holokauszt tagadás, amit az új kormány nem hogy eltörölt volna, hanem még kibővített. És minden társadalmi vagy szakmai szervezet tiltakozása vagy figyelmeztetése, véleménye lepereg róluk. Ezt már nehéz lesz űberolni, de nekem van még ötletem pl. a kiskocsmában elkövetett sanda és ferde tekintet törvényi tilalma.
Nem rég olvastam, hogy Lengyelországban a pedofil bűnelkövetőket törvényes szankció keretében kasztrálják. Először azt hittem, hogy valami tréfás sajtókacsa, de sajnos megdöbbenésemre rá kellett jönnöm, hogy kemény valóság, amit olvasok, és más európai országok is készülnek hasonló szankciót bevezetni.
Tekintve hogy a magyar jogrend is tartalmaz hasonló súlyosságú jogi torzókat, (csonkításos törvényi szankcióról egyelőre nincs tudomásom) ilyen például a segítségnyújtási kötelezettség, az igazságszolgáltatásban és a közigazgatás felső szintjén becsületes istenfélő ember nem vállal munkát.
Jogi kifogást én ebben az országban már nem emelek (laikusként sem). Ezt a programtervezetet viszont úgy hirdetem, mint a magyar nemzet erkölcsi megtisztulásának kulcsát. Akinek van szellemi tisztánlátása az látja benne az igazság kardját. Vagy lesznek akik mellé álnak vagy nem, ha nem, akkor megy tovább azon az úton amin eddig, az erkölcsi romlás útján.

Grád András # 2010.10.09. 18:44

Már bocsánat, de csatlakozom Sherlock véleményéhez. (Megkockáztatom, hogy ha ezt egy tehénnek beadják, felfordul tőle.)

"A Magyar Köztársaság felfüggeszti diplomáciai kapcsolatait minden olyan országgal, ahol érvényben van a halálbüntetés, az életfogytiglani börtönbüntetés, és az elítéltek vagy bebörtönzöttek kínzása, vagy megalázása, 72 órás várakozási idővel.
 A nevezett büntetőszankciók felfüggesztésének elmaradása esetén, a Magyar Köztársaság az érintett országgal a diplomáciai kapcsolatait megszakítja."

Vagyis megfenyegetjük Kínát és az USA-t (meg persze mellékesen Thaiföldet, Malayziát, stb, stb.), hogy megszakítjuk velük a diplomáciai kapcsolatot, ha 3 nap alatt nem törlik el a halálbüntetést! Ez szerintem így túl lájtos! Javaslom kiegészíteni azzal, hogy további 3 nap várakozási idő után hadat üzenünk nekik!

A fenti szöveg-javaslatomra elsőbbséget jelentek be a szerzővel és a rövidesen visszaállítandó Lipótmezei Elmegyógyintézettel szemben, copyright Karinthy.


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu