Hitelkérelemtől való elállás


vargabali (törölt felhasználó) # 2007.03.07. 09:15

A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve.

_Lala_ # 2007.03.07. 08:18

Olyan kérelem, amely a bank engedélyezésekor szerződéssé minősül, olyan nincs.

Olyan van, hogy adsz egy írásos ajánlatot, amely minden szerződéses feltételt tartalmaz, és ha a bank ezeket mind elfogadja, és erről az értesítés hozzád megérkezik, akkor a Te általad tett ajánlati feltételekkel létrejön a szerződés. Ha az ajánlatod nem tartalmaz minden szerződéses feltételt (pl. egy hitelszerződésnél a fizetendő törlesztőrészlet az ilyen), és ezt a bank fogja majd megmondani, vagy a bank eltérő feltételeket szeretne, akkor a helyzet megfordul: amikor ő értesít ezekről a feltételekről, akkor eldöntheted, hogy elfogadod őket (és a szerződés akkor jön létre, amikor a Te elfogadásod eljut a bankhoz), vagy nem, és akkor nem jött létre érvényesen szerződés.

A másik dolog, hogy a hitelszerződés és az autórendelés két független dolog: az autókereskedő nem mondhatja azt, hogy azért nem adja vissza az autóról szóló szerződés szerint visszaadandó összeget, mert azt Neked a bank felé ki kéne fizetned, és majd ő helyetted kifizeti. Ha a bank akar valamit Tőled, ahhoz a kereskedőnek semmi köze.

vargabali (törölt felhasználó) # 2007.03.06. 23:19

A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve.

_Lala_ # 2007.03.06. 22:45

Olvasd el a szerződéseket, amiket aláírtál. Egyrészt van ugye egy a hitelről, másrészt van egy az autóról. Ha még nem írtad alá, akkor az nem lépett hatályba (nincs mitől elállni).

vargabali (törölt felhasználó) # 2007.03.06. 22:36

A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve.