Behajtó cégekről


Sasfioka # 2008.08.01. 18:22

Szép kezdése a nagykorúságnak.
Amúgy igen, létezik elévülés OTP hitelre is. Megszakítás nélkül 5 év alatt évül el a követelés.
Tehát akár el is évülhetett. Viszont ezt ennyiből megmondani nem lehet.

SF

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.29. 16:53

Igen, általában lehet részletekben is fizetni.

Ja, hogy nem azt kérdezted? Kár...

junior83 # 2008.07.29. 16:11

Szép napot mindenkinek! Lenne egy kérdésem. 18 éves (Most 25 vagyok) koromban felvettem az Otp-től hitelt de nem tudtam fizetni most behajtócéget küldtek rám.Mit tudnak tenni? A nevemen nincs semmi, feketén melozom, nincs bank kártyám sem. És van olyan, hogy elévülési idő otp- és hitelnél? Nem jelzálog hitelről van szó, hanem személyi kölcsönről. A válasz előre is köszönöm.

nezsu1 # 2008.05.15. 12:42

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy német cég behajthatja-e rajtam a nemlétező tartozásomat?
Egyszer rendeltem tőle egy minta cd-t, ami "ingyenes volt", és azóta küldi nekem a számlát 130 euróról. Most kaptam meg az utolsó felszólítást, azt írta, ha nem fizetek behajtó céget fog rám küldeni. Megteheti?
Ha valaki tud, kérem segítsen!!!
Előre is köszönöm!

angelika # 2007.10.16. 03:30

böveben??????


üdvözletel

saju # 2007.10.08. 16:29

A behajto egy magyarorszagi cimre megy.

angelika # 2007.10.08. 11:43

milyen cimre megy a behajto?


üdvözletel

angelika # 2007.10.08. 11:43

milyen cimre megy a behajto?


üdvözletel

saju # 2007.09.18. 20:49

A sportklubhoz pedig utolag cstalakoztunk.

saju # 2007.09.18. 20:47

Ja es nem a telefonos musor miatt lett a 170 ezer forint.

saju # 2007.09.18. 19:34

Az elobb beszeltem a sraccal, aki a kovetkezot mondta: szeptember 14-en, par napja kapott irasban egy levelet szemelyes megkeresesrol. A Vodafone mar atadta az ugyet behajtocegnek... Felkereste szemelyesen valaki es alairatott vele egy papirt hogy elismeri a tartozast. Na ezt nem kellett volna ugy erzem. A legelso szamla nem 70 000 forint volt hanem 170 ezer.

saju # 2007.09.18. 11:21

A szamla ugy lett ekkora, hogy telefonos musorban akartam nyerni penzt es tobbszor egymas utan regisztraltattam magam, ezutan a vodafone rogton letiltotta a kartyainkat, mert par perc alatt lett az en kartyam miatt egy 70 ezer forintos szamla. Igy kezdodott...

saju # 2007.09.18. 11:14

Koszonom megegyszer a valaszokat. Csalas semmikeppen nem volt, az elso esetben nekem felajanlotta a vodafone egyik alkalmazottja hogy elintez nekunk egy kedvezmenyes csomagot, amit mi nem vehetnenk igenybe mert azok kaphatnak ilyet akik valamilyen sportklubnak tagjai.. A sajat adataimmal, eredeti papirokkal kotottem a szerzodest a tobbit leirtam mi tortent. A baratnom baratja is kotott egy ilyen elofizetest es kaptam egy kartyat, mivel az elozo ugy miatt (osszecsereltek a sim kartyakat stb)nem lehetett nekem ujabb szerzodesem. Elevulesrol a masodok ugyben meg nem lehet szo szerintem, mert mindig elismertuk a tartozast, csak sosem tortent fizetes. Mindig ujabb ujabb idopontot adtunk meg hogy mikor fizetunk, de ez nem valosult meg. Erre kereste meg valaki baratnom baratjat Magyarorszagon, hogy nincs tovabb, ha a honap vegeig nem fizetjuk ki a tartozast, akkor feljelentik ot es birosagi ugy lesz a dologbol. csak azt sem ertem, engem az elozo ugy kapcsan hogyhogy nem jelentettek meg fel, ha ez igy mukodik. Az regebbi dolog..

Sasfioka # 2007.09.18. 10:57

Csak fenyegetés lehetett a rendőrségi dolog.
Az általad közölt tényállásban semmi "csalásra utaló gyanús dolgot" nem közöltél. Te tudod, hogy van-e mitől félned. Azaz csalással köttetett-e a szerződés, hamis adatokat szolgáltattatok, okiratot hamisítottatok, stb.
Mert ha hivatalosan kötötte az barátnőd barátnője, saját érvényes személyi okmányaival, amíg tudta fizette, akkor itt a csalás, mint lehetséges bűntett nem igazán van jelen. Sokan nem tudnak sok dolgot fizetni, de ez nem büntetőjogi kategória. Ha az lenne, az ország jórésze ülne... :(
Ez az "itt a vége és nincs tovább, és rendőrségre megy" meg egyértelműen "megfélemlítés". Valahogy ő is hozzá akar jutni a pénzéhez.
Amit javaslok, a határidőig (amiről azt mondtad, hogy egy-két hét) szedjetek össze annyi pénzt, amennyit össze tudtok szedni. A határidőt megelőzően menjetek be valamelyik márkaüzletbe (illetve a barátod menjen be, mert ő itthon van) és közölje, hogy fennáll ez a tartozás, hajlandó fizetni mondjuk 12 havi részletben, és úgy, hogy most befizet mondjuk 100-200e Ft-ot. Ebbe bele fog menni a szolgáltató, hiszen látja a teljesítési szándékot, valamint nem veri magát eljárási költségbe.
Amúgy amit a Vodafone mondhatott, az az, hogy bírósági úton érvényesíti a követelést, ehhez szerintem te gondoltad hozzá a rendőrség szót...

Érdemes még azt is megvizsgálni, hogy esetlegesen a szolgáltató követelése nem évült-e el. Mikor volt az utolsó felszólítás, hogyan volt, stb. Ez is lehet alternatíva.

És ahogy KBS mondta, semmi esélyed arra, hogy rossz adósként (hiszen te már tartozol a vodafone-nak) bevegyen egy kötelembe, azzal együtt, hogy a barátodat elengedje.

Amúgy az 500e Ft-nyi követelésnek, amely jelenleg van, mennyi a tőkéje? Azaz mekkora a "valós követelés" mindenféle járulék és kamat nélkül?

A legrosszabb az az, ha nincs reakció a szolgáltató felé. A szolgáltató tudja, hogy ti mit akartok és mit tudtok csinálni. A barátod nevén van a szerződés, így rajta végre fogják hajtani, vagy így, vagy úgy. Vagy legalábbis megpróbálják végrehajtani.

Igazából ezt az ötszázezres számlás sem értem, hogy hogy lehetett ekkora összeg egy egyhavi számla...

SF

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.18. 10:37

Ha indul egyáltalán büntető eljárás - ami messze nem biztos -, akkor először is az ismert lakóhelyedről fognak idézni. Körözni akkor fognak, ha nem találnak.

A külföldi végrehajtás azt jelenti, hogy magyar bíróság ítélete alapján Nagy-Brittaniában ugyanúgy letiltják a béredet, lefoglalják és elárverezik a vagyontárgyaidat, mint itthon.

saju # 2007.09.18. 10:29

Bejelentve magyarorszagi lakcim van, korozest adhatnak ki ellenem?

Egyjogász # 2007.09.18. 08:47

Egy másik topicban már felmerült az alábbi kérdés:

Van-e olyan törvényi felhatalmazás, amely alapján bármely hitelező kiadhatja adósa személyes adatait egy behajtó cégnek.

Kiemelem, kizárólag arról a "sima" esetről beszélek, amikor a behajtó cég nem vásárolja meg a követelést (azaz nem engedményes), illetőleg nem is ügyvédi behajtás történik.

saju # 2007.09.18. 08:43

Kedves Sandor! Koszonom a valaszod. Az mit jelent, hogy kulfoldon is behajtjak a tartozast? Angliaban vagyok egyebkent. mire kell szamitanom? Nagyon szivesen kifizetnem az osszeget, de mar ket het sincs a hataridobol es nem tudok ennyi penzt szerezni ennyi ido alatt. :-(

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.18. 05:56

Le nem csuknak, mert adósok börtöne már nincs. Büntetőeljárás csalás gyanújával esetleg indulhat.
A szolgáltató nem fogja elengedni a kötelemből azt, aki a szerződést kötötte, ha egy igazoltan rossz adós lépne a helyébe.

Viszont a tartozást külföldön i behajthatják, ha uniós államban tartózkodsz vagy más olyan államban, amellyel szerződésünk van.

Nem lehet mást mondani: fizetni kellene.

saju # 2007.09.17. 21:57

Ja es az email cimem: nomiamis@gmail.com

saju # 2007.09.17. 21:56

Sziasztok! Nagyon szeretnem a segitsegeteket kerni! Egyetemistakent (par eve) elofizetoi szerzodest kotottem a vodafonnal es kaptam negy db sim kartyat. Egyet hasznaltam en, egyet-egyet a szuleim, egy pedig arra vart hogy elajandekozzuk. Az elso szamla kezhezvetelekor dobbenten lattuk, hogy a kedvezmenyes "csomag" ellenere igen magas lett a szamla osszege. Kiderult hogy az a sim kartya, amelyik a szamla nagyobb reszeert volt felelos, nem is szerepelt azon sim kartyak kozott amit a Vodafonnal kaptam. Tehat valahogyan egy sim kartya "kicserelodott" a boltban az eladas soran. Hozzateszem, olyan szerzodest kotottem, amelyre a kedvezmeny miatt nem is lettem volna jogosult. A Vodafone azt javasolta, tegyek feljelentest azon dolgozojuk ellen, aki lehetove tette hogy jogosulatlanul kothessek ilyen jellegu szerzodest. Erre nem kerult sor. Azota mar eltelt jo par ev, kuldtek kulonbozo leveleket, atadtak behajtasi csoportnak, aztan ujra vissza a vodafonhoz, azota sem tudom hol tart ez az ugy, nem elek Magyarorszagon. Aztan emaiatt a tartozas miatt nem kothettem ujabb szerzodest a Vodafonannal, de kedves baratnom baratja igen es o is negy db sim kartyat kapott. A negy kozul az egyiket nekem adtak. Ezt a kartyat mar tenyleg en hasznaltam. Az egyik szamla nagyon magas lett es akkor nem tudtuk kifizetni illetve en nem tudtam kifizetni, de emiatt mind a negy simet letiltottak es egyikunk sem tudta hasznalni. Telt mult az ido, a szamlatartozas novekedett, kamat kamat hatan de nem az en nevemen van a szamla, hanem baratnom baratjaen. Par napja megkereste ot a behajtasi csoporttol valaki hogy itt a vege a dolognak es nem megy tovabb, nem adnak tobb haladekot, ha honap vegeig nem fizetjuk ki az 500 000 forintos tartozast, akkor feljelentest tesznek, birosagi eljaras indul, valamint mar nme is 500 000 forintrol lesz szo, hanem legalabb masfel milliorol. Nem szegeny fiu a hibas (en) de az o neven van a szerzodes, amit atirathatunk az en nevemre es at is akarom iratni, A kerdesem a kovetkezo. Ismerve az elozo tortenetet, az en nevemen mar van egy ilyen tartozas (onhibamon kivul) bar feljelentest nem tettek, de ha most egy masodik tartozas is rakerul a nevemre, mi tortenhet legrosszabb esetben? Nagyon felek, hogy vissza kell mennem Magyarorszagra, vagy bortonbe kerulok stb. Nagyon kerem aki volt olyan kedves, vegigolvasta a levelem es tud nekem valaszolni, tanacsot adni irjon nekem!!!!! Nagyon koszonom elore is!!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.17. 14:22

Mivel tartós ügyfeleink zöme gazdálkodó szervezet, ezért igen gyakran írunk fizetési meghagyást. Jelentős hányaduk - meg merném kockáztatni, hogy a felük - százezer forint alatti tartozásra szól.
De hajtattunk már be 2700,- Ft-os adósságot is.

Netman # 2007.09.17. 13:52

Töfe,el ne hidd hogy minden adóst beperelnek minden tartozásrt.Millió számra indulnának a perek.A pitibb összegeknél meg sem éri nekik fizetési meghagyás kibocsátását kérni hisz nekik abba be kell fektetni egy kis lóvét ami ha sikertelen a behajtás meg se térül.Én a helyedben átiratnám a nevemre a házrészt.

töfe # 2007.09.17. 13:25

Csak tartozásai vannak, mely több millió összességében. Nagyon sokat befizettem már amit pont behajtásra adtak volna, tehát még időben voltam. Egy ismerősöm a földhivatalnál dolgozik vele megnézettem egyenlőre még nincs jelzálog a közös lakáson.
Nincs sajnos más tulajdona. Kérdésem: egy fél lakást kinek tudnak elárverezni, és milyen áron?
Válaszod előre is köszönöm:-)

Dr. Lee # 2007.09.17. 12:53

Ha nincs más végrehajtás alá vonható vagyona,keresete, akkor az öcséd tulajdoni hányadáig elárverezhetik a házat.