Behajtó cégekről


töfe # 2007.09.17. 12:48

Hogy érted azt, hogy "nem tehetnek semmit sem a behajtó cégek"? Öcsémnek is van tartozása, amit átadtak behajtó cégnek. Õ lelépett, külfödön dolgozik. Én most fizetem az adósságait, mert van egy közös lakásunk, nem szeretném ha jelzálog alá kerülne. Ha esetleg nem fizetném tovább, mi lenne a következménye? (még egy fillért sem küldött külföldről)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.14. 10:47

Nana.

Netman # 2007.09.14. 10:21

Ezek a behajtócégek szart se érnek.Semmit se tehetnek a levelezgetésen,telefonálgatáson,személyes felkeresésen kívül.Egyre több ilyen behajtó cég van,gondolom jó pénz lehet benne.Gombamód szaporodnak.

tkari # 2007.09.14. 10:16

Köszönöm a választ!
Konkrétan a behajtóktól még csak egy hivatalos levelet sem kaptam,telefonon szoktak hívogatni.Aztán egyszer amikor pont nem voltam otthon, meglátogattak és a szomszédommal üzentek szóban ,hogy mennyi a tartozásom és mennyit kell befizetnem.De volt eset hogy családtagjaim telefonszámát nyomozták le és ott panaszkodtak, hogy késlekedtem a fizetéssel és természetesen minden részletről szépen beszámoltak,pedig ők nem kötelezettek semmiképpen sem az ügyben.
Én úgy gondolom, hogy ez esetben a behajtócég a személyes adatok védelméről szóló törvényt megsértette.
Azt tudom ,hogy a bank jogosult kiadni a banktitkot harmadik fél részére pl behajtás véget.De az ezzel megbízott behajtócég , mint adatkezelő ,gondolom ezt az adatot továbbra sem adhatja át fűnek fának.Gondolom ez az adat a továbbiakban is őrzi a "banktitok" minősítést, és ha így van,akkor a behajtócég 2 évvel súlytható bűncselekményt követett el,ezen adatok további nem jogosult személyeknek történő közzétételéről.
Amennyiben helyes az okfejtésem,érdemes-e tenni valamit ez ügyben?Mert én csak a törlesztéssel késlekedtem,de ők bűncselekményt követtek el.Vagy jó magyar birka állampolgár módjára inkább húzzam be a fülemet-farkamat,hogy ezek a behajtó hiénák,akik törvényen felülinek képzelik magukat,szabadon garázdálkodhassanak?

C a s a b l a n c a # 2007.09.14. 09:13

Kedves Tkari!

Ebben a formában nem.
Viszont a Behajtási eljárás kezdeményezője (Jogosult) nyilvánvalóan értesül minderről.
Továbbá amennyiben felmerül valamely más személy, mint kötelezett, akkor igen. (Pl: a tartozásért egyetemlegesen felelős kezes, adóstárs, házastárs).

tkari # 2007.09.11. 18:29

Érdeklődnék, hogy behajtócég az én banki információimat(hitelösszeg,tartozás,BAR-listára kerülés) továbbadhatja-e más személyek részére? Azt tudom ,hogy a bank mentesül a banktitok alól a követelés behajtása érdekében, és így adja ki adataimat a behajtócégnek,
de szeretném tudni, hogy a behajtó cég ezek után bárkinek kiadhatja ezeket a személyes információkat a követelés behajtása közben(Pl.:szomszéd, családtag, stb.)?
Üdv
Karesz