Hogyan inkasszál az APEH?


alex2007 # 2007.10.16. 09:40

Köszönöm Sasfioka, érthető és pontos a válasz. Köszönöm a segítséget!

Sasfioka # 2007.10.13. 09:18

Természetesen. Ha nem vagy "visszaeső", akkor kérhetsz részletfizetést, halasztást. Mérséklést nem, mert levont járulékra nem adnak.
Ezt meg kell írni az APEH-nek, aki hoz egy határozatot, hogy kapsz-e vagy sem részletfizetést, halasztást. Aztán aszerint kell teljesíteni.

De ha károd ért a könyvelőd hibájából, akkor a károd megtérítését a könyvelődtől kérheted...

Amúgy az APEH folyamatosan inkaszálhatja a számlát. Sőt elérheti azt is, hogy ha 30 napos folyamatos, egymillió forintot meghaladó inkasszó van a számlán, akkor a bank köteles a KHR rendszerbe továbbítani az adataidat...

SF

alex2007 # 2007.10.11. 08:11

Köszönöm Zoltán a felvilágosítást, de nem a végrehajtási eljárás menete izgatott, hanem, hogy mennyi ideig tarthat fent inkasszót egy számlán az apeh. Most más forrásból úgy hallottam, hogy 14 napig. Nem vagyok egy adóbefizetést elkerülő tipus, de több éve beteg vagyok és a könyvelő eddig elfelejtette mondani, hogy mint társas vállalkozás tagja jogosult vagyok táppénzre. Mivel hosszú ideje munkaképtelen vagyok így nem tudtam fizetni az egészségügyi járulékokat. Ez felhalmozódott és ezt szeretné tőlem megkapni az apeh. Nem firtattam, hogy jogosan-e mivel ez nem kérdés. Csak nem vagyok olyan helyzetbe, így munkaképtelenül (néhány hete volt egy nagy műtétem is), hogy havi ötven hatvan ezret fizetgessek az apehnak. Nem tudom van-e lehetőség valamiféle halasztás kérésére írásban???

Dr. M. Tóth Zoltán (törölt felhasználó) # 2007.10.08. 17:13

Alex2007!

Az adóhatóság törekszik arra hogy eredményes legyen a végrehajtási eljárás, ha nem jut eredményre az inkasszó útján akkor további lehetőségként ingó esetlegesen ingatlan foglalást fog foganatosítani. Tehát elvileg lehetősége van újabb inkasszó kibocsátására de ha az változatlanul eredménytelen akkor más módon próbál a pénzéhez jutni.

üdv.

www.adojogasz.hu

alex2007 # 2007.10.08. 12:29

Szeretném megkérdezni, hogy az APEH inkasszó hány nap után jár le, és fenntarthat-e folyamatos inkasszót a céges számlán az apeh? A Választ előre is köszönöm!