Beltag munkabére


K_Gábor # 2008.01.14. 09:56

pl. osztalékjövedelemből él ?
ez a kérdés engem is érint, mert a könyvelő javasolta , hogy a minimálbér kétszeresét vegyem ki mint beltag, különben ráharap az APEH.
De emellett van osztalék is, az nem lenne elég jövedelemnek ? Mivel tagi jogviszonyom miatt nem érvényesíthető pl. az adójóváírás

boncsa # 2007.11.30. 20:07

Gondolom a beltag személyesen közreműködő társas vállakozóként kapta a juttatást. Kivenni persze nem kötelező, de nem is célszerű bent tartani, hiszen akkor miből élt?

Dr.Attika # 2007.11.05. 17:00

Egy beltag esetén jogilag kizárt a munkaszerződés létesítése. Ha nincs munkavégzés, akkor azutáni közteher sincs. Házi pénztárba áttenni fizetést? Ez olyan, mintha a fizetését egy munkavállaló visszafizetné a munkáltatónak. Itt valamit Ön nagyon nem jól értelmez.

rollings # 2007.11.04. 19:27

Őszintén szólva teljesen járatlan vagyok a témában, remélem nem írok túlságosan nagy hülyeségeket.
Ha jól tudom, a beltag "fizetése" eddig át lett téve a házipénztárba.
Nemrégiben azt az információt kaptam, hogy ez idén már ezt nem szabadott volna megtenni, mivel a beltagnak kötelező lett volna felvenni a "fizetését" és azután adóznia.
Értelmezhető valamennyire ez az információ?
Sajnálatos módon a könyvelőnkkel megszakadt a kapcsolatunk és próbálom kibogozni a történteket.

Dr.Attika # 2007.11.04. 19:15

Ezt milyen adó jogszabály alapján fizették? Ha a beltag nem vesz ki "fizetést", akkor közteher fizetési kötelezettsége sincs.A Bt. beltagja nem lehet alkalmazott jelen esetben. Itt valami jogértelmezési probléma lehet.

rollings # 2007.11.04. 19:04

A következő ügyben szeretnék segítséget kérni.
2 személyes családi BT-ként tevékenykedünk. A feleségem a beltag, én a kültag vagyok.
Mindezidáig a beltag bérét nem vettük ki, csak a járulékokat fizettük be utána.
Érdeklődöm az után, hogy helytálló-e az az információ, hogy idén februártól a beltagnak kötelező felvenni a minimálbér összegét, mely után szjadót köteles fizetni.