magánnyugdíjpénztári tagság


nandy # 2008.06.17. 22:11

karloagi: ha megvan arról a papír (pl. bérkifizetési jegyzék), hogy tőled levonták, akkor ne a te bajod legyen, hogy nem fizették be az APEH-nek :)))

A pénztár neked max. olyan igazolást küld, hogy a bevallások alapján (ezt a cég küldi)mennyi a számlán lévő összeg. Ha nincs rajta, azt jelenti, hogy a bevallásokat nem küldte el a cég. Ezügyben a felszámolót kell kérdőre vonni.

karloagi # 2008.06.17. 17:20

Hello!

Segítséget szeretnék kérni. Másfél évig volt a cég felszámolás alatt. Ebből fél évig a bérgarancia alapból kaptunk fizetést, de utána a felszámoló a néhány megtartott embernek a netto bért kifizette , a levonások ugyan szerepeltek a fizetési elszámolásunkon, de átutalva nem lettek. Így a magánnyugdípénztárba se fizették be a tőlünk levont pénzt. A vállalat el lett adva, de senki nem kapott se végkielégítést, se egyéb járandóságot.Nincs pénz rá, ez volt a válasz, és ne is reménykedjünk, nem lesz befizetve a magánnyugdíj se. Megkaptuk a pénztártól az elszámolásokat, amiken ennek megfelelően nem is szerepel semmilyen befizetés. Mit lehet tenni, kihez lehet fordulni?

krok # 2008.06.09. 11:09

Sziasztok!

Nálam is érdekes szituáció állt elő. Munkahely váltásakor új munkáltatóm kéri tőlem a magánnyugdíjpénztári tagságot. Sajnos annak idején (amikor először munkába álltam, illetve dönthettem a belépésről) nem volt kötelező belépnem, így nem vagyok tag - és már nem is lehetek, mint megtudtam. Ezév januárjában betöltöttem 30. életévem, és pont a 30. betöltött életév a limit... :(
Én akár olyan áron is belépnék amúgy, hogy visszamenőleg BEFIZETNÉM azt a pénzt, amitől a nyugdíjpénztárnak már "megérné", de még így sem lehetséges. 3 helyen próbálkoztam eddig, nem sok sikerrel...

Előre is köszönöm a segítséget!

Jack13 # 2008.03.14. 08:19

Honnan tudod hogy a mnypt-nak nem került átadásra? Ezt a tagdíjat az APEH felé kell fizetni, és ők továbbítják a Mnypt felé, mondanom sem kell hogy nem valószínű, hogy naprakészen...

nandy # 2008.03.13. 10:22

tuci:

Az a legegyszerűbb, ha írásban közlöd velük, hogy te nem x mnypt., hanem y mnypt. tagja vagy, és kéred, hogy módosítsák a bevallást, valamint a te igazolásodat.

(Megj. a kilépőpapírokon is szerepel, hogy a munkáltató szerint te melyik mnypt. tagja vagy, ha ott is rosszul van beírva, akkor azt is módosítani kell.)

Loren # 2008.03.13. 09:50

Ugyan!!

Ez egy szimpla félreértés!!
Vagy te nem nyilatkoztál belépésedkor helyesen, vagy ők rontottak el valamit!
Ha nem akarsz személyesen konzultálni velük, írd meg nekik, vagy a nyugdíjpénztáron keresztül tájékoztasd őket!

tuci2 # 2008.03.12. 13:29

Kedves Loren!
Egy a probléma, hogy már nem dolgozom náluk, és nem csak ez az egy problémás pénzügyi gond van. Netán ez nem állja meg a "sikkasztás"-t?

Loren # 2008.03.11. 17:32

Szólsz nekik (írásba adod), és majd szépen önellenőrzik, nem tehetnek mást!

tuci2 # 2008.03.11. 15:43

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha a volt munkáltatóm által kiadott (2 hónap után) dokumentum szerint magánny.pénztári levonást eszközöltek, de az én bizt.-hoz nem került átutalásra? Egyébként még annyit,hogy olyan bizt.van megjelölve, amelyikkel én nem kötöttem tagsági viszonyt.Köszi szépen a válaszokat.