be nem jelentett tevékenység


dr.klau # 2008.06.09. 11:17

Profana, a cégnek csak a főtevékenységét kell bejelentenie a cégbírósághoz, az összes többit nem köteles a cégjegyzékben is nyilvántartatni. Viszont az APEH-nak az összes, számlázott tevékenységet nyilván kell tartania, tehát ha a cégjegyzékben nem is, az apehnál biztos szerepel a tevékenység. (legalábbis remélhetőleg)

profana # 2008.06.09. 08:42

Sziasztok!
Egy számlával kapcsolatos a problémám, ebben kérem a segítségeteket. Kaptam egy számlát egy bizonyos tevékenység elvégzésére, és kíváncsiságból ellenőriztem a cégkivonatban, hogy szerepel-e a tevékenység TEÁOR száma, illetve besorolása a cégkivonatban. Nem szerepelt.
Én a számlát egy pályázati pénz elszámolásában szerepeltetem, ezért fontos, hogy korrekt legyek. Ha észreveszi az APEH egy ellenőrzésnél, hogy a tevékenység nem szerepel az adott cég cégkivonatában, megbüntethetnek-e érte, vagy csupán a számlát kibocsátó felelős? Ezt fiktív számlának minősíthetik, vagy csupán egy mulasztásnak? Ráadásul a tevékenységet egy bejelentett alkalmazottnak kell elvégeznie, aki rendelkezik az előírt végzettséggel.
Nagyon hálás lennék a segítségeteknek és előre is köszönöm.