NAV és a Bíróság


tudatlan3 # 2015.02.06. 13:09

a "mókusnak " nem kell izgulnia a milliók miatt
C.c. 5.6 év és elévül...:)

gabika0612 # 2015.02.11. 12:36

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Jogi tanácsot szeretnék kérni. Olyan problémával szeretnék Önhöz fordulni, hogy a NAV-tól kaptam egy levelet, hogy 2011 december óta nincs TB-m és fizessem ki a tartozást. Én 2011-ben hagytam ott a nappali tagozatos közép iskolát és átmentem estire (nem tudtam, hogy estin nem jár TB, de tudom, hogy ez nem mentesít a kötelezettség alól). Visszagondolva én mint laikus azt hittem, hogy mivel édesanyám kapott utánam családi pótlékot 20 éves koromig (estin is) ezért volt TB-m. A 2. ok, hogy tavaly a háziorvosom beutalt szemészetre és a papíron az állt, hogy TB által támogatott vagyok azaz a háziorvos sem látta, hogy nincs pedig neki látnia kellet volna ugyan úgy a kórházban is úgy látták, hogy van. Tavaly júliusban férjhez mentem és mielőtt bementem volna a Egészségbiztosítási Pénztár irodájába szólni a névváltozás miatt az OEP hivatalos oldalán megnéztem, hogy van-e TB-m és ott is azt írta, hogy van. Ahogy bementem az irodába és ott rám kerestek a rendszerbe akkor derült ki, hogy nincs. Ők meg automatikusan jelezték a NAV-nak ők meg küldték a csekket. Ebben szeretném a segítségét kérni, hogy: hogy lehet az, hogy sem a háziorvosom sem a kórházban sem az OEP hivatalos oldalán nem látszott, hogy nincs TB. Mivel mindenhol úgy látszott, hogy van nekem meg se fordult a fejembe, hogy nincs. Ha nem megyek be a TB-hez akkor soha nem derül ki vagy csak 10-20 év múlva vagy ha elküldik a háziorvosomnak is, hogy nincs?! Ebben szeretném a segítségét kérni, hogy ők így visszamenőleg kötelezhetnek rá, hogy kifizessem holott mindenhol úgy látszott, hogy van?
Előre is köszönöm a válaszát.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.11. 19:29

Ezzel ne érvelj, mert még a családi pótlékot is visszafizettetik.

kiszacsek # 2015.02.14. 22:58

TISZTELT ÜGYVÉD ÚR!
A segiotzségét szeretném, kérni! Az élettársam sajnosd nagyon sokat dohányzik, amit nem birtunk anyagikllag. Az interneten találtam egyí hirdetést ahol dohányt hirdettek jutányos áron. Rendeltem az egész családnak 6 kilót utánvéttel. Mikor megjött a csomag kifizettük a 33000 ft utánvétet. Mikor kinyitottukm, akkor vettem észre h csak szemét van a csomagban. Visszahivtuk a postást aki azt mondta menjünk a rendőrségre feljelentésdt tenni, héátha akkor a posta nem kűldi el maz utánvétet. Aztmondták a rendörségen ne nagyon reménykedjünk, mert ez cdsak szabálysértés, és csak büncselekménynél ad ki a bank adatokat. A postán is elküldtek, aztmiondták nekik elkell utalni az utánvétet, ez a jegyzőkönyv semmit nem bizonyit. FOLYTATÁS KÖVETKEZIK:

kiszacsek # 2015.02.14. 22:58

TISZTELT ÜGYVÉD ÚR!
Sajnos utána vettem észre h többen is kiirták az oldalra h mindenki vigyázzon mert csak szemetet kűldfene? tescos ujság, budget liszt, üvegek. Én is kiirtam egy hirdetést h mindenjki vigyázzon, és akit becsaptak tegyék meg a feljelentést. Több károsult is jelentkerzett, de senki nem tett feljelentést. Írt nekem egy rendőr, h feljelent, mert ez bűncselekmény, és ezért lefognak csukni.Hiába írtam neki h én a családnak rendeltem, és eleve nem is klaptunk semmit csak szemmetet. A tanácsát szeretném kérni tisztelt Ügyvéd úr! Most mire számithatok? Tényleg ezért lefognak csukni??? Van egy mozgáskorlátozott nyomorék élettársam akit én ápolok, mert nemtudja magát ellátni, levan bénulva, és van egy 8 éves kisfiam akinek csak én vagyok. Most mire számithatok?
Várom tisztelettel válaszát! Köszönöm szépen!