Kft. ügyvezető munkaviszonya


ivj94 # 2017.05.02. 10:22

Köszönöm a segítséget 'büfés'.
Informatikusok vagyunk és szoftverfejlesztéssel kapcsolatos munkákat végeznénk. (Erre nem térek most ki, hogy pontosan miket.)
Még csak az elején járunk, mi lenne, ha alapon...
Kezdetben nem szeretnénk áfa körbe tartozni, mert nem érné meg számunkra, és az ügyvéd, könyvelő keresése már folyamatban van.
Alapvetően a kérdésem az lett volna, hogy nem akarunk külsőst ügyvezetőnek, egyikünk lenne az. Nem venne fel fizetést sem, 'ingyen' vállalná az egészet. Első körben szeretnénk minimumon tartani a kiadásokat. Maga a kérdésem is erre vonatkozott, hogy van-e rá mód, hogy ne kelljen 'feleslegesen' járulékokat fizetni emiatt, ugyanis megbeszéltük egymás között, hogy a legelején 'ingyen' dolgoznánk, viszont az ügyvezetőnél nem egészen világos, hogy lehet-e ilyent és, ha igen, akkor ezután kell-e valamit fizetni az államnak.

ius latratus # 2017.05.02. 09:26

Azon gondolkodom, hogy mi van, ha ez a három egyetemista könyvelő céget akar alapítani...
:)

Kovács_Béla_Sándor # 2017.05.02. 08:53

Ne legyél már ilyen szigorú vele. Majd fizetnek ügyvédet, könyvelőt.

ivj94 # 2017.05.02. 08:11

Üdvözlök mindenkit!

Két barátommal együtt (mindannyian egyetemisták vagyunk) szeretnénk alapítani egy kft.-t, melyben egyikőnk lenne az ügyvezető. A kérdésem, hogy az ügyvezető munkaviszonyát hogyan érdemes megadni, hogy a lehető legkevesebb járulékot kelljen fizetni utána? (Az ügyvezető nem venne fel fizetést sem.)

Válaszukat előre is köszönöm!