szoc.pol+építési váll.apeh nyilvántartása


bigger # 2005.09.22. 06:26

Köszi a választ.
Ezek szerint túl sok mindent nem tudnak tenni. ?
De azt azért szemétségnek tartom, hogy erre nem hívják fel a figyelmet az OTP-ben, akkor mikor elkezdik az egészet intézni.
Persze mostmár talán mindegy, csak hát elég csórók szegények és nekik nagyon számítana minden fillér. Ráadásul törvénytisztelők, ha tudják mit hogy kell, akkor úgy csinálják.

office1 # 2005.09.21. 15:56

A kérdéses szakasz így szól (12/2001. Korm r.)
19.§ (4) bekezdés:
(4) A közvetlen támogatások, illetőleg a kamattámogatások igénybevételéhez a költségek igazolásaként bemutatott számlát a hitelintézet csak akkor fogadhatja el, ha a kibocsátó a kibocsátás időpontjában az állami adóhatóság nyilvántartásában működő adóalanyként szerepel. Külön adóhatósági igazolás nélkül elfogadhatja a hitelintézet azt a számlát, melynek kibocsátója a számlakibocsátás időpontjában - bejelentkezése alapján - az állami adóhatóság e célra létrehozott külön nyilvántartásában működő adóalanyként szerepel, és hozzájárult ahhoz, hogy nevét (cégnevét), adószámát, székhelyét, adóalanyként történő nyilvántartásba vételének és törlésének időpontját az adóhatóság az interneten közzétegye. A külön nyilvántartásban nem szereplők által kibocsátott számlákat a hitelintézet akkor fogadhatja el, ha a támogatott személy a számlákhoz csatolja az állami adóhatóság igazolását, mely szerint a számlakibocsátó a számla kibocsátásának időpontjában az állami adóhatóság nyilvántartásában működő adóalanyként szerepelt. A külön nyilvántartásban nem szereplők által kibocsátott számlákat a hitelintézet akkor is elfogadhatja, ha a támogatott személy a számlákhoz csatolja 2006. június 30-ig az általános forgalmi adóról szóló törvény szerinti import esetén a nevére szóló vámhatósági határozatot, valamint az abban előírt vám, nem közösségi adók és díjak befizetését igazoló banki átutalásról szóló igazolást.

Ennek alapján a bank sajnos jogszerűen járt el. (Hatályos augusztus 16-tól, de a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell.)

bigger # 2005.09.21. 13:46

Nem tudom tudna e valaki abban segíteni, hogy a húgomék lakás bővítéshez kaptak banki kölcsönt+ szoc.polt.
Ez valamikor az év elején indult ügyintézésileg. Most kiderült nem is kapnak annyit, mint amennyiben előzőleg megállapodtak. Számlákat kell bemutatni.
Vitték is a számlákat, de nem mindegyik emberke volt regisztrálva az APEH-nél. S azt mondták nem fogadják el azokat a számlákat. Mert februártól ez a törvény. Erre persze őket senki nem figyelmeztette az OTP-ben anno. Hallottam olyat is , hogy októberig egyébként is türelmi idő van.
Tudna erről valaki valamit? Plíz segítsetek!
Köszi!