adózás 2007 - től


kilenc # 2006.07.13. 23:06

Kedves Julianna!

  1. Sosem január 12 volt az éves bevallás határideje. Akkorra még a nyomtatványok sem nagyon szoktak elkészülni. A határidő - most is - február 15.
  2. nem
  3. Igen, havi bevallás lesz elektronikusan. Minden hónapról következő hónap 12-ig kell elektonikusan vallani. Lényeg, hogy minden fizetésről azonnal bevallást is akarnak ....
  4. Erről még csak sejtések vannak. Még az sem biztos, hogy a törvényt "időben" kihirdetik, vagy mi lesz vele. (alkotmánybíróság mit mond, ha az elnök megkérdezi ...)

Talán úgy néz ki, hogy előre nyilatkozni kell az APEH felé arról, hogy nincs annyi jövedelem-kivét. Nyomtatványt/határidőt ne kérdezz. Hallottam már augusztus 31-et is, de ki tudja mi lesz. Figyelni kell!

Julianna # 2006.07.11. 13:11

A testvérem egyéni vállalkozó, nincs alkalmazottja, egyedül dolgozik és éves bevalló. (egy évben 1x, év végén nyújt be adóbevallást) Jövedelme nem éri el az évi 4 mill Ft-ot, ezért nem kellett belépnie az ÁFA körbe, AM = (alanyi mentes).
Havonta fizeti a járulékokat és az adót. ..stb (nem EVA-s !)
Annyi új jogszabályt adtak ki mostanában, hogy nem tudjuk követni. Jól tudjuk, hogy a 1./ 2006. évről is év végén, 2007 jan. 12-ig kell az éves bevallását benyújtania! ?
2./ A 2007. évben ugyan úgy kell eljárnia, ha nem akar változtatni: havonta járulékot fizet, adót fizet és év végén 1x bevallást nyújt be, csak most elektronikus úton. ?
3./
Vagy: havonta kell járlékbevallást és adóbevallást is készíteni vagy ez őrá nem vonatkozik?
4./ Ha a rendszeres jövedelme kb havi 80-max.100 e Ft, hogy kell elintézni, hogy ne fizessen dupla minimálbér után járulékot? (merthogy nem tudná befizetni ennyiből)
Kérném rövid válaszukat. Köszönettel.