jogi nyelvezet - nem értem :(


drbjozsef # 2018.03.19. 16:48

Pontosan ezt mondom én is. Van ilyen eset is, van olyan eset is. Ez lehet, hogy olyan. Miért is ne?

wers # 2018.03.19. 13:31

Nem tudom máshol hogy is van, de a "nem kereste" jelzéssel többnyire a rossz hírt hozó levelek érkeznek vissza a hivatalokba. Gondolom arról is posta tehet, hogy bujkál, vagy homokba dugja a fejét a címzett.

gerbera317 # 2018.03.19. 13:26

a Magyar Posta országában

Van ebben valami. De ne felejtsük el, hogy ugyanez az ország egyúttal a házszámok és azonosítható levélszekrények nélküli lakosok országa is. Tőlünk nyugatabbra ez elképzelhetetlen.
És akkor ne feledkezzünk meg a feledékeny címzettekről sem.

wers # 2018.03.19. 11:57

Mert olyan ugye nem lehet, hogy nem is keresi.
Meg olyan sem fordult még elő, hogy az ügyintéző kezében az ügyfél által aláírt térti, mégis váltig tagadja, hogy ilyen levelet kapott.
"Édes fiam, nagyon hiányzol. A levelet, amibem pénzt kérsz nem kaptam meg..."

Egyébként a végrehajtó elérhető. Nekem többször is sikerült. Türelem az kell hozzá, de én elszánt vagyok.

drbjozsef # 2018.03.19. 11:38

milyen dolog az, hogy a bíróság levele megtalálja, a végrehajtóé pedig nem

Nem azért, hogy bántsam őket, de a Magyar Posta országában azért ez nem a lehetetlen kategória.

Linnax # 2018.03.19. 09:07

Grave7 köszönöm!

(Nem az első eset lenne, hogy valami nem érkezik meg.)

gerbera317 # 2018.03.18. 12:57

De milyen dolog az, hogy a bíróság levele megtalálja, a végrehajtóé pedig nem? Kamukamukamu. Tud mindenről, csak nem akar róla tudomást venni, minket pedig hülyére vesz.

Grave7 # 2018.03.18. 12:54

@Linnax: http://mbvk.hu/nevjegyzek.php
Ezen az oldalon név alapján keress rá a végrehajtóra és a "személyes félfogadás" szerinti időtartamban (de ne az utolsó fél órában) menj be az irodájába - ha nem is személyesen a végrehajtóval, de alkalmazottjával tudsz majd beszélni. Okmányaidat vidd magaddal.
(Megjegyzem, az ügyfélfogadási idő a végrehajtói leveleken is rajta van.)
Kérd, hogy az összes tartozásoddal kapcsolatos összes levelet, amit neked küldtek (de átvétel nélkül visszaérkezett a végrehajtóhoz), adják át ott helyben.
Az iratokba egyébként is betekinthetsz, hogy pl. a becsértékközlést meglásd.

Linnax # 2018.03.18. 10:24

Van értelme magáncsődöt kérni?

gerbera317 # 2018.03.18. 09:53

Pls. help! Valaki?

Linnax # 2018.03.18. 09:23

Másik oldali ügy, de mégis egy vélemény:
2 hasznos vélemény
2017. 06. 23. 20:27
A "kedves" ügyvéd ill végrehatót hölgyet kerülje el messziről aki végrehajtani szeretne. Semmit mégegyszer hangsúlyozom semmit nem tesz a végrehajtás kérőért. Elbújik nem lehet vele beszélni, elérhetetlen és lekezelő. Sokat képzel magáról, pedig alkalmatlan a feladatára. Egy csillagot sem érdemel.
Másik:
Az en szamlamat februar 1-en zarolta. Meg csak most kezdodik minden. Szeretnek vele beszelni de az irodai telefont nem veszik fel. Mobiljat nem tudom. A zichy ligeti irodaba be lehet hozza menni?

Linnax # 2018.03.18. 09:13

És ugye nem azzal fogsz jönni a válaszodban, hogy nincs tudomásod becsérték-közlésről meg több végrehajtásról?

    • tényleg nincs.

A mostani borítékban nem egy végzés volt, hanem kettő. Illene lenne tudni felismerni, hol ér véget egy irat, és hol kezdődik a következő.

    • Mi az, hogy kettő? Az egész irományt begépeltem, kivéve az adatokról szóló részt. Lehet, hogy hülye vagyok, de ez egyetlen iratnak tűnik. És egy ügyszáma is van. Akkor?

Megfordítottam, a másik oldal üres.

A végrehajtó éppen szabizik, aztán meg éppen el kellett mennie. Van olyan ideje, amikor az ügyfelek "megbízottait", gondolom, ez az ügyvédeit jelenti. De akkor magánszemélyt nem fogad. A telefon általában ki van kapcsolva. Mintha csak állandóan a bíróságon ülne....
Egyébként az egyik hónapban az összes (értsd: az utolsó fillérig!!!) "kivette" a nyd. a bankomból..... A szomszédtól kértem kölcsön kenyeret....

Azt tudom, hogy más is felkerült az ingatlan papírjára, de hogy jön ahhoz az elárverezés?

lajcsó # 2018.03.18. 08:31

"A végrehajtót egyszerűen nem lehet elérni."
Ezt nehezen tudom elhinni. Minden végrehajtónak van ügyfélfogadási ideje. Tessék személyesen fölkeresni a végrehajtót!

gerbera317 # 2018.03.18. 08:17

Ha a fél nyugdíjadat vonják, akkor nem egy tartozásod ha van, hanem legalább kettő, + az ingatlankölcsön. És igen, attól még elárverezhetik a házadat.
A pánikolós kérdésedre kaptál választ. De én is megpróbálom, de csak most az egyszer.
A végrehajtó - nyilván jó oka volt rá - megállapította a házad becsértékét. A törvény úgy rendelkezik, hogy egyidejűleg a zálogjogosultat is fel kell hívni a bekapcsolódásra. Az a szándékát be is jelentette, és a kérelmét most bírálja el a bíróság. Ennek az idejére függesztették fel a végrehajtást, de csak az ingatlannal kapcsolatos intézkedések vonatkozásában. A jogorvoslati tájékoztatás csak merő formaság; ha fellebbeznél, buknád illetékestül. Lásd 114/A. $, ahogy az a(z egyik) végzés indoklásában áll.
Megjegyzem, nagyon szelektíven olvasol itt is, meg papír alapon is. A mostani borítékban nem egy végzés volt, hanem kettő. Illene lenne tudni felismerni, hol ér véget egy irat, és hol kezdődik a következő. A tudatlanságodon az sem fog segíteni, ha végül sikerül a végrehajtóval beszélni.
És ugye nem azzal fogsz jönni a válaszodban, hogy nincs tudomásod becsérték-közlésről meg több végrehajtásról? Mert ha mégis, akkor nemcsak tudatlan vagy, hanem elképesztő hanyag is. Bár, ha Vadsuhanc hozzád intézett atyáskodó kérdését nézem, meg hogy mennyire nem akarsz rá válaszolni, az mindent elárul rólad is, meg a helyzetedről is.

Linnax # 2018.03.18. 06:32

Ha a házat fizetem, akkor egy másik, kisebb tartozás miatt elárverezhetik?
Ha a fél nyugdíjamat vonják tartozásra, a továbbiaknak nem kell megvárni, amíg sorra kerülnek?

Linnax # 2018.03.18. 06:28

Nem tudom, mit mondjak. Okosabb nem lettem, a kérdésemre nem kaptam választ.
A végrehajtót egyszerűen nem lehet elérni. A Fb-on már tőlem kértek segítséget, hogy miképpen lehetne beszélni az illetővel, mert ők sem tudják elérni.
Egyelőre ennyi.
Most azt lett volna jó tudni, hogy mit írjak a bíróságnak.

Vadsuhanc # 2018.03.17. 19:37

Mellesleg kedves Linnax!

Vadsuhanc írta neked :

2017.08.20. 16:50
Linnax

Ugye a mai napig nem voltál a végrehajtónál és nem kérdezted meg tőle, hogy tulajdonképpen mennyivel tartozol?
Ugye?

Vadsuhanc # 2018.03.17. 18:29

Linnax

Pontosan miért vagy megrémülve? Az ingatlanodon van egy zálogjog és később egy végrehajtási jogot is bejegyeztek rá. Ezekről tudnod kell..... és nem rémüldözni. A zálogjogosult kéri a részét az ingatlanból, ha az elrendelt végrehajtás során értékesítik az ingatlant.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.17. 18:19

Ne aggódj, árverezni fognak azért. Csak egy kicsit később.

Linnax # 2018.03.17. 18:08

Kedves Jogtudorok! Lenne szíves valaki értelmezni nekem ezt a levelet? SÜRGŐS!!!!!
VÉGZÉS....
... tulajdonában álló ingatlan árveréséről szóló hirdetmény elkészítésére, illetve értékesítésére kiterjedően
felfüggeszti.
A végzés ellen a kézhezvételtől számított 15 nap alatt a végrehajtást kérő és adós fellebbezéssel élhet a Székesfehérvári Törvényszékhez, amelyet a Székesfehérvári Járásbíróságnál kell 5 példányban benyújtani.
A felfüggesztést elrendelő határozat ellen jogorvoslatnak a felfüggesztésre nézve nincs halasztó hatálya.
INDOKOLÁS
A végrehajtási eljárás során lefoglalt ingatlanra bejegyzett zálogjoggal rendelkező kérelmező a törvényes határidő alatt zálogjogi igényt érvényesített, s kérte a végrehajtási eljárásba való bekapcsolódásának engedélyezését.
A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (továbbiakban: Vht.) 48. § (2) bekezdése alapján, ha a zálogjogosult a 140/A §, a 140 § (6) bekezdése, illetve a 114/A.§ szerinti kérelmet terjesztett elő, a kérelem beérkezését követő 3 munkanapon belül a bíróság a végrehajtást felfüggeszti.
A benyújtott igényre figyelemmel a bíróság a Vht. 48. § (2) bekezdése alapján a rendelkező részben írtak szerint határozott azzal, hogy a Vht 50. § (4) BEKEZDÉSE ALAPJÁN A FELFÜGGESZTÉS CSUPÁN A ZÁLOGTÁRGY ÁRVERÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY ELKÉSZÍTÉSÉRE, ILLETVE A ZÁLOGTÁRGY ÉRTÉKESÍTÉSÉRE TERJED KI. a TÖBBI VÉGREHJTÁSI CSELEKMÉNYT A FELFÜGGESZTÉS TARTAMA ALATT IS FOGANATOSÍTANI KELL.
Egyáltalán nem értem, hogy mit írtak, és meg vagyok rémülve!
Ráadásul szerda a határidő. És mit kell csinálnom, van-e erre valami szabványnyomtatvány vagy egyáltalán mit kell megírnom a fellebbezésben?
Kérem szépen nagyon gyors segítségüket!