Feleslegesen fúratott csatorna


Majordomus # 2024.03.16. 21:12

Azért nem mindegy,mert mire részletekben kifizeted addigra tél lesz és akkor nem lehet tetőt szigetelni.

osztap # 2024.03.16. 17:51

Kérdésem, azt is kötelező vagyok fizetni mint tulajdonos, vagy megtagadhatom?
Igen, ha a közgyűlés megszavazza. Teljesen mindegy, hogy részletekben vagy egyben kell fizetni, beépítve a közös költségbe vagy külön célbefizetésként. Ha nem tetszik, perre mehetsz, amint alább írtam.

OlléLászló # 2024.03.16. 09:49

TF! Sziasztok!

A közgyűlésen, a közös költség megállapításra került, ami számomra elfogadható. Viszont a lakóközösség kérte, a tető rendbehozatalát, mely egy rendkívüli közgyűlés alkalmával lesz tárgyalva, hogy melyik cég, milyen áron végezze el. Meglátásom szerint nem lesz beleépítve a közös költségbe, azaz külön fizetendő lesz.
Kérdésem, azt is kötelező vagyok fizetni mint tulajdonos, vagy megtagadhatom?

osztap # 2024.02.13. 09:27

Akarom mondani Tht. 42. § (1).

osztap # 2024.02.13. 09:26

köteles vagyok kifizetni a megemelkedett összeget?
Igen. Ha nem tetszik, akkor (i) ott kell lenned a közgyűlésen, (ii) nemmel kell szavaznod a javaslatra, ÉS (iii) 60 napon belül meg kell támadnod a határozatot a bíróságon, azon az alapon, hogy jogos érdekeid lényeges sérelmével jár, Tht. 41. § (1). Azért ne legyenek vérmes reményeid a sikert illetően.

OlléLászló # 2024.02.13. 09:15

Sziasztok!

A közgyűlés csütörtökön meg lesz tartva, ahol vélhetően a közös költség is megállapításra kerül. Az új közös képviselő 9.500 forintra tett javaslatot, - amit én el is fogadnék - de akik korábban ott voltak közöss képviselők -akik életvitel szerint ott is laknak- ők 1 évig terjedően 20.000.- forintban akarják megállapíttatni a közös költséget, mert ezáltal szeretnék a elsikkasztott pénzt pótolni!
Ha a 20.000.- forint megállapításra kerül -hollott egy páran ellenezni fogjuk, de a többség szavazata dönt- köteles vagyok kifizetni a megemelkedett összeget?

Majordomus # 2024.01.18. 20:40

Olvasd el amit tegnap beírtam.
Tartsatok közgyűlést,vitassátok meg és lépjetek.
Azért ez nem semmi. 900 ezer ft?!

drbjozsef # 2024.01.18. 15:49

A számlát a társasháznak állította ki. Ha kárt okozott, csalt, azt a társasházzal szemben követte el. Igaz, mint lakó, te is a társasház közösség tagja vagy. De eljárást, ebben az ügyben, a társasház indíthat, a közgyűlés döntésével. Ha nem úgy dönt, ahogy te szeretnéd, és az szerinted sérelmes, akkor az erről szóló határozattal szemben már te személyesen is a bírósághoz fordulhatsz.

Hívjon össze az új képviselő rendkívüli közgyűlést minél hamarabb, a megfelelő napirendi ponttal. Ha nem teszi, és a lakók legalább 10%-a egyetért veled, akkor hívjátok össze ti, a Tht. megfelelő szabályai szerint.

OlléLászló # 2024.01.18. 14:15

Én egymagam, lakás tulajdonosként, léphetek ezügyben bármit is, vagy a közösség dönt, hogy tenni akar-e bármit is?

Majordomus # 2024.01.17. 22:07

Az még odébb lesz.

.a közgyűlés határoz:

  1. a közös képviselő (az intézőbizottság elnöke, tagja), illetőleg a számvizsgáló bizottság elnöke, tagja (az ellenőrzési feladatot ellátó tulajdonostárs) ellen kártérítési per indításáról, illetőleg büntetőfeljelentés megtételéről;

Ha ez megvan utána lehet a pénzt visszakérni.
A közgyűlésre illik meghívni a volt képviselőt is.

Ha jól értem saját részére számlázott ki 900 ezer ft-ot a társasháznak??
És közgyűlési határozat nélkül? Bátor ember. De inkább korrupt.
A társasház követelése megalapozott.

osztap # 2024.01.17. 18:47

OlléLászló,

Fizetési meghagyással. De ha annak ellentmond, akkor csak a per marad.

OlléLászló # 2024.01.17. 12:14

TF!

Társasházról van szó, az eset nyáron történt! A közös képviselőhöz panasz érkezett egy nyári zivatar után, hogy beázott az alagsori üzlethelyiség. A közös képviselő a lakók megkérdezése és beleegyezése nélkül, a társasház közvetlen közelében fúratott egy esővíz összefolyót, holott a társasháztól számított 10 méteren belül, évek óta ki van egy ugyanolyan alakítva, azaz onnan is el lehetett volna hárítani a hibát. Ezek után kiállított egy számlát, mely számlában csak a munka elvégzése, és a végösszeg szerepel. A lakók úgy gondolták, hogy a 900.000 forintos számlát, a biztosítási összeggel egyenlítik ki, mely biztosítás a társasházra volt megkötve. Időközben kiderült, hogy a biztosítást a közös képviselővel már egy éve a biztosítótársaság egyoldalúan díjhátralék/nem fizetés miatt felmondta. A nem fizetésről iiletve a felmondásról a lakókat nem tájékoztatta! A közös képviselőt tavaly ősszel leváltották.
Kérdésem az lenne, hogy csak polgári peres eljárásban, vagy más módon is kártérítésre lehet kötelezni a közös képviselőt?
Köszönettel!

Ollé László