Áramtarifa


Hupasi # 2024.03.14. 17:03

A saját tulajdonú családi házam egyik, önálló villany-órával nem rendelkező helységét kívánom bérbe adni, raktár céljára. Itt várhatóan minimális mértékű villamos áramfogyasztás is lesz. A ház éves fogyasztása jelenleg sokkal kevesebb, mint 2523 kWh/év, és ezt az értéket a bérlő tevékenykedésének a hatására sem fogja meghaladni. (2523 kWh/év fogyasztás felett kellene lakossági piaci árat fizetni)
A gondom az, hogy nem tudom hogyan fog reagálni erre a változásra az áramszolgáltató. Hiszen a bérlő (magánvállalkozó) energia felhasználása, megítélésem szerint nem tekinthető lakossági fogyasztásnak, és emiatt a rezsicsökkentett ár sem érvényes rá. Ha ez tényleg így van, akkor nagyon kínos helyzetbe navigáltam magam, és 2 rossz lehetőség közül leszek kénytelen választani.
Az első: A teljes háztartás fogyasztását a jogi személyekre érvényes tarifa szerint fizetem, vagyis többszörösére nő a villanyszámlám.
A második: Felszereltetek egy mellékmérőt, DE (!) akkor szabványosítani kell a régi mérő-helyet is. Márpedig ennek az összköltsége meghaladja az 1 millió Forintot.
Kérlek, találjatok valamilyen hibát a fenti eszmefuttatásomban, és vigasztaljatok meg, hogy létezik valamilyen, harmadik út is.
A válaszokat, és az esetleges egyéb megoldási tippeket előre is köszönöm.