leszázalékolás


nigger # 2013.03.18. 10:31

Tisztelt Jog segély 2012 februárjától kerekesszékes vagyok ,2013 Januárjában megkaptam a másodfokú határozatot amelyben D besorolást kaptam ,de sajnos mivel nincs meg az utolsó 5 évben az 1095 nap munkaviszonyom így elutasítottak ,az önkormányzati kérelmemet is elutasították .Így teljesen ki estem a szociális védő hálóból mert sehonnét semmilyen jövedelemben nem részesülök több mint 1 éve .Kérem segítsenek .Köszönettel Farkas László István !


80százalékos rokkant vagyok másod fokon is elutasítottak mert nem rendelkezem az 1095nap munkaviszonnyal kérem segítsen valaki köszönöm nigger

Teca40 # 2013.05.16. 05:24

Tisztelt Jog segély!!
Tvaj áprilisban beadtam a leszázalékolást és már majus 8-án mentem első fokra a hónap végén jött is a paír hogy elutasitottak 35% kaptam. Fellebeztem, másodfokon tavaj szeptember 20-án voltam, többszőr telefonáltam mindig azt mondták várni kell, ez év április 29-én kaptam egy levelet hogy a nav-ra várnak mert először rossz adatokat üldtek ki. Tehát egy éve huzodik megoldás nélkül közben meg kivizsgálásrara járok májtranszplantáció miatt. Meddig lehet ezt még huzni?

Stefan Zaitsev # 2013.08.14. 12:54

Ne aggódjatok, mert ha az MSZP a jövő évi országgyűlési választást követően kormányra kerül, akkor az egyik legelső intézkedésük az lesz, hogy visszaállítják a korábbi rokkantnyugdíj-rendszert!

A feladat tehát adott: jövőre minden rokkantnak és nagykorú családtagjának urnához (mozgóurnához) kell járulnia és ennek megfelelően kell szavaznia.

Dr.Attika # 2013.08.14. 13:02

Ha mégsem ez történne, akkor még 4 évet kell reménykedni. És mint tudjuk a "Remény hal meg útóljára."

A rokkantak ellátása nem politikai akarat, hanem gazdasági állapot kérdése. Ha van rá pénze az államnak, akkor fizetnie kell, ha nincs, akkor a társadalmi szolidaritás más formáját kell választania. De valamit tennie kell. Az MSZP regnálásai alatt a rokkantak támogatását csak külföldről felvett hitelek útján biztosította. Ami látjuk egy nagy arányú eladósodáshoz vezetett.

Stefan Zaitsev # 2013.08.14. 13:11

Az MSZP visszaadná a rokkantnyugdíjakat http://www.hirado.hu/…ijakat_.aspx?…

Az MSZP valódi nyugdíjvédelmet ígér, és 2014 után visszaállítja a korábbi nyugdíjjogosultságokat.

A rokkantsági nyugdíj nyugdíjjárulék fizetése alapján megállapított ellátás volt, tehát a fedezetének meg kellett lennie a közös kasszában!

A felvett külföldi kölcsönökből nem azt a sok felesleges állami alkalmazottat kellett volna fizetni és különböző juttatásaikat biztosítani ... (lásd Görögország példáját, ahol nyugati nyomásra végre belátták, hogy a közalkalmazottak létszámát radikálisan csökkenteniük kell)

Dr.Attika # 2013.08.14. 14:06

A rokkantsági nyugdíj fizetése soha nem a nyugdíj alapból, hanem a TB alapból történt és történik, amit mindig kiegészít a költségvetés negatívum esetén.
Tessék visszaolvasni egy pár évre visszamenőleg az MSZP-s nyilatkozatokat. Juhász Ferenc nyilatkozta, hogy a nyugdíjak fizetéséhez havi 50 milliárd külföldi kölcsönre van szükség.

szafika # 2013.08.14. 19:06

Stefan , olvass vissza ennek a topiknak az elejére és nézd meg a dátumot ! Senki nem lehet olyan szegény , h ígérgetni ne tudna ! Az elején éppen ők vannak .

BJúlia # 2013.09.06. 16:07

Rasmanov, Stefan Z., és MindenkiLassan halad a

rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata, RTL:
http://www.rtlklub.hu/…video/218267

Az eddigi felülvizsgálatok során a rokkantnyugdíjra jogosultak 10 százalékának szüntették meg az ellátását, ez 7-8 ezer embert jelent - ezt Hegedűs Lajos mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke szerint ezek a - kormány állítása szerint - csalók elvesztették a munkaképességük egyharmadát, semmilyen támogatást és segítséget nem kapnak, hogy visszatérjenek a munkaerőpiacra.

atv.hu http://www.atv.hu/…egedus-lajos

BJúlia # 2013.09.06. 16:11

Úgy vélem, a rehabilitáció, foglalkoztatás rendszere igen sokrétű, a jogszabályok sokasága folyton változik, és nem könnyű eligazodni benne. Munkám során gyakran tapasztalom, hogy nemcsak az érintett nyugdíjasok, a rászorulók, a gyermeket nevelők nem ismerik ezeket. Ezen ismeretek hiánya hátrányos következményekkel járhat, komoly lehet az anyagi veszteség. Ez a munkaadókra, a társadalomra is vonatkozik.
Szeretném, ha Mindenki kellő információhoz jutna. Továbbra is szakterületemen készséggel nyújtok eligazodásban segítséget ingyenesen.

Mindent megtaláltok honlapomon az ott lévő jognyilatkozat tiszteletben tartása mellett.
Email személyesen is válaszolok.
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Itt a Fórumon általénosságban.

BJúlia # 2013.09.06. 16:21

Szimigiza

Rehabilitációs gazdasági szakértőként tájékoztatom:
Az, hogy mennyit, hogyan, milyen feltételkkel, korlátozással dolgozhat, az attól függ, hogy milyen ellátással rendelkezik.
Valószínűsítem leírása alapján, amelyben közli, 27ezer, 40%ÖEK, ez rendszeres szociális járadék volt 2011. dec.31-én, amely Mmtv (2011. évi CXCI.tv.) alapján átalakult rehab ellátássá ugyan abban az összegben, de jelentkeznie kellett a törvény értelmében felülvizsgálatra tavaly márc.31-ig, különben nem kaphatta volna tovább ellátását. Ugye?
Ez alapján a felülvizsgálatot követő jogerős határozatig a következő szabályt, ha betartja kereső tevékenység végzése folyamán, akkor megtarthatja ellátását:
hat egymást követő hónapra vonatkozó keresetének, jövedelmének havi átlaga nem haladhatja meg a mindenkori kötelező legkisebb munkabér összegének 80%-át. Ami jelenleg (2013.) 98ezerFt 80%-a, vagyis BRUTTÓ 78. 400 Ft-nál nem lehet több keresete, jövedelme, különben megszüntetik ellátását. (Hivatkozás: Mmtv)

De ezt is megtalálja itt honlapomon: http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

TRAKIKA,
ugyan ez vonatkozik Önre kereső tevékenységet illetően.

Megjegyzem a jövedelemmel kapcsolatban:
Mezőgazdasági őstermelőnek az e tevékenységből származó Szja. tv. 23. § szerint figyelembe veendő jövedelme: 600 000 Ft
Hivatkozás: [1991. évi IV. tv. 58. § (5) bek. e./2. pont, és 1995. évi CXVII. tv. (Szja. tv.) 23. §

BJúlia # 2013.09.06. 16:33

gyzsuzsa,

a Bíróság a rendelkezésre álló iratok alapján dönt. Önnek kell mindent kérnie, és felperesként bizonyítania, állításait alátámasztani igazságügyi orvos-szakértő vizsgálattal,stb.
Az eljárás ügyében illeték-, költségmentes az állam részéről.
Ám mivel nem közigazgatási ügy, hanem peres ügy, ezért erre is igaz, hogy a vesztes fél fizeti a nyertes költségeit, ha ezt kéri a Bíróságtól a nyertes fél.

Kovibo,
Íra, 3 hónap álláskeresési járadék, majd RÁT, ami most foglalkoztatást helyettesítő támogatás, honlapomon olvashat erről az ott lévő jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett az önkormányzattól kérhető egyéb szociális ellátást: http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Magasabb összegű családi pótlékot kap Magyar Államkincstártól.

50% ÖEK-je van, amely alapján nem tud rokkantsági járadékot megállapítani a Nyugdíjbiztosító Igazgatóság, amely megállapításához szolgálati nem szüséges (legalább 80% ÖEK-től jogosult lehet, ha 25 éves kora előtt történt az egészségkárosodás, de ez sem teljesül Önnél.

Rehab Szakigazg.Szerv állapítja meg a megváltozott munkaképességű személyek ellátásait, de annak egyik jogo feltétele az igénybenyújtást megelőző öt évben 1095 nap biztosítotti jogviszony, ennek hiányában Önnél ez nem megállapítható (9 hónap), sem rokkantsági sem rehab ellátás.
Hivatkozás: 2011. évi CXCI.tv., Mmtv

A jogszabályok értelmében erről tudom tájékoztatni rehab gazdasági szakértőként.

BJúlia # 2013.09.06. 16:37

Mindent megtaláltok honlapomon az ott lévő jognyilatkozat tiszteletben tartása mellett.
Email személyesen is válaszolok, személyre szóló tájákoztatást adok Munkaadónak, Álláskeresőnek, Munkavállalónak ingyen, fellebbezés megfogalmazásában segítek, ha kell, készséggel.

http://www.versenykepesseg.eu/

BJúlia # 2013.09.07. 16:53

Egyetértek Rasmanov,
Éppen erről szól ez az interjú, amely tényekkel támasztjaalá (Dr Hegefüs Lajos), hogy nincsenek csalók az érintettek között, hallgasd, kérlek:

Az eddigi felülvizsgálatok során a rokkantnyugdíjra jogosultak 10 százalékának szüntették meg az ellátását, ez 7-8 ezer embert jelent - ezt Hegedűs Lajos mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke szerint ezek a - kormány állítása szerint - csalók elvesztették a munkaképességük egyharmadát, semmilyen támogatást és segítséget nem kapnak, hogy visszatérjenek a munkaerőpiacra.
atv.hu http://www.atv.hu/…egedus-lajos

BJúlia # 2013.09.12. 17:08

Egyetértek Rasmanov.
Erről a döntéshozókat kell kérdezned, ők hozták ezen szabályokat, döntéseket, lelkük rajta.

BJúlia # 2013.09.12. 18:41

Érdekvédelem létezik, működik, bár nem olyan erővel, mint más uniós országban.
Sokan egyénileg és szervezetten is fordultak Strasbourghoz, Emberjogi Bírósághoz, mert uniós jogokat is sért (Egyezményt) Mmtv.
Hosszú idő, amíg ott döntenek, évek kérdése, de tuti kötelezik a mindenkori kormányt a megfelelő törvény meghozatalára, módosításra...
Persze addig sok ember "elvérzik", lehet, szó szerint (tudok konkrétan ilyenről), ill. elszegényedik, mélyszegénységben, eladósodik, még jobban kiszolgáltatott lesz, de ezt már előre jelezte több hozzáértő is, hiába.
A Népet senki sem képviseli, csaak a hatalom érdekli és a pénz a döntéshozókat, a jelen anyagi érdeke, pedig ha meghalunk, azt nem visszük magunkkal, csakis a szellemi fejlődést, vagy visszafejlődést, a szellemi-, erkölcsi értékeket visszük magunkkal a halál után. Hát Mindenkinek saját döntése, felelőssége, lelke rajta, mit tesz, vagy nem tesz,...

BJúlia # 2013.09.12. 18:45

Jó és rossz tulajdonságainkkal együtt születtünk, de rajtunk múlik, melyiket érvényesítjük az életben. ~ Tatiosz

BJúlia # 2013.09.13. 05:53

Ráadásul ez nem előnyös gazdasági-, társadalmi-, etikai szempontból sem, ami az egyénnek nem jó, a társadalomnak, ország versenyképességének sem. Hiszen nem teherként kell tekinteni nem csak az idősekre, hanem a rokkant emberekre sem,stb. hanem pozitív ösztönzőkkel, aktív munkaerő-piaci eszközökkel a mainstreaming elve szerint hátránykezelési stratégiával kezelni a helyztet, és persze nem csak intézkedésekkel, programokkal, hanem forrással is, hiszen befektetés nélkül nincs eredmény, kevesebbet stadionokra, saját zsebbe a döntéshozóknak, stb., és többet a versenyképesség elősegítésére, nem kirekesztve társadalmi rétegeket.
A népet nem képviseli azonban senki, a hatalmon lévők, akiket a nép odaemelt, döntenek sorsukról.
Politikailag és erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy egyes társadalmi rétegeknek esélye sincs a szegénységi csapdából kikerülni.
Az is bűn, hogy korlátozzák a rokkant emberek keresetét, pedig a súlyosan fogyatékos emberek (akiknek hiányzik a létés, vagy járás, lába,...) erőfeszítéseiken felül teljesítenek, ha még dolgoznak is, persze ha megfelelő ellátási összeget kapnának, amelyből éppen megélnének (átlag ötvenezer ellátás jelenleg a létminimum alatti összeg), akkor valóban önként rehabilitálnák magukat, nem pedig kényszerből, ha van egyáltalán lehetőségük a munkavégzésre, amely nehezen mondható el, csak szűk körben tudnak dolgozni, hiszen az egészségesnek sincs munka, a fogyatékos emberek 90% nem tud dolgozni, hogy megéljen, éljen, gyermeket neveljen, lakjon,....

Szakemberhiány lassítja a rokkantak felülvizsgálatát
http://www.infodunaujvaros.hu/…09-03-050000

Az eddigi felülvizsgálatok során a rokkantnyugdíjra jogosultak 10 százalékának szüntették meg az ellátását, ez 7-8 ezer embert jelent - ezt Hegedűs Lajos mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke szerint ezek a - kormány állítása szerint - csalók elvesztették a munkaképességük egyharmadát, semmilyen támogatást és segítséget nem kapnak, hogy visszatérjenek a munkaerőpiacra.
atv.hu http://www.atv.hu/…egedus-lajos

Bajnai: Bűn, hogy a kormány megtiltotta a nyugdíj melletti munkát
http://www.origo.hu/…-munkat.html?…

Csupán 19 fogyatékkal élőt alkalmaz a kormány
http://www.vg.hu/…rmany-411295

Magyarország a 63. a Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában
http://www.haon.hu/…aban/2352139?…

BJúlia # 2013.09.13. 09:22

A legkönnyebb a legkiszolgáltatottabb rétegen spórolni, elvenni, amit lehet. A családon belülierőszak is a legkiszolgáltatottabb, a gyermek és nő felé irányul, mert hyenge.
Folyamatosan megteszem, hogy véleményezem a jogszabályokat, párttól függetlenül képviselőknek szakmai anyagot küldök,....és nem vagyok egyedül. Hiába.
Nem vagyunk elég sokan vagy elég hangsúlyosak, illetve nincs elég befolyásunk a döntéshozókra, így rajtuk áll, a politikai akarat határozza meg a kereteket, amelyben élhetünk, így én megtettem, amit tudtam, innen Minden döntéshozó felelőssége. Ezzel azt is eldönti, mit visz saját magával a halál után, merthogy anyagiakat biztosan nem, amit felhalmozott élete során, az tuti.

BJúlia # 2013.09.13. 09:26

Ez olyan, mint fiaimat sem mindig tudom meggyőzni, ne kövesséh el a hibát, amit én már tapasztaltam, azt teszik, amit ők jónak látnak, bár meghallgatják, amit mondok, de sokszor hagynom kell, hogy elkövessék saját hibáikat, amikor már tapasztalják, értik, még időben korrigálnak, ha figyelnek,..

Zöldövezeti11 # 2013.09.21. 06:52

Stefan Zaitsev

Ennyi hülyeséget egyrakáson !

amerigo # 2013.10.06. 14:07

Én 2011-ben három sztrokon mentem keresztül.Munka viszonyban voltam.Kerekes székbe kényszerültem mert a teljes bal oldalam lebénult.Amikor felülvizsgálatra kellett mennem ,akkor már járó képessé tudtam tenni magam.51 % mozgássérültnek nyilvánítottak.5 hónap múlva újra vissza kellett mennem a felülvizsgálatra.Akkor már 53 %-ot állapítottak meg.De járadékot nem kapok,mert hiányzik az útólsó 5 évemből 59 napom.53 éves vagyok.A múlt rendszerben is fizettem nyugdíjat.Ebben a rendszerben is fizettem TB-t , adót,egyéb járadékokat mivel nemzetközi kamion sofőr voltam.Teljesen egyedül élek és pénz nélkül maradtam.Még 4 órában sem engedik a foglalkoztatásomat.Szociális segélyből ( 25.650 ) élek.Ezt a járadékot akkor is kapnám ha egész életemben egy percet sem dolgoztam volna.Árulja már el nekem valaki,mert hülyén nem szeretnék meghalni,miért fizettem én évtizedeken keresztül?És ha már fizettem,most miért nem áll a rendszer mellém?Új közmondás fogalmazódott meg bennem.Azt mondja állam bácsi : _ Ha dolgozol,adj,ha már nem hát halj.Vajon,ha leszek olyan pofátlan és megélem a nyugdíj kórhatárt,akkor milyen ellátásra számíthatok ha egyáltalán kapok?

jhaszjani1955@freemail.hu # 2013.10.08. 06:35

Ez is holokausz amit a kormány művel rokkant nyugdijasokkal

kovacsdiana # 2013.10.08. 11:05

Édesanyám sok éve rokkantnyugdíjas. Ettől függetlenül 4 órában dolgozott egy élelmiszerboltban, ahol foglalkoztattak leszázalékolt embereket is. A nyugdíja és a fizetése így tette ki a havi 60.000 Ft-ot. (!) Most azonban a bizottság szerint, (akik bizonyos időközönként újra vizsgálják a leszázalékolt embereket) Édesanyám meggyógyult. Hipp-hopp tud 8 órában dolgozni. Így elvették a nyugdíját. Viszont, eddig bárhová ment jelentkezni, természetesen az üzemorvosig jut, és ott megállapítják, hogy alkalmatlan a 8 órás munkára, mivel olyan szinten vannak tönkre menve a lábai, hogy térdprotézis javasolt.
Ilyen módon került abba az áldatlan helyzetbe, hogy konkrétan nincs bevétele. Mivel a nyugdíját elvették, dolgozni viszont nem tud, mert mivel már nem minősül rokkant-nyugdíjasnak, senki nem foglalkoztatja 4 órában, 8 órára meg alkalmatlan.
A kérdésem: Ilyen van??
Jogilag az lehetséges, hogy valakit megfosztok a bevételétől és a nyugdíjától is? Érdemes ügyvédet fogadnom?

Matob # 2013.11.08. 14:06

Érdeklődöm, hogy van-e jelentősége annak, hogy a határozat szerint 2013. október 1. napjától van megállapítva a rokkantsági ellátás, de "A megállapított egészségi állapot kialakulásának időpontja: 2013. június 1." Tehát 4 hónappal korábbi időpont.

Felülvizsgálat szeptember 6-án volt, mivel szeptember 30-ig rehabilitációs járadék volt megállapítva.

madonna # 2013.11.18. 15:47

Tisztelt Fórumozók!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy mit tegyek?
A felülvizsgálat óta eltelt több mint egy hónap,de
semmiféle határozatot nem kaptam,ott azt mondták 2-3
hét múlva értesítenek.A türelmem sajnos elfogyott,
mivel a felülvizsgálatra is 8 hónapot vártam.Azóta
ellátatlan vagyok,és még azt sem tudom visszamenőleg
hány hónapot számolnak el.