utazás a metrón


the big cat # 2004.03.23. 11:09

Ami a filmekben van az az amerikai bírósági tárgyalások alapból is nagyon színpadias rendjének filmre rendezése.

Magyarországon ez nem gyakori. Egy iylen ügyben meg nem lesznek keresztkérdések, és nem fogják drámaian felmutatni agyilkos fegyvert.

A per tárgya nyilván az lesz, hogy a ki a felelős az elmaradt diákigazolvány miatt. neked meg csak azt kell tanúsítanod, amit láttál. Mégis milyen hátrányod származhatna ebből? csak mondd el úgy ahogy történtek a dolgok és kész. 10 perc alatt meglesz a vallomás, de nem garantálom, hogy előtte nem üldögélsz pár órát a tárgyaló előtt.

Amúgy ha beidéznek, akkor az már nem kívánságműsor, a megjelenés kötelező.

hkaty # 2004.03.23. 05:52

Kedves Big Cat!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzád, hogy az egyik barátnőmet novemberben megbüntette egy ellenőr, mivel nem volt érvényes diákigazolványa. Ugyanis már októberben meg kellett volna érkeznie, de csak februárban kapta meg. Ezt mondta is az ellenőrnek, sőt egy iskolalátogatásit is bemutatott, erre az ellenőr csak úgy kérdezés nélkül kikapta a kezéből az igazolványt és már írta is az adatait. A lány szülei telefonáltak, hogy nem hajlandóak semmit se fizetni. Végül az egyik nap megérkezett a felszólítás, hogy fizessenek x összeget, különben per lesz belőle. A lány nem akar fizetni, és azt akarja mi is (ugyanis még rajtunk kívül 2en ott voltak) tanúskodjunk, hogy elvették az igazolványát, holott nem is kérték. Szerinted most mi lesz? Én nem szeretnék bíróságra menni, mert ki tudja, mit művelnének ott. Legalább is, ami a filmekben van az nem túl nyugtató, bár tudom azok fel, vannak tupírozva. Szerinted, nem keletkezhet belőle hátrányom, ha tanúskodom? Szerinted, van esélye? Egyébként meg a tévében is volt szó a diákigazolványokról, miszerint rengeteg diák nem kapta meg. Az ő hibája egyáltalán? Talán felnőtt bérletet kellett volna vennie? Válaszod előre is köszönöm.