Édesanyám halála


derill # 2004.07.01. 10:04

Egyetértek:)


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

csufi99 # 2004.06.29. 07:41

Ez olyan kérdés, hogy tyúk volt előbb vagy tojás...
A legtöbb orvos nem vall egy fillér hálapénzt sem, tisztelet a kivételnek.
S a kérdés nagyon összetett, ne nyissunk rajta vitát, annak nem itt van a helye, s megváltoztatni sem tudjuk a közgondolkodást sem az orvos, sem a betgek szemszögéből, itt és ketten nem. Sok idő kell még hozzá, hogy a fejekben változás következzen be, s egy nagy arányú béremelés.

derill # 2004.06.28. 16:49

Még valamit. Tudok olyan orvosról, akinél ugy állapitotta meg a biróság a tartásdijat, hogy beleszámitotta a hálapénz általa kiszámitott összegét. Ha pedig beleszámitja, és az orvosnak ez alapján kell a tartásdijat fizetnie, akkor két lehetősége van: kér hálapénzt és ki tudja fizetni a tartásdijat. Nem kér hálapénzt és még éhen is hal, mert hiába fellebbezett, a biróság nem volt hajlandó a tényleges igazolt jövedelme alapján megállapitani a tartásdij összegét. Tehát mindenképpen ki kell fizetnie a megállapitott tartásdijat, akár kér hálapénzt, akár nem kér.

Meglepő itéleteket hoz néha a biróság:))

És akkor ezek után biztos, hogy az orvos a hibás, ha tartja a zsebét?


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

derill # 2004.06.28. 16:45

Nos vegyük sorra: sajnos sok orvos kevesebbet keres, mint egy jó fodrász, vagy kozmetikus. Tudok olyan orvosról, aki bruttó 120 ezret keres 4 órás állásban. Az 8 órában is csak 240. A felelősség közti különbség pedig azt hiszem óriási.
Vannak orvosok, akik tartják a zsebüket, szerencsére én ritkán találkoztam ilyennel.
Abban a kórházban, ahol apunak eltörték a bordáját figyeltek a betegekre, és megfelelően el is látták őket. Ezért sem inditottam pert. Nem tartottam őket felelősnek ezért.

A betegek igen sokszor feleslegesen panaszkodnak mindenért. Sőt vannak különösen kötözködő betegek, akik az élő fába is belekötnek. Az orvosok pedig az átlagból indulnak ki.

Apámnál azon felül, hogy panaszkodott, nem voltak jelei eleinte a fájdalomnak. Később igen, de akkor már késő volt. A fájdalom megszüntetése pedig nem mindig lehetséges, a csillapitásával próbálkoztak. Emlitettem, hogy csontrákja volt. Kérelmemre a szakszerü vizsgálat is azonnal megtörtént, csak egyszer kellett szólnom. Mint emlitettem nekem nem voltak eddig rossz tapasztalataim.

Én voltam már ugyanebben a kórházban - más osztályon - és maximálisan elláttak, pedig soha egy fillért nem adtam egyetlen orvosnak se. Amikor kivették a manculámat, és pépeset hoztak felháborodtam: nem a fogsoromat vették ki, rágni tudok, hozzanak valami ehetőt. Azonnal intézkedtek. Ma már röhej, de ez volt akkor a legfőbb problémám.

Azt gondolom, hogy igenis, a magasabb fizetéstől jobbak lesznek az orvosok is, jobb lesz az ellátás is. Ugyanis most mindegy, ha elvesziti az állását, elmegy külföldre, és még jobban is jár.

Ha itt is jól keresne, akkor már jobban odafigyelne, hogy megmaradjon az állása. Vannak orvos ismerőseim. Ezek átfogó kérdések, és a kórház vezetésén is mulik, hogy milyenek az orvosai.

Ha pedig nekem kifogásom van egy orvos munkájával kapcsolatosan, akkor ezt megtehetem, és biztos, hogy másik orvost kapok, ha az orvos hibázott, ingyenesen. Pénzért persze akkor is, ha nem szimpatikus.

Ugy gondolom, neked is igazad van. Meg azt is, hogy mérlegelj. Megéri-e a tortura. Tényleg olyan sokszor hibázik az az orvos? Mert ha nem először, akkor igen. De ha nem voltak hasonló ügyei soha, akkor.... ő is ember. Kárpótol a pélnz, amit kaphatsz ezért? De hát a pert el is veszitheted. Biztos, hogy mühiba? És azt hiszem nem az orvost perelném. Maximum a kórházat, ami egyébként ugyis elég szegény. Minél több per indul, annál szegényebb lesz. Ezen is érdemes elgondolkodni. Mindennek két oldala van. Vagy legalábbis egynél több.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

csufi99 # 2004.06.27. 20:32

A fizetést illetően egyet értek. Azért tegyük hozzá, nem ennyi a jövedelmük...
Utólag nem vigasz már, inkább szomorú tény, hogy ebből én annyit következtettem igen hanyag munkát végzett itt az egészségügy. Tüdőproblémával kerül valaki kórházba, s nem azt vizsgáljék, gyógytornász..hát nem minősítem, értem, ennek is volt oka.
Tegyük azt is hozzá, ha kártérítést ítélnek meg műhiba miatt, azt a biztosító fizeti, nem az orvos.
Személyes ismeretségemben van, aki ezt megtette, teljes joggal, s a biztosító állta, amit megítéltek, az orvos ma is jó viszonyban van ezzel a beteggel, s úgy is fogalmazhatnám, anyagilag nem a közép réteghez tartozik.
Nálam, nálad ugyanis nics parasz., még a gondolata is felháborít. Ott meg az a természetes, nagyon sok rossz példát látok, hallok, s saját magam sok jó példával találkoztam, tehát,amikor nem várják el, nem teremtik meg még az alkalmat sem. Ám vannak halálos betgeget ellátók, akik tartják a zsebüket, s ha nem, hát az ellátásban bizony érzi a beteg. Messzire vezet ez a probléma, nem is megyek bele, valahol az emberek hibája is. S hiába emelnék a bérüket, az emberek nem változnak meg ettől.
S igen mesze vagyunk még attól, hogy divatból pereljenek az emberek, a többség hallgat, mesél, de nem perel.
A tisztességes és körültekintő, szakszerű vizsgálat pedig minden beteg joga, nálatok ez nem történt meg. S már soha nem tudod meg miért nem? Szomorú, bár lehet valóban így könnyebb volt, bár ehhez hozzáteszem, a fájdalom csilapítás szintén joga a betegnek, nem értem meg soha, miért hagynak kínok közt valakit, ezt soha nem fogom megérteni.
Nem bántom az egészségügyet, bárr tapasztaltam rosszat is, ami most számomra fontos, a legdrágább eljárást megkapja családtagom, mert más nem segít, s ritka tisztességes orvos kezeli őt is.

derill # 2004.06.25. 07:57

"Mi akkor úgy gondoltuk, nekünk lenne fájdalmasabb az egész eljárás, s értelmetlen, vissza nem tudjuk hozni..." Csufival egyetértek. Az én édesapám is igy halt meg. Bement tüdőgyulladással a kórházba, majd tornáztatás közben a gyógytornász véletlenül eltörte két bordáját. Ezt nem vették észre, de édesapámnak iszonyu fájdalmai voltak, ezért mikor a második látogatásnál is panaszkodott, szóltam az orvosnak, hogy nézzék meg mi a baj. A röntgen mutatta ki. Mivel egyébként is tüdőproblémája volt, ez a bordatörés végzetes lett, három hét iszonyatos szenvedés után meghalt. A boncolásnál viszont kiderült, hogy csontrákja és tüdőrákja is volt. Végiggondoltam, hogy ha ez nem történik, mennyit szenvedett volna a ráktól - és ugy gondoltam jobb igy neki, igy "csak" három hét volt. A gyógytornász pedig nem szándékosan tette, hisz nem tudhatta, hogy ennyire gyengék a csontjai. Persze ha elég körültekintő.... Ezt annak, aki nem orvos, nagyon nehéz megitélni.

Amerikában elharapóztak a mühibaperek. Már szinte alig van orvos, aki mütétet mer vállalni. Van egy orvos ismerősöm, aki elmondta: amikor dolgozik, és jól dolgozik, ezer forintos órabérért teszi. Ha elcsesz valamit, akkor több millióért cseszi el.

Amikor valaki a munkahelyén nap mint nap rutinfeladatokat végez, rendszeresen hibázik is. Igazságtalannak tartom, hogy emberek milliókat keresnek a munkájukkal ugy, hogy felelősségük egyáltalán nincs, mig azokban az állásokban, ahol nagyon komoly a felelősség, minimum összegeket. Emberéletek, vagy emberi sorsok dőlnek el egy-egy hibán. Lásd: gyermekelhelyezés.

Én állam- és jogtudományok doktori cimmel (aki nem tudja, ez azt jelenti, hogy államigazgatási főiskolai, és jogi egyetemi végzettségem van), és 17 éves közigazgatási tapasztalattal bruttó 248 ezret keresek. Azt gondolom, ez röhely.

Az orvosok fizetése hasonló. Ez elgondolkodtató azt hiszem.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

csufi99 # 2004.06.09. 18:54

Így, hogy picit többet íertál méginkább megértelek! S sajnos én személyesen is talákoztam hasonlóval, kitartást és sok erőt kívánok, szt tanácsolom fordulj minél előbb egy jó ügyvédhez, szükséges lesz rá. S még egy dolog, lehet felkészültél rá, ha mégsem, számolj azzal is, hogy esetleg megbántak majd, s ne törődj vele, tedd azt és járd végig, amit érzel belűl, s aztán talán megleled a lelki békét is. Nehéz út vár rád, hacsak az ügyvéded nem csikar ki egy tisztes megegyezést, bár a biztosító miatt lehet kevés az esély.
Igazad van abban is, hogy talán teszel valamit másokért, ne fordulhasson elő hasonló eset!

Macski # 2004.06.09. 15:49

Köszönöm szépen csufi99. rendes vagy. A műhiba bizonyítható sajnos. Ezt az utat amit ajánlottál, már elkezdtem végigjárni,de úgy érzem fel kell készülnöm a továbbiakra is.
Tudom hogy, nem hozza Õt vissza az eljárás, de talán másokkal nem merik majd megtenni, amit Vele tettek, ezért fogok a végére járni .Olyan mértékű szenvedést okozott Neki ez az orvos,hogy két hétig azért élt, hogy meg tudjon halni, iszonyú állapotban. Rutinműtét után.
Azóta sok sok emberrel találkoztam, a temetőben, akiknek a hozzátartozójuk hasonló felelőtlenség miatt halt meg. /24 éves, vakbélműtétben, 40 éves gyomorfekély /A sok sok nem túlzás.Az orvos ember , követhet el hibát, de nem odanemfigyelés miatt. A következményeket mindenkinek vállalnia kell.Egy ember életét nem lehet visszaadni. Vannak akik azért nem indulnak el, mert állandó utánajárást igényel, ahol tudják megnehezítik, a papírokat egy hónap alatt sikerült beszereznem, hol itt ültem 1 órát, hol ott. De én még élek, és erre mindig lesz időm.

csufi99 # 2004.06.09. 09:32

Én csak egy belszóló vagyok itt, majd ad más talán tanácsot. Átérzem fájdalmad, sajnos én átléltem már, s rokoni körben is , sok erőt kívánok!
Én két lehetőséget tanácsolok, s eldöntheted magad a sorrendet, vagy kihagysz belőle egy utat. Minden kórházban van betegjogi képviselő, meghatázott időben és helyen tanácsot lehet kérni tőle, ebben egy telefonon is felvilágosítást adnak, mikor hol és kit keress. Én megkeresném. A másik mindenképp fordulj ügyvédhez,a fizetés megbeszélés tárgya, hogy mikor, előleget adsz, vagy mindent előre, illetve utólag, ügyvédje válogatja. Van, aki előre rögtön, a korrektebb, utólag, én előleget fizettem egy más helyzetben, s utólagos elszámolásban egyeztünk meg. Az ügyvédi díjat is meg kell beszélnetek, ezt majd ő elmondja, vagy a perelt összeg %-ában egyeztek meg, vagy lehet másként. A betegjogi képviselőt én azért ajánlom, mert jártas az ilyen és hasonló ügyekben, s abban is tud némi támpontot adni, indíts-e pert. Sajnos ott is védik egymást a kellégák, s ahogy nam vállalják fel álláspontjukat, akikkel beszéltél, jó ha előbb megtannácskozod egy ebben jártasabb emberrel, milyen esélyed van a bizonyításra. Nehéz bármit mondani ilyenkor, de azt tudnod kell, hogy bozonyítható-e egyértelműen a műhiba. Esetleg még az is felmerülhet, ha egyértelmű, hogy egyezséget köss, minden egészségügyi intézménynek van biztosítása, s ilyenkor a biztósítójuk fizet.
Én és családom annak idején nem tettünk semmit, még panaszt sem, megtehettük volna, kezünkben volt rendgeteg klinikai vizsgálati eredmény, mind negatív, s egy adott negatív vizsgálati eredmény melett, szegény elment közülünk. Betegsége tudtuk ezzel fog járni, ám nem mindegy, hogy kap-e még egy évet, fél évet, egy hónapot valaki, ha időben... s nem kínozzák más vizsgálatokkal. Mi akkor úgy gondoltuk, nekünk lenne fájdalmasabb az egész eljárás, s értelmetlen, vissza nem tudjuk hozni...
Minden betegség más, így neketek kell tudni eldönteni, mit léptek, én igyekeztem leírni , amit erről tudok, s lehetőségként próbáljátok meg. Azt is tudom, van, aki a lelki békéjét csak akor "találja" meg(igazán soha), ha végigjárja az utat, met ezt diktálja az igazságérzete, s úgy érzi a szerettje is ezt akarná. Kívánom, hogy minél előbb döntsetek, lépjetek, s legyetek túl rajta, bármi lesz az, s találjátok meg a békét magatokban. Õszinte szívvel:csufi

Macski # 2004.06.07. 19:12

Tisztelt Ügyvéd Urak, Hölgyek !

Segítséget szeretnék kérni, Édesanyám borzalmas szenvedések között, teljesen értelmetlenül halt meg, egy orvos felületességének eredményeként.
Műhiba történt, orvos ismerőseink állítják, de a nevük felfedését érthető okokból nem vállalják.
Valószínűleg pert kell indítanunk, de nem tudjuk, hogy milyen összegekbe gondolkodjunk, mennyibe kerül a per elindítása, kb. milyen összegeket kell per közben kifizetnünk, az ügyvéd tiszteletdíját a per előtt, közben, vagy utána kell kifizetni.Kérem aki jártas ezekben az ügyekben, szánjon néhány percet rám az idejéből, és válaszoljon hogy, valami fogalmam legyen a ránk váró eseményekről.

Köszönettel: Dargó Judit