Közegészségügy az óvodában


mizsuka # 2014.09.30. 18:13

mamamacoka, Nagyon köszönöm a biztató szavait, remélem ezzel majd eltudom érni amit szeretnék!

mizsuka # 2014.09.29. 16:14

Üdv!
Nem ehhez a témához tudok hozzászólni, de itt találtam érdemes választ óvodával kapcsolatban.
Nekem is az óvodával lesz problémám még pedig az hogy nem akarják engedni hogy az 3 éves óvodás kisfiamat a 14 éves (januárban már 15lesz)lányom hozza el ha majd mindkét szülő dolgozunk és teszik ezt egy törvényre hivatkozva! Kérdezem hogy tényleg létezik ez a törvény hogy 16éves kor alatt nem tudják kiadni az óvodást?
Eddig nem találtam sehol!
Minden hozzászólást, és észrevételt várok és köszönök!

Sherlock # 2014.09.02. 14:07

Ez olyan dolog, amit felnőtt(!) embereknek kellene rendezni, nem a jognak.

bopci # 2014.09.02. 13:49

Segítséget szeretnék kérni. Az óvodánkat jelenleg felújítják teljesen, valamint mellé építenek másik épületet is. Az a problémám, hogy valamilyen "közegészségügyi" törvényre hivatkozva az óvoda vezetője jelenleg nem engedi be a babakocsit az óvoda épületébe, merthogy "behozza az utcai koszt a babakocsi kerekén és az élelmiszerbiztonsági rendelet/törvény szerint nem lehet ugyanott tolni az élelmiszert kocsin, mint ahol babakocsi kereke megy". De! Azt akarja, hogy az épületen kívül hagyjam a babakocsit - ami egyébként tiszta -, de még nem készült el a fedett tároló hozzá, nincs olyan ember, aki felügyelné a babakocsit és a gyereket, aki benne van, valamint eddig (4 éven keresztül) semmi ilyen gond nem volt. Az nem zavarja, hogy az utcai cipőben megy be a szülő a gyerekért, de az igen, ha a tiszta babakocsit betolja a folyosóra. (Van olyan szülő, aki szó szerint trágyás cipőben jár a gyerekért, a ruhája sem sokkal tisztább!) Szerintem az óvoda vezetőjének egyéni problémája kellene, hogy legyen az, ha ő ugyanazon a folyosón szállítja az ételt, mint ahol a szülők bejárnak (oldja meg máshogy!). A cipőkre miért nincs ilyen rendelet, hogy egy zsákot kell ráhúzni? Mi van, ha a kint hagyott, babakocsiba bekötözött gyerek kiesik/felborul, akkor kinek a felelőssége? Ki felel azért, ha a babakocsit ellopják a felügyelet nélkül hagyott "tároló"-ból (ami ismétlem: nincs!)? Mi van, ha a babakocsiból mindent kiszed pár olyan szülő, aki nincs tekintettel a másik szülőre? Semmi, erre való szabályozást nem találtam a neten, azért itt kérdezem. Az óvodába bejárhat szabadon az, aki akar, senki nem ellenőrzi, hogy ki lépett be a területre - biztonsági kamera ugyan van, de utólag mire megyek vele, ha a gyerekkel valami baj történik? -, porta nincs, és elég rossz a környék.
Hol kell emiatt bejelentést tenni? Az óvoda vezetőjét jelentsem fel? Vagy az üzemeltetőt? Én a gyerekemet kint nem hagyom felügyelet nélkül, az biztos!
Köszönöm előre is!