Segítség kérés Válás


ildikó31 # 2005.05.17. 08:59

Kedves tedina!

Nem voltál bőkezű az adatokat illetően, de a következő tanácsokat tudnám adni:

  1. közös megegyezéses válás:
    • gyors
    • egyszerű
    • hamar túl lehet rajta lenni. De úgy gondolom, hogy ez a ti esetetekben teljességgel lehetetlen, mert vagyoni kérdésekben nem tudtok megegyezni. + itt van még a gyerekek ügye is.
  2. okfeltárásos válás:

Itt tanúkat kér a bíróság, hogy a ti házasságotok végérvényesen, helyrehozhatalanul megromlott. A bíróság a válást mindenképpen ki fogja mondani, fel fogja bontani a házasságot, csak a vagyoni kérdésekben valamint a gyerekek ügyében húzodhat el a per.

A gyerekekről:
Amennyiben azt állítod, hogy a gyermekek nem a te vér szerinti gyerekeid, akkor kérni kell az orvosszakértői bizonyítást, amennyiben megállapítják, hogy tényleg nem a te gyermekeid, akkor nem köteleznek gyermektartás fizetésére sem, viszont akkor kapcsolattartási jogod sem lesz. Másik megoldás, hogy nem szólsz erről semmit, kapcsolattartási jogos lesz, és fizeted a gyerektartást, amit a bíróság állapít meg.

az ingatlanról:
nem az ingatlan-nyilvántartási bejegyzés számít, ahogy azt Bubó már előttem megírta, de a bizonyítási kötelezettség téged terhel annak vonatkozásában, hogy közös szerzemény.
Ugyanez vonatkozik az ingóságokra is!


ildiko31

Bubó # 2005.05.16. 21:45

A "közös" lakást úgy érted, hogy közös szerzemény? Ha igen, akkor nem az a gond, hogy ki nevén van, hanem az, hogy tudod-e azt bizonyítani. A válás során, ha nincs közös megegyezés, majd a bíró dönteni fog a közös vagyon felosztásáról. Természetesen az ingóságoknál is mindent bizonyítani kell, így valószínűleg sok minden elveszik.
A gyerekeket miért veszítenéd el? A váláskor rendezni fogják a kapcsolat-tartást is, a gyerekeknek szükségük van az apjukra is.
Válás után a gyerekek anyja már nem a feleséged, egymás magánélete már nem tartozik a másikra, ezt el kell fogadnod.
Mi volna az a biztos megoldás, amelyért fizetnél is?

tedina # 2005.05.15. 17:24

30-éves férfi vagyok, válni szeretnék, de nagyon nehéz, mert a nejem a közös lakást a saját nevére iratta, és a gyerekeink valószinüleg nem az én gyerekeim. Nem akarom elveszíteni őket, de elakarok válni, és mivel minden ingóságot én teremtettem elő, a gyermekek javára szeretném megkapni, persze csak a felét. Van valami megoldás???, vagy így kell leélni az életemet, hogy csak dolgozom, a feleségemnek pedig minden nap más partnere van. Kérem válaszoljon valaki, fizetnék is egy biztos megoldásért.
izabellaaa@freemail.hu