Kamara?Kötelező?


anaksunamon # 2005.05.26. 10:01

Köszönöm.

dr. Bubo # 2005.05.24. 13:10

Sajnos igaz, hogy az egészségügyi ágazatban kötelezővé tették a kamarai tagságot, lényegében azt emgakadályozandó, hogy "önszerveződjenek", szakszervezetben aktivizálódjanak.
A kötelezés alapja a Magyar aEgészségügyi Szakdolgozói Kamaráról szóló 2003. évi LXXXIII. törvény 26. § (1) bekezdése: Magyarország területén szakdolgozói szakképesítéshez kötött tevékenységet, a gyógyító-megelőző ellátás keretében - jogszabályban megállapított egyéb feltételek mellett - a (2) bekezdésben foglaltak kivételével csak az folytathat, aki a MESZK tagja. E törvény alkalmazásában gyógyító-megelőző ellátás az egészségügyi szakdolgozói szakképesítés alapján végzett, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 3. § e) pontja szerinti egészségügyi szolgáltatás körébe tartozó tevékenység.

Remélem, segít.
Üdv.

Dr. Bubó

anaksunamon # 2005.05.23. 21:37

Azután szeretnék érdeklődni,hogy kötelezővé tehetik e a kamarai tagságot? Egy egészségügyi inztézményben dolgozom és a főnököm azt mondta hogy aki nem lép be a kamarába az nem végezhet egészségügyben munkát.Ápolónő vagyok.
A munkatársaim közül őűran már megkapták a visszaigazolást és abban az áll,hogy mivel kérték a tagfelvételt ezért felvették őket,a vicc csak az ,hogy nem önként tették.
Aki tud a témáról bővebbet az kérem írjon.

Köszönöm.