2004.évi CXL tv hallgatási konstrukciója


Zoli bácsi # 2005.11.15. 19:14

Szerintem nyilazgatni kellett hogy ha nem csinálja meg akkor mi van nyíl a következő lehetőséghez...
legalábbis remélem hogy ez volt...
mindenesetre mások 20oldalas írásokból csináltak 12oldalas referátumokat...

Rexor # 2005.11.15. 08:21

De mit kell ezen ábrázolni?

Zoli bácsi # 2005.11.13. 20:01

egyetemi szemináriumra...

és csak így volt megadva ahogy leírtam, szóval lövésem se volt róla hogy ez a 20§ lenne... persze lehet ebből tudnom kellett volna..:)

ObudaFan # 2005.11.13. 10:22

Egyébként hova kellett?

Zoli bácsi # 2005.11.12. 19:59

köszi szépen

ObudaFan # 2005.11.11. 17:47

Ez a hallgatás esetére szóló szabályozás:

20. § (1) A hatóság a hatáskörébe tartozó ügyben illetékességi területén köteles eljárni. Ha e kötelességének a rá irányadó ügyintézési határidôn belül nem tesz eleget, a felügyeleti szerv - kérelemre vagy hivatalból - soron kívül, de legkésôbb a tudomásszerzéstôl számított öt napon belül kivizsgálja a mulasztás okát.
(2) A hatóság mulasztása esetén a felügyeleti szerv újabb - az ügyfajtára irányadó ügyintézési határidô és a döntés-elôkészítés fokának figyelembevételével megállapított - határidô kitûzésével a mulasztó hatóságot három napon belül az eljárás lefolytatására utasítja.
(3) Ha a felügyeleti szerv által megállapított újabb határidô eredménytelenül telt el, a felügyeleti szerv az eljárásra haladéktalanul - a (4) és (5) bekezdésben foglalt kivétellel - a mulasztóval azonos hatáskörû másik hatóságot jelöl ki, egyidejûleg a mulasztó hatóság vezetôje ellen fegyelmi eljárást kezdeményez. A kezdeményezés alapján a fegyelmi eljárás megindítása kötelezô. A kijelölt hatóság az ügyben irányadó ügyintézési határidôn belül köteles érdemi határozatot hozni.
(4) Hatósági igazolvánnyal vagy hatósági bizonyítvánnyal (adatigazolással), hatósági nyilvántartás-vezetéssel, illetve hatósági ellenôrzéssel kapcsolatos hatósági ügyben az ismételten mulasztó hatósággal szemben a felügyeleti szerv a (3) bekezdésben foglaltak szerint jár el azzal az eltéréssel, hogy az ügy nem vonható el, és az eljárásra más hatóság nem jelölhetô ki. A hatóság legkésôbb tizenöt napon belül köteles eleget tenni elmulasztott kötelezettségének.
(5) Ha a képviselô-testület, a fôpolgármester, a polgármester, a közgyûlés elnöke, a bizottság, a részönkormányzat testülete, a társulás (a továbbiakban együtt: önkormányzati hatóság) önkormányzati hatósági ügyben határozathozatali kötelezettségét elmulasztotta, az ügyfél kérelmére vagy hivatalból a közigazgatási hivatal vezetôje felhívja a mulasztó tisztségviselôt vagy testületet, hogy soron kívül, illetve a testület legközelebbi ülésén, de legkésôbb harminc napon belül határozzon. A döntésre jogosult a döntés várható idôpontjáról a közigazgatási hivatal vezetôjének felhívásától számított öt napon belül értesíti az ügyfelet.
(6) Az (5) bekezdés alapján az önkormányzati hatósághoz intézett felhívás eredménytelensége esetén az ügyfél vagy a közigazgatási hivatal vezetôje, továbbá ha az adott ügyben nincs felügyeleti szerv, vagy a felügyeleti szerv az intézkedési, eljárási kötelezettségének nem tesz eleget, az ügyfél kérelmére a megyei, illetve a fôvárosi bíróság mint közigazgatási ügyekben eljáró bíróság (a továbbiakban: közigazgatási ügyekben eljáró bíróság) kötelezi a hatóságot az eljárás lefolytatására.
(7) Az (1)-(3) bekezdésben foglaltakat a szakhatósági eljárásra és a fellebbezési eljárásra is alkalmazni kell. E rendelkezések akkor is irányadók, ha - a határozat megsemmisítése vagy hatályon kívül helyezése folytán - a hatóság az ügyintézési határidôn belül nem tesz eleget az új eljárás lefolytatására irányuló kötelezettségének.
(8) A felügyeleti szerv a (2) bekezdés szerinti intézkedésrôl, valamint az eljáró hatóság (3) bekezdés szerint történô kijelölésérôl az ügyfelet három napon belül értesíti, továbbá ellenôrzi, hogy a hatóság a mulasztást követôen, illetve a kijelölt hatóság határidôn belül eleget tesz-e eljárási kötelezettségének.

Zoli bácsi # 2005.11.11. 16:39

Mit jelent a közig eljárási tv hallgatási konstrukciója és hogyan kell ábrázolni?