gyerektartás behajtás


jeanne d arc # 2005.11.13. 15:14

válaszodat köszönöm, igyekszem ehhez tartani magam. a birósági letiltási kérelem az megvan. letiltás utján kellene kapnom a gyerektartást, ugy itélték meg, hogy a hátralék törlesztését is igy kapnám. a problémám csak az, hogy az a munkaszerződés amit bemutatott a biróságon az nem valós, hisz nincs bejelentve sem a tb-hez. ezt a könyvelőjük mondta, onnan tudom. a munkaszerződés egy hónapos próbaidőról szól. szomorú hogy ilyen esetre ez az egyetlen mód. szinte egyértelmü, hogy az csinálja jól aki ilyen módon akar kibujni a kötelezettsége alól.

ObudaFan # 2005.11.13. 10:27

Hogy mit hogyan bosszul meg, azt neked kell tudni, de végső esetben a büntető feljelentés az, amit meg lehet lépni. Ebben az esetben csak akkor nem emelnek vádat ellene, ha a vádemelésig megfizeti a tartozását. Egyébként viszont most van munkája, tehát kérheted a bíróságtól, hogy nem végrehajtási lapot állítson ki, hanem közvetlenül tiltsa le a megfelelő összeget. HA a cég ezt nem teszi meg, akkor készfizető kezesként felel az összegért, így - a vh. eljárás keretében - a cégtől is be lehet hajtani a pénzt. Így jelen esetben még várj a feljelentéssel, de ha így sem sikerül, és szeretnél a pénzedhez jutni, akkor előbb-utóbb ez lesz az egyetlen módja.

jeanne d arc # 2005.11.12. 11:41

segitséget, tanácsot kérek immár végső elkeseredésemben. 12 éve elváltan élek akkor még 3 ma már csak 2 gyermek van a háztartásomban, akik után gyerektartásdijat állapitottak meg. sajnos a volt férjem rendszeresen nem fizet, viszont mire államilag megelőlegezést megkapnám néhány hónapra elhelyezkedik. legutolsó ilyen vállalati lelépése miután kb 1 hónapig nem jelentkezett a munkahelyén és fellmondtak májusban történt. az addigi elmaradást kb 200000 ft próbálom végrehajtó utján behajtatni sikertelenül, mivel nagyon vigyáz arra, ne legyen semmi amiból behajtható. akkor ugyszint elinditottam a végrehajtást. októberben kértem hogy 13000 ft legyen gyerekenként a gyt. azon a tárgyaláson felmutatott egy munkaszerződést egy cégnél -épitőipar- egy hónapos próbaidővel. mint a könyvelőjüktől megtudtam ez egy annyira link cég, hogy egyetlen dolgozója sincs bejelentve, igy valószinü ez egy fal szerződés volt, de arra jó volt, hogy ujra elessek minden lehetőségtől. sajnos ujra kezdhetem a kivárási időt, mire elindithatok bármit. a cég viszon nem ugy néz ki hogy letiltja a pénzt. szeretném tudni, mit tehetek ezügyben, ő nem fizet a cég valószinü nem vonja mivel feketén kapja ő is. ennek a cégnek nagyon nagy dossziéja van a rendőrségen is csalás okirathamisitás, adócsalás stb. elkeseredésem határtalan, mert nem velem szur ki igy, hanem a gyermekeivel. és már lassan ugy érzem én is rámegyek erre az egészre. most a hátralék már 300000 forint, ami nekem nagyon hiányzik, kérem segitsen hathatós tanáccsal, mert mindig alánk tesz. a rendőrségi feljelentést is fontolóra vettem, de ügyvédtől azt a tanácsot kaptam nincs értelme, mert jön a bosszuállás pénzem viszont abból se lesz. a bosszura pedig ő nagyon ért, biztosan számithatnék rá. agressziv tipus. válaszát várom köszönettel