Magánút vita


Vasutas # 2018.02.19. 12:06

A törvényességi és felügyeleti osztály (kormányhivatal) megvizsgálta a dolgot, az eladás jogszerű volt. Telekalakítás történt, a közútról ezt a részt változási vázrajzon leválasztották, majd értékesítették. És mivel a telekalakítás és az eladás nem egy időben történt, így az eladás jogszerű volt. Mindent kivizsgáltattam. A fő hangsúly azon van, hogy forgalom elől el nem zárt út, felszólították hogy nem tilthatja meg a közlekedést senki részére rajta, de ő ezt mégis megteszi az eljárások, és hatóságok ellenére. A közlekedési hatóság nekem leírta nyugodtan közlekedjek rajta, ha útelzárást alkalmaz a tulajdonos nyugodtan bontsam el, ha kötekedik hívjak rendőrt. De belefáradtunk a veszekedésbe vitába, ő nem enged a jogszabályok, felszólítások ellenére sem. Egyértelműen leírta a hatóság részemre, hogy nincs szükség papírokra, nyugodtan használjam az utat, ha netán kitörik a kocsim kereke, a tulajdonosnak kell kifizetni (eljárás keretében) mivel ő az út kezelője.

Immaculata # 2018.02.19. 11:59

Ha igen, talán alkotmánybírósághoz kell fordulni forgalomképtelen törzsvagyon értékesítése miatt.

Vasutas # 2018.02.19. 11:57

Így van. Önkormányzat adta el. És korábban sem volt közforgalom elől elzárva.

Immaculata # 2018.02.19. 11:57

Kié volt korábban az út.

Önkormányzat?

Vasutas # 2018.02.19. 11:53

Nem lehet szolgalmi jogot bejegyezni a közlekedési hatóság szerint, mivel az Közforgalom elől el nem zárt magánút, tehát mindenki használhatja, a tulajdonos nem tilthatja meg rajta a közlekedést senkinek. És erre hivatkozva a szolgalmi jog alapítását a törvény kizárja.

Immaculata # 2018.02.19. 11:48

Bírósághoz, szolgalmi jog bejegyeztetése végett.

Vasutas # 2018.02.19. 11:45

Tisztelt szakértők!

A következőben kérem a véleményüket!

Adott egy Közforgalom elől el NEM zárt sh. út. (magánút). Tehát ezt az utat gyalogosan vagy gépjárművel a Kkt. szerint bárki igénybe veheti. Napi szinten használom, ez az út két közutat köt össze. A tulajdonosa azon az állásponton van, hogy az utat ők megvették, itt senki nem mehet át! Polgármester, Jegyző, Közlekedési hatóság megállapította eljárás keretében, hogy bárki nyugodtan használhatja, mert az ingatlan nyilvántartás nem tartalmaz az elzárásra vonatkozó bejegyzést. A tulajdonos viszont ezt nem akarja elismerni, magánterületként kezeli, aki rá megy az útra fenyegeti, elzavarja. Minen napos veszekedés vitatkozás. Egy időben kerítéssel le volt zárva, de a közlekedési hatóság elbontatta vele. Az elzárást a hatóság nem engedélyezi, mivel többen használják az utat és a mi telkünkről csak ezen az úton keresztül lehet gépkocsival kihajtani.

Kb 10 határozatot kapott már a hatóságoktól hogy nem zárhatja el, közlekedésre alkalmas állapotban kell tartani stb stb. (Kkt.) de ő ezt nem érti meg. (Átlagnál alacsonyabb IQ szint)

Hová fordulhatok ebben az esetben, rendőrséghez, jelentsem fel? Szeretnék tanácsokat kapni ez ügyben.

Nagyon köszönöm!