csatornázás átkötésével kapcsolatos próbléma


Orsi1977 # 2007.03.22. 07:36

kedves Traven!
Köszönöm a gyors választ. hát sajnos ez van, tudod nálunk is a szomszéd szennyvízvezetéke a mi telkünk alatt megy de eszembe se jutna hogy átkössék. De hát vannak más emberek is.

T r a v e n # 2007.03.21. 11:46

Kedves Orsi!

Az ingatlan tulajdonjogának megszerzésével nemcsak a jogok szállnak az új tulajdonosra, hanem a kötelezettségek. Az ingatlan csatornázáshoz történő csatlakoztatása - függetlenül attól, hogy az előző ingatlan már csatlakoztatva volt - az új tulajdonos kötelezettsége.

Orsi1977 # 2007.03.21. 11:26

a következő kéréssel fordulok segítségért. Egy osztatlan közös tulajdonon 62-ben történt csatornázás. A közös tulajdont 1974-ben megszüntették, és egy megállapodásban arra kötelezik a leendő tulajdonosokat (ha azok nem örökösök) hogy a vízbekötést ami jelen pillanatban a szomszéd telke alatt megy a csatornával együtt, és a vízóra a szomszéd telkén van, kössék át. ebben a megállapodásban aszennyvíz átkötéséről nincs szó. mivel azonban a szomszédnak nem tetszett hogy nem nekik akik kétszer már meg akarták venni de mindig átvágtak, adtuk el az ingatlant ezért a leendő tulajt kötelezik a szennyvíz átkötésére.
Azt tudom, hogy ezt megtehetik, de a kérdésem ha csak a z ingatlan egykori tulajának van egy olyan feljegyzése hogy együtt kötötték be de se számla se semmi nincs a birtokunkba( csak azt tudjuk hogy akkor felesben volt tulajdonba akkor szomszéd és a mi egykori rokonunk közt az ingatlan) kötelezhetőke-e valamilyen módon arra hogy a szennyvíz átkötésének felét (ami nem kis pénz) fizessék. vagy semmit nem lehet tenni ez ügyben. a bekötésről a vízműnél nincs poapír max a levéltárban lehet ha egyáltalán megvan még.