közös ingatlan


ObudaFan # 2007.06.06. 13:04

Nyilván lehet birtokvédelmet kérni a jegyzőtől, de ez csak ideig-óráig fogja megoldani a helyzetet. Valószínűleg tényleg az lesz a legjobb, ha valamelyik fél a másik részét is magához váltja, más kérdés, hogy az árban vagy meg kell egyezni, vagy a bíróságra kell bízni ennek meghatározását.

marilya # 2007.06.06. 08:38

A testvéremmel közösen örököltünk egy ingatlant. Az ingatlan egy ház , osztatlan közös telekkel és egy osztható közös házzal.
Mindkét házrész külön is használható komfortos és tartozik hozzá egy papiron tüzelőtárolónak épült helység. Ezt a helységet az egyik tulajdonos (a testvérem)
fia próbataremnek használja a haverjaival időnként hangosan zenélnek. Kérdésem az meddig vagyok ezt köteles türni ill. (a békés megoldáson már sajnos tulvagyunk), mit tehetek ellene.
Ezenkivül hogyan juthatok hozzá a gázszámlához (ami a testvérem nevén van).
A gázfütést kb. kettő hónapig használtuk amiért olyan összeget kér, hogy kimondani is szégyellném, a számlát pedig nem hajlandó megmutatni.
Egyébként a vitánk abból adódik, hogy szerették volna megvásárolni a házrészünket, de nagyon alacsony összeget kináltak érte mondván, hogy nekik ennyi pénzük van!
Minden emberi és ügyvédi hozzászólásért hálás köszönet.