diszidens


kores # 2007.06.11. 17:27

Itt arra gondoltok,hogy a mérleg egyik oldalára teszem az Önkormányzatnak járó lakbért ,azt is öt évre visszamenőleg (úgy tudom hogy ennyi ideig lehet visszamenőleg követelniük)kamat???
a másikba az állagmegóvásra költött összeg rájuk eső tulajdoni hányad százalékos arányát + kamatot??
Osztunk szorzunk és ami marad annyi összegért vegyem meg a részüket.
Jár egyébként nekik lakbér??
szerződés, megállapodás nincs köztünk,mi az irányadó ilyenkor a túlhasználatra vonatkozóan??
Mivel bizonyitják hogy Én valóban használtam az Õ részüket??

Dr.Attika # 2007.06.11. 12:34

Ezekre a kérdésekre csak az ügy részleteinek ismeretében válaszolhat bárki is. Kivétel a KBS-re vonatkozó kérdés. A KBS az alább válaszoló monogramja.

kores # 2007.06.11. 11:38

Szerintetek?
Megoldás??
Javaslat?
KBS mit jelent??
Perelje Õ a tulajdonát vissza az államtól,és ha sikerül akkor lemond a javamra??
Mi lehet az esélye egy ilyen pernek??
Hiszen már nem él az a törvény ami alapján elkobozták??

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.11. 11:30

Azzal együtt erőteljes kétségeim vannak. A vagyonelkobzó ítéletre nem lehet ráhúzni a jóhiszemű, ellenérték fejében szerző harmadik személy kedvezményét. Sokkal inkább az ingyenes szerző helyzetével analóg az önkormányzaté, márpedig akkor az állag is sikerrel követelhető tőle.

Egy biztos: ügyvéd nélkül nem fog menni.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.11. 11:28

Most, hogy így mondod... A testvért meg gondolom, nem akarja kores perelni.

Dr.Attika # 2007.06.11. 11:22

KBS! A diszidáláskor a tulajdoni hányad nem volt bejegyezve az inyt-ba, így jogszerűen mondták ki az arra vonatkozó vagyonelkobzást.( Jogszerűségen azt értem, hogy az elitélt tulajdonát képezte bejegyzés hiányában. )

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.11. 11:08

DrAttika, tisztelettel, de határozottan mondom: nem. A vagyonelkobzó ítélet jogszerűségétől függetlenül az elkobzást olyan vagyontárgyra terjesztették ki, amely nem volt az elítélt tulajdona. Törlési és bejegyzési pert kell indítani az adásvételi szerződésre alapozva.

Dr.Attika # 2007.06.11. 11:02

Ügyvédkényszeres az ügy.

kores # 2007.06.11. 10:56

Hol nézhetem meg az elkobzási papirt?
A felülvizsgálatot hol kell kérvényezni?
Milyen költsége van(kb).
Ha jól hallottam az alkotmányos jogi perek tárgyi illetékmentesek ,ez úgy gondolom számomra kedvező de akkor is kell fizetni egy ügyvédet,ugye??

Dr.Attika # 2007.06.11. 10:12

Először a vagyon elkobzást kimondó ítélet ellen kellene felülvizsgálatot kezdeményezni. Ennek sikere esetén komolyan változik a "leányzó fekvése".

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.11. 10:10

Csak szólok: ha megvennék jelképes összegért azt, ami úgyis az Önöké - akkor is kell az ügyvéd. És ugye, nem várja el az eladótól, hogy az fizesse? Különösen, ha a vételár nem futja rá.

Attól tartok, az önkormányzatnak is igaza van: nem járulhatnak hozzá per nélkül ahhoz, hogy a tulajdonjogukat töröljék.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.11. 10:07

Tudniillik felkináltunk jelképes ezer forintot mint vételárat
Az hiba volt. Nem kellene már többet elkövetni, a megelőzésben egy ügyvéd segíthetne.

kores # 2007.06.11. 09:56

Milyen hosszú procedúra és milyen költségekkel jár??
Probáltam egyeszkedni az Önkormányzattal hogy kerüljük el a hosszas jogi huzavonát de Ök ragaszkodnak a pénzükhöz.
Hivatkoznak hogy esküt tettek hogy az Önkormányzat vagyonát megörzik gyarapitják és hogy Ök nem jótékonysági intézmény hogy csak ugy fillérekért elkotyavetyéljék.(khmmm khmm azért a faluban pusmognak egy-két olcson eladott földrészről))Tudniillik felkináltunk jelképes ezer forintot mint vételárat gondolván a benyujtott papirok (adásvételi meg fellebezés)méltányolható annyira hogy igy peren kivül gyorsabban le lehetne zárni az ügyet.
De nem.
Kérdésem :van e olyan jogszabály amire hivatkozhatnánk,ami lehetővé tenné az Önkormányzatnak hogy jelképes összegért adja el a részét??
Ügyvéd a legutolsó lépés lehet csak,anyagilag sem állunk valami fényesen,és a vitatott tulajdon 11M2 es házrész és 100M2 telek.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.11. 07:01

Nem kell utána nézni. Az ingatlan-nyilvántartási eljárásban úgyis kötelező az ügyvéd közreműködése, erog mindenképpen meg kell bízni egyet.
Egyébként a Ptk., az ingatlan-nyilvántartásról szóló jogszabályok és a Pp. együtt. Nem annyira bonyolult, mint ahogy elsőre hangzik, de nem is igazán laikusnak való.

kores # 2007.06.11. 06:47

Kedves Sándor!
Hol nézhetek utána tőrlési és telekkönyvi pernek?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.10. 16:28

Helye van a telekkönyvi törlési és bejegyzési pernek. A tulajdoni igény nem évül el.

kores # 2007.06.10. 15:51

A hozzáértők segítségét kérném az alábbi ügyben:
Bátyámmal 1986-ban közösen örököltük meg szüleim ingatlanát.A hagyatéki tárgyaláson anno 200000 ft-ra értékelték a házat.Mielőtt tesóm 86 végén végleg elhagyta volna az országot én megvásáróltam az Õ tulajdonrészét mely szerződés megvan,rajta a tanúk aláirásával.Én ezt a papirt akkori fiatal korom tudatlanságának köszönhetően nem továbbítottam a földhivatal felé.
1987 ben kaptam egy értesitést az akkori Tanács VB-tól hogy a Magyar Állam Tulajdonba vette a bátyám részét és a kezelői jogot a Tanácsnak adta át.Ekkor Én fellebbezést nyújtottam be a Tanácsra az intézkedés ellen,melyben hivatkoztam az adásvételimre.A másolat megvan rajta a Tanács érkeztető pecsétjével,hogy átvették a fellebezésemet(a mai napig sem jött rá válasz)
Ültem a babérjaimon abban a hiszemben hogy igy rendben lesz a dolog.
2006-ban szerettem volna kölcsönt felvenni a kórszerűsitésre de a tulajdoni lapon szerepel az Önkormányzat,mint tulajdonostárs,igy kölcsönt nem kapok.
Elbirtoklás nem áll meg,mivel az Antall kormány rendelete alapján az állam 2001-ben a tulajdonjogát áttestálta az Önkormányzatra, igy nincs meg a 15 év,s van még egy rendelkezés 1991 előtt semmilyen jogcimen nem lehet az államtól elbirtokoloni.
Most hogy felkavartam a dolgot az Önkormányzat már csináltatott is egy csinos ingatlanszakértői véleményt és felkinálta hogy megvásárólhatom a részüket.
Vegyem meg ujra???
Vagy pereskedjem??
20 évig nem jelentkezett senki se egy kapavágásra ,sem hogy a renoválási költségekben a tulajdoni részének megfelelően kivegye a részét.
Vigyem Bíróságra a dolgot ahol méltányolják hogy Én ezt egyszer már megvettem és sajátomként kezelelem gondozom ápolom??
Mi lehet egy ilyen pernek a kimenetetle??
Vagy a bátyám,mint német állampolgár indítson pert és követelje vissza az államtól amit elvettek???
Hiszen ma már nem él az a törvény ,ami alapján elvették?!!
Az alkotmány 13.§ kimondja hogy szavatolja a tulajdont.
Van Valakinek ötlete???