Azonos helyrajzi szám???


ObudaFan # 2007.09.02. 09:41

Ha meg már nem lehet visszalépni a szerződéstől, a használati megállapodást minél hamarabb meg kell kötni írásban.

kisrita # 2007.09.02. 07:13

Györgyi!

Ne vegyél olyat! Semmiképp ne!

az egy akkkora szívás....mi ebben járunk most. Még akkor is ha most normálisak a szomszédok/illetve annak tűnnek. Nagyon - nagyon el tud mérgesedni a helyzet.

ObudaFan # 2007.08.30. 13:31

Nem feltétlenül lehet. A helyi rendezési terv tartalmazza a legkisebb helyi teleknagyságra, meg a telek formájára vonatkozóü szabályokat, amelyekről az adott önkormányzatnál érdeklődhetsz. Ha ott azt mondják, hogy nem megosztható, akkor ez marad így. Ha azt mondják, megosztható, de egyedül te akarod megosztani, akkor pereskedhetsz. Az aádsvételnél az összes tulajdonostársnak az elővásárlási jogról való lemondó nyilatkozata szükséges, és ugyanez lesz, ha majd később te esetleg el akarod adni. Emellett ha még nincs a használat megosztását rendező megállapodás, akkor kezdd el szervezgetni az összes tulajdonostársat, mert a mai világban már anélkül semmit nem lehet niormálisan intézni ilyen ingatlanok esetén.

Gyorgyi85 # 2007.08.30. 12:03

Mik lehetnek ezek a "közös tulajdon gyönyörűségei"? Bocs, ha alap dolgokat kérdezek, de abszolút analfabéta vagyok ilyen téren :p A felosztást úgy tudom, hogy a földhivatalnál el lehet intézni...vagy nem?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.30. 10:54

Mindenekelőtt tudnod kell, hogy ebben az esetben csak látszólag veszel egy épületet. Valójában nagy valószínűséggel egy több felépítménnyel ellátott telek osztatan közös tulajdonának meghatározott arányú eszmei hányadát vásárolod meg. A közös tulajdon minden gyönyörűségével együtt.

(Abban a kivételes esetben, ha esetleg ráépítés történt, és az épület az építtető kizárólagos tulajdona, sztorno. De az sem egy leányálom.)

Gyorgyi85 # 2007.08.30. 10:10

Szép napot!

Olyan kérdésem lenne, hogy amennyiben olyan ingatlant szeretnék vásárolni (nem hitelre), mely egy telken és EGY HELYRAJZI SZÁMON van másik 8 épülettel, milyen hátrányom származhat ebből, illetve mire kell odafigyelni az adás-vételnél?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm! Györgyi