hitelfelvétel előtt


monalisa1 # 2007.09.03. 19:56

Egy dolgot jegyezz meg és tarstd is be az életben: SENKINEK ne legyél adóstársa és/vagy kezese. Magadért még tudsz kockázatot vállani (...), de rokon-, ismerős- kolléga mnd zűrös eset lehet...

monalisa1 # 2007.09.03. 19:52

NEM KELL megválaszolnod, de ahány bank és ahány hitelfelvételi szándék annyiféle a variáns. Minden banknak van jogásza, kérdezz akár tőle, hogy a még ALÁÍRÁS ELÕTTI szerződést segítse neked érhetőre elmagyarázni.

Csak mint példa: x mFt forint lakáskölcsön felvétele 20 évre. Előszőr is nagyon fontos, hogy legyen hitelfedezeti eleme is a szerződésnek, azaz ha Isten ne adja a két évtizeden belül meghalsz, a bank a még fennálló tartozást bevállalja.

Bele lehet venni a szerződésbe azt is, hogy esetleges átmeneti fizetési nehézség miatt némi türelmi idő megadása.

Meg még tucatnyi ilyen-olyan lehetőség - ha a bank partner ebben.

Persze a mai nemzetgazdasági problémák mellett - melyek óhatatlanul kihatnak az egyénre is - ki tud 20 évre előre tervezni...

Akár menj be valamelyik hitellel foglalkozó pénzügyi tanácsadó irodába, ott is kapsz segítséget, netán valami jó ajánlatot.

kék laguna # 2007.09.03. 15:49

..állok,de beleolvastam pár hiteles problémába és kicsit elment a kedvem.Még sosem vettem fel hitelt és ahogy elnézem a bankok elég brutálisan használják ki a jónépet.Mit javasoltok,mire figyeljek majd a legjobban hitelfelvételnél?