Beperel az ingatlan iroda


Cola # 2007.09.29. 11:30

van 1-2 BH, ami hasonló esetben mindkét közvetítői díj kifizetésére kötelezte az ingatlantulajdonos-megbízót... :-( ezzel együtt a szerződést kellene először megnézni, hátha van benne valami mentesítő körülmény, bár nagy remények ne legyenek, az ingatlanközvetítők sem hü.lyék... sőt, egyre felkészültebbek...

SolnesM # 2007.09.28. 14:39

Helló Bibia !

Egyezzél meg a két irodával ! Felezzék a díjat, mivel szerintem főleg a második egy kicsit sáros. Vagy majd eldönti a biróság. Addig azért ne fizess.
SM.
Egyébként jó másfél éve egy irodán keresztül vettünk egy lakást az egyik családtanak. Minden lerendeződött a végén, voltak ugyan menetközben forró napok - a vételi szándékot elsiettük - az pénz letétellel jár - a visszalépés csak veszteséggel lett volna lehetséges, de mivel a közvetítő is hibát vétet - leírta az a műszaki átadás dátumát (ami akkor látszott, hogy képtelenség). A végén megegyeztünk.
A vételi szándék : na erre kell a leendő vevőknek nagyon vigyázni. Se korán se későn nem szabad adni. Ha korán akkor már kiszolgáltatott az eladónak/közvetítőnek, ha későn ugorhat a vétel.
Más fejjel gondolkodik az eladó/követítő - ha nincs komoly avevő akkor is állítja / hatja, hogy tömegek állnak sorba a jó vétel reményében.
A vevő viszont ne mutassa ki az érzéseit - főleg a pozítivat nem. Mégha nagyon tetszik a 'mennyasszony' akkor is kritizálni kell. (az igazí mennyasszonynál viszont ez nem jön be)
A ház/ lakás vétel nem állásinterjú. Ott a leendő vevő kérdez, az eladó válaszol. A vevő nyugodtan nyomatékosíthatja a kérdéseit, ő diktál - természetesen a végén ő fizet.

Az eladó ?? Na erről máskor !

Bibia # 2007.09.28. 13:10

Az biztos,hogy először A. ingatlaniroda küldte ki az ügyfeleket akik később megvették,tehát végülis jogosan követelik a pénzt,de én a másiknak fizettem aki végülis nem jogosan vette fel,hiszen ő új céget alapított,és úgy hozta vissza ugyanazon vevőket:(
Így belegondolva jogosan követelik tőlem a pénzt!Márcsak az a kérdés,hogy Akinak fizettünk annak is jogos volt-e?Tehát jogosan vette fel a pénzét?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.28. 12:57

Az ebből a szempontból kevéssé számít. Az már annál inkább, mi a helyzet, ha olyan vevővel szerződik az eladó közvetlenül (vagy más irodán keresztül), aki a közvetítő révén szerzett tudomást az eladó ingatlanról.

Bibia # 2007.09.28. 12:07

Egyik sem kizárólagos:(

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.28. 11:58

Ahhoz, hogy erről legalább megközelítőleg nyilatkozni lehessen, látni kellene a szerződéseket. Nem az adásvételit - a közvetítőkkel kötötötteket.

Bibia # 2007.09.28. 11:18

Jó napot!

Segitséget kérnék az alábbi ügyben:Van egy ingatlanom amit eladtam indgatlanközvetitő irodán kersztül!Ezzel az a probláma,hogy először volt egy A. nevű ingatlan iroda akival nem kizárólagosan kötöttünk egy 3,5%+ áfás szerződést az egyik munkatársukkal ő hozta az ügyfeleket mi aláirtuk,hogy látták de senki nem jelzett viszza,hogy megvenné,Aki hozta az ügyfeleket időközben kilépett és nyitott egy saját ingatlan irodát O.néven és hozta az ügyfeleket visszajött egy olyan ügyfél aki már az A. ingatlan iroda alatt is megnézta végül ő vette meg a házat!Mi fizettünk O. ingatlan irodának,de A ingatlaniroda is követeli a pénzt rajtunk!Egyébként beperel!Most egy szolgáltatást 2 szer kell fizetni?Mi kaptunk áfás számlát o. ingatlan irodától,aki azt mondta A nem követelheti mert egy szolgáltatást csak egyszer kell fizetni és mi megtettük!Most mit tegyek várjam míg beperel?Vagy fizessek?