Ingatlan vétel, kifeizetés utáni problémák!


monalisa1 # 2007.09.30. 21:27

... és fontos dolgokat elhallgatott.

monalisa1 # 2007.09.30. 21:26

Én csak mint laikus:
utólag is elállhatsz az adásvéteteltől mert az eladó az ingatlanra vonatkozóan valótlan dolgokat állított és elhallgatott. Kérd ügyvéd segítségét, közreműködését.

Bírósághoz kell fordulni.

A pergytárgy-érték 6%-át kell illetékként előre megfizetni, de pernyerteség esetén a bíróság kötelezi az alperest azt megtéríteni. Ahogy az ügyvédi munkadíjat is. Továbbá az eladó köteles lesz megfizetni a bankhitel eddigi részleteit valamint a hitelszerződés lezárásának költségét is.

És mielőbb menj be a bankba is, elmondani a veled történteket., fizesd a havi részleteket a semmiért (...), vagyis amíg a bank a hitelből ki nem enged, különben már 1-2 havi résztartozás elmaradása esetén is BAR listára kerülhetsz (!), és akkor esélyed sem lesz legközelebb hitelhez jutni.

viaszbetti # 2007.09.30. 12:09

Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy az élettársammal vásároltunk egy családi házat. A szerződésbe beleírtuk, hogy megtekintett állapotban vesszük meg az ingatlant, ez igy is történt.Mikor megtekintettük az ingatlant mindenre azt mondták, hogy jó és működik és nincs hibája! Bankihitelre vásároltuk az ingatlant! A banki folyósitás és a tulajdonjog bejegyzése után, történtek váratlan dolgok! Az előzö tulaj a banki folyosítástól számitott 30napig még ott lakik. A birtokba vétel időpontja 2007. október 13. A kifizetesét követő második héten az előző tulajdonos megkeresett minket, hogy rádiátorok nem jók, volt kint egy földmérő és a telekhatárok sem jók, mert a szomszéd épületei rálógnak a mi telkünkre..ez utólag derült ki, hogy az előző tulaj és a szomszéd pereskedtek ez miatt, na most ezt előlünk elhallgatták. A kéményt tönkretették, a kazánról letörték a szellőzőt.Fűtés szerelő azt mondta, hogy ezek igy használhatatlanok. Közben kiderült még a csatornára se kötöttek rá.

Kérem mielőbbi válaszát, hogy ilyen esetben mi a teendő!?
Előre is köszönettel:
Viasz Bernadett