Nincs fürdőszoba


ObudaFan # 2007.10.19. 18:43

Meg kell nézni az alapító okiratot. Az alapító okirat felhatalmazást adhat arra, hogy a közös tulajdonnal kapcsolatos elidegenítés jogát a közösség gyakorolja, ha az ingatlanrész önálló ingatlanként kialakítható. Ebben az esetben a közgyűlés az összes tulajdoni hányad legalább kétharmados többségével rendelkező tulajdonostársak igenlő szavazatával dönthet az elidegenítésről. A határozatban rendelkezni kell a külön tulajdonhoz tartozó közös tulajdoni hányadok megállapításáról. A közgyűlés határozata az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre alkalmas okirat.

DZsuzsi # 2007.10.18. 21:38

Tisztelt Fórum,

adott egy kis lakás, amiben nincsen vizesblokk, egyáltalán semmi víz nincs bevezetve, minthogy pár éve még kamrának használták. A lakás mellett közvetlenül van egy vécé, de az társasházi tulajdon, habár nem használják.
Logikus lenne megvenni azt a vécét, de sajnos a társasházban eszméletlen mennyiségű lakás van, azok tulajdonosait mind meggyőzni, velük aláíratni, gyakorlatilag kivitelezhetetlen.

Létezik-e esetleg arra valami jogi megoldás, hogy annak a vécének a vizesstangját felhasználva a lakás területére létesítsen a tulajdonos vizesblokkot? Rászerelni egy vízórát, és máris tudható lenne a fogyasztás?

Köszönöm