Kivitelezői nyilatkozat


ObudaFan # 2007.10.22. 08:32

Nekem az a tapasztalatom, hogy hasonló ügyekben azért a teljes hiányt nem fogadják el, hanem vagy ügyési, vagy bírói szakaszban a társadalomra veszélyesség csekély foka miatt adnak egy megrovást. Ezzel együtt ebben eltérő lehet akár az egyes ügyészségek gyakorlata is.

SolnesM # 2007.10.21. 17:41

Köszönöm .
SM.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.21. 10:30

Adott esetben a társadalmi veszélyesség teljes hiányára eséllyel lehetne hivatkozni.

ObudaFan # 2007.10.21. 10:04

Ha ráírod a dátumot, azzal valóban okirathamisítást követsz el. Más kérdés, hogy valszeg sosem derül ki, de ettől még bűncselekmény, és ha kiderül, valószínűleg ügyész megrovásig el is jut az ügy.

SolnesM # 2007.10.21. 09:55

Üdv a hozzáértőknek !
Lenne egy kérdésem - itt is felteszem mivel kapcsolódik az ingatlanos témához:

Egy un. kivitelezői nyilatkozattal van egy kis problémám.
Ez egy kéménybélelő által készített munkáról szól. A munkát megfelelően végezte (szerintem), adott számlát, kapott érte pénz. Itt tehát minden rendben lenne.
Viszont elfelejtett dátumot tenni a papírra (pecsét aláírás van rajta). Ez a kivitelezői nyilatkozat. Mikor később észrevettem telefonon jeleztem a hibát, mire ő úgy reagált : csak nekem akart kedvezni, mivel ezeknek a nyilatkozatoknak van egy érvényességi idejük, mikor majd aktuálissá válik, datáljam.

Most ha ráírom a dátumot, elvileg hamísitok egy okíratot ??, vagy csak kiegészítem ?

Más : akik kérik ezt a papírt, ( a kéményseprők) azt mondják ennek van egy érvényessége. Ezt nem értem, itt nem valaminek az időbeni megfelelőségéről szól a nyilatkozat, hanem egy munka megfelelőségéről - az adott időben. Hogy azt az engedélyezett anyagokkal, szakértelemmel , engedéllyel végezték. Ennek elvileg nem lehet határidelye !
kösz a reagálásokat előre is.

Most lenne aktuális a téma : a kivitelezőt nehéz elérni - majd egy napomba kerülne - és kérdés adna e új nyilatkozatot. Más: a számla rendesen datált.

Üdv. SM.