Szociális bérlakás cseréje


monalisa1 # 2007.10.23. 12:21

Irma.
Nem egy önkormányzat szíves-örömest venne nagycsaládos beköltözőt a faluba - és még lakhatást is biztosítanának - az iskola megmentése végett...

ObudaFan # 2007.10.23. 12:06

Elcserélni így is el lehet, de a másik ház tulajdonoda aligha fogja odaadni a saját tulajdonát egy határozott időre szóló bérleti jogért. Hogy viszont mikor és milyen körülmények között alakulhat határozatlan idejűvé a te bérleti jogod, az attól függ, hogy abban az adott kerületben, ahol ez a lakás található, a kerületi önkormányzat ezt a kérdést hogy szabályozta.

Irma # 2007.10.22. 23:35

Tisztelt Ügyvéd Urak/Hölgyek!

A következőben kérném segítségüket:

Immár 9 éve lakom az V.kerületben (határozott idejű) szociális bérlakásban. Ezt a lakást szeretném elcserélni, mivel 3 gyermekemnek folyamatosan légúti problémái vannak. Mindenképpen Budapestről szeretnénk elmenni. Már többször beadtam a kérelmet, hogy határozatlan idejűvé váljon szerződésünk, de mindig azt mondták, hogy várjak.És ismét további 5 évre kaptam meg a szerződést. Tudtommal ha határozatlan idejű lesz a szerződésem elcserélhetem, de azt nem tudom, hogy jelenlegi állapotomban is elcserélhetem, vagy sem. Lenne egy vidéki faluban egy kertes ház, aki elcserélné velem (pedig neki tulajdona a ház). Pedig a gyerekeimnek is és nekem is nagyon jó lenne. Ebben kérném segítségüket, ha tudnak tanácsot adni nekem, illetve a cserében is tudnának nekem segíteni, igazán hálás lennék.Sajnos nem vagyok tisztában az ingatlan jogokkal, sehol sem találom az erre vonatkozó rendeleteket,stb. Az önkormányzatot nem merem megkérdezni ezügyben, félek, hogy akkor elvennék a lakást tőlem.

Tisztelettel: K.Irma

Kérem, ha tudnak idevonatkozó rendeleteket, kérem az alábbi e-mail címre írjanak nekem:
irma2007@vipmail.hu