Kedves Kovács Béla Sándor, ÓbudaFan, gitron!
Köszönöm a segítségeteket, sikerült megoldanom.
víz
Kedves Kovács Béla Sándor, ÓbudaFan, gitron!
Köszönöm a segítségeteket, sikerült megoldanom.
víz
Igen, a fővárosi önkormányzat holapján található.-
Melyik településre vagy kíváncsi? Beütöd a gugliba, megkeresed az adott település/önkormányzat honlapját, azután keresel olyat, hogy építési szabályzat, térkép, stb.
Kovács Béla Sándor, azt írod, hogy:
"Budapest helyrajzi számig lebontva fent van a háló, lehet, hogy más városok is"
Hol van fent a hálón? Tudsz írni linket?
Lakcím alapján 800 Ft-ért tudod meg a helyrajzi számot, más településen lévő ingatlanról pedig egy nem hiteles tullapot 2500 Ft-ért lehet kapni. Legalábbis Pesten.
HA nem tudod a helyrajzi számot, akkor azt leginkább a területileg illetékes földhivatal térképtárában tudják megmondani. Budapest helyrajzi számig lebontva fent van a háló, lehet, hogy más városok is.
Nem betekintést mondtam. Tulajdoni lapot.
Igen megtaláltam a Takarnetet, láttam, hogy az fizetős. Nem szeretnék fizetni ezért, most hogy már egyszer sikertelenül utaztam 250 km-t.
Azt mondod, hogy ha bemegyek a földhivatalba, akkor kapok betekintést a másik városban lévő ingatlanra? Egy pár hónapja nem ezt az információt kaptam a földhivatalban. Cím szerint akartam, hogy keressenek. Lehet, hogy ezért nem tudtak segíteni?
Helyrajzi szám alapján már tudnak segíteni?
Helyrajzi számot sajnos nem tudok. Honnan tudhatom meg?
A TAkarnet fizetős, viszont bármelyik földhivatal, sőt a kiremndeltségek (Auchaban, plazákban) is tudnak kivonatota dni az ország bármyleik ingatlanáról. ha tudod a helyrajzi számot.
Sziasztok!
Miképp tudok betekinteni "A" város adott ingatlanának tulajdoni lapjába, ha "B" városban élek?
Van erre lehetőség interneten?
"B" város földhivatala ad felvilágosítást "A" város ingatlanáról?
Mivel a héten elutaztam "B" városból "A"-ba, de szerencsétlenül épp akkor frissítették a számítógépes programukat (nyitvatartási időben!), ezért nem sikerült betekinteni a tulajdoni lapba. Feleslegesen vettem ki egy nap szabadságot, költöttem utiköltségre több ezer forintot és most nincs lehetőségem újra elutazni a másik városba ezért.
Keresem a lehetőséget, hogy miképp tudok betekinteni a kérdéses ingatlan tulajdonilapjába.
Tudom vannak cégek, akik futárszolgálattal kb 10 ezer forintért házhoz szállítják a tulajdoni lapot, de erre nem akarok költeni, mivel a betekintés ingyenes.
Köszönöm a segítő tanácsotokat.
víz
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02