ajándékozás


monalisa1 # 2008.01.29. 15:20

Nem tudod kisebbre cserélni és a különbözetből a hitel egy részét lerendezni? A későbbiekben akár még alakulhatnak a dolgok jól, csak most egy kis "levegőre" lenne szükséged - hát némileg huzzad össze magad.

(Nem kell engem letolni, lehet hogy jelenleg sem egy "palota" méretű a lakásod, de ha egy szobával esetleg kevesebb lenne - átmenetileg.)

KATA07 # 2008.01.29. 13:15

nem sajnáltatni szeretem volna magamat nem azaza ember vagyok csak kiláttástalan a helyzet

Enteki # 2008.01.29. 13:11

Bocsi Kata hogy ezt írom, de ez egy jogi fórum. Te azt kérdezted az itteni emberektől, hogy jogilag mit lehet tenni. Sajnos ebben a helyzetben nem sokat. Személy szerint megértem a problémádat, de gondolom nem arra vártál hogy azt írjam hogy szegény Te milyen helyzetbe juttatott a szemét exed.

KATA07 # 2008.01.29. 12:55

el olvastad rendesen amit irtam??????????hm??????csak segitséget akkartam kérni és kicsit ki vagyok. ja és annyit még hogy még a végén én vagyok az izé mizé vagy mi???? ha valamit elajándékozok köteles vagxok együtt müködni nem??? ja és kösz hogy itt lehetem

KATA07 # 2008.01.29. 12:48

Anyukám lett volna az ados társ és van munkahelyem most jelenleg gyeden vagyok amugy meg inditottam pert amirre elmennta pénzem ami volt meg sporolva.és fel mondott a munka helyén hogy ne kelljen fizetni.és szociális helyzetre hivatkozva leszálitotta a bitoság 20 e ft-ra jo nem???????? a gyerekeim jövöjét jusát fogja a bank el árverezni és eztis akkarta a volt kedves ja és az otp nem bunkozott az ex alláirása kellett volna csak a dolgokhoz

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.29. 12:47

Nem kell kiabálni...

Ha egy kicsit belegondolsz, akkor magad is rájösz, hogy abszurd dolgokat mondasz. Természetesen nem lehet egy kölcsönből "kivonni" magadat, ez nem a férjed elhatározásán múlik. (Ha lehetne, holnap már én se tartoznék a lakáskölcsönnél, mert kilépnék belőle.) A hitelező elbocsáthatja az adóstársak valamelyikét a kötelemből, de erre nem köteles. S most őszintén: te két adós közül elengednéd az egyiket, amikor a kettő együtt sem tudta rendesen fizetni a részleteket?

Azt, hogy az 1/1 tulajdonod bejegyzéséhez miért nem járul hozzá a bank, nem tudom - de valószínűleg arra is okuk van. S biztos, hogy nem az az ok, hogy a férjed nem akarja "kivonni magát". Szóval ezért őt hiába perelnéd.
De te tudod...

Enteki # 2008.01.29. 12:26

Nos azt értsd meg, hogy a bank nem fog neked hitelezni ha nem fizeted a részletet, ezen a férjed aláírása nem fog segíteni. A bank akkor fog hozzájárulni a hitel átvállalásához, ha biztosítva látja hogy a törlesztőrészletek így is meg lesznek fizetve. Mivel te három gyerekkel egyedül vagy, ezért az egy főre jutó jövedelmed feltehetőleg nagyon alacsony, így ő nem járul hozzá. Ha a férjed nem fizet gyerektartást (pedig meg van itélve) akkor azért indíthatsz pert.

KATA07 # 2008.01.29. 11:46

iGEN NEKEM AJÁNDÉKOZTA ÉS AZ OTP-NEK ALÁIRÁS KELL A VOLT FÉRJTÖL HOHY KIVONJA MAGÁT A HITEL KÖTELEMBÖL NOS KIT AKKAROK PERELNI HÁT AZ EXET JA DE GYEREKTARTÁST NEM AKKAR FIZETNI A HÁZ RÉSZLETÉT SEM ÉS AKADÁLYOZTATJA HOGY ÁT VEGYEM A RÉSZLETETT BEJEGYEZÉK A FÖLDHIVATALBA A DOLGOKAT.pÉNZEM EL FOGYOTT ÜGYVÉDRE NA MOST JOL MEG SZI....... MERT NAIV VOLTAM JA FELMONDTÁK A HITELT MERT NEM TUDTAM FIZETNI 3 GYEREKMELLETT JO NEM_?????? HOVÁ KIHEZ FORDULJAK SEGITSÉGÉRT.????????

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.29. 10:18

Aha. Szóval nem "elajándékozta" a volt férj azt a tulajdoni hányadot, hanem neked ajándékozta. "Mecsoda külömbség", ahogy Kohn bácsi mondaná.
Ahogy sejtettem tehát: a bank jelzálogjogát elidegenítési tilalom biztosítja, ezért kellene a hozzájárulásuk az 1/1 tulajdonod bejegyzéséhez.
Attól tartok azonban, tévedsz, és nem azért nem adják meg a hozzájárulást, mert a férj "nem vonja ki magát a hitelkötelemből". (Jaj. :)) Valami más oknak kell ott lennie. Például az, hogy két egyetemlegesen kötelezett adós nagyobb biztosíték, mint egy.
Tulajdonképpen kit akarsz perelni, és mi lesz a kereseti kérelem?

KATA07 # 2008.01.29. 09:48

az a gond hogy nem jegyzik be a földhivatalba az ajándékozást mivel nem tudom át venni a kölcsönt a VOLT férj az ados én az ados társ,és kell az OTP hozzájárulássa hogy csak az én nevemen legyen kölcsön vagyis be jegyeztesem az ajándékozási szerzödést.amig nincs meg ez a hozzá járulás addig nem jegyzi be a föld hivatal a dolgokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.29. 09:35

Nem a hellyel van a baj, hanem azzal, hogy kissé homályos az előadásmódod.
A jelzáloghitelt nem biztosította elidegenítési tilalom? Elég szokatlan lenne.
Az ajándékozással szerzett tulajdonjogot a földhivatal bejegyezte úgy, hogy csak az egyik tulajdonos szerződött? Ez még szokatlanabb lenne.
Te mit szeretnél bejegyeztetni? Miért akadálya ennek, hogy a férjed tartozik a banknak? Miért baj az, hogy nem egyedül vagy adós?

Egyébként főszabályként az alperes lakóhelye szerinti bíróság az illetékes.

KATA07 # 2008.01.29. 09:05

Nos lehet nem jo helyre irtam az előbb.Nos van egy kis problémám.a volt férj elajándékozta a közös ingatlant.amin jelzálog hitel van,a földhivatal felé nem tudom be jegyeztetni mivel a volt férj nem vonja ki magát a hitel kötelemböl.de a kölcsönt én fizetem.Birosági utra vagyok kénytelen terrelni.de ha az alperes és az ingatlanis Baranya megyébe van én meg Csongrád megyébe élek a három kis koru gyermekemmel melyik biroság az illetékesaz ügybe??????ésha baranya megyei biroság az illetékes át lehet-e kérni a felperes lako helyéhez illetékes birosághoz mivel 3 kis koru gyermekem van????a leg kisebb 1éves.