Kötelezhet az önkormányzat járdaépítésre?


nanemaaa # 2008.06.04. 07:52

Ezek után a kérdésem a régi: Mi érdeke fűződik az önkormányzatnak ahhoz, hogy az általa indított pert úgy bukja el, hogy a teljesítést nem az alperestől várja el?

Cirmis # 2008.06.03. 19:06

Mi egy félkész házat vettünk meg egy építési vállalkozótól, és így építési vállalkozási szerződést (amit a mi ügyvédünk készített) kötöttünk, abban, és az építési engedélyben sem volt szó járdaépítésről, ezt már többször megnéztük.
Azt az önkormányzattól tudjuk, hogy a beruházó feladata lett volna a járdaépítés megállapodás szerint.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.06.03. 17:29

Lehet Cirmis, hogy szépen sorban perbe lesztek hívva az alperes oldalán, először az építési vállalkozó, és ha az adásvételiben vállaltátok, akkor az új tulajdonosok/lakók is.

Cirmis nálad a labda, olvasd el az adásvételidet és írj újra.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.03. 16:30

Meg kellene nézni azoknak az ingatlan-adásvételi szerződéseknek az apróbetűs részeit. Hátha mégis áthárította az eladó az önkormányzattal szemben vállalt kötelezettségét a vevőkre.

nanemaaa # 2008.06.03. 13:43

Nem világos, hogy miközben az önkormányzat perel, miért próbálja meg mással teljesíttetni a perbéli követelését, és ezáltal elbukni a pert. Az önkormányzatnak pill pont az lenne az érdeke, hogy a per lezárultáig ne legyen változás.

Cirmis # 2008.06.03. 13:30

A lakókat nincs miért perelni, ha nem az ő kötelességük a járda megépítése szerintem. (Remélem a buszmegállót nem nekünk kell majd megépíteni :-) Azonkívül nem is túl korrekt eljárás a lakókon leverni ezt a beruházó helyett aki jó pénzért eladta a telkeket és az építési vállalkozók helyett akik szintén szép haszonnal eladták a házakat.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.06.03. 11:06

Nincs.

Ismerni kellene az önkormányzat és a beruházó közti megállapodást.

Az önkormányzat a megállapodás teljesítése miatt perli a beruházót. Valószínűleg a telekalakítás feltétele volt a közmű, út és járda megépítése.

Az önkormányzatnak meg kellene várnia az eljárás kimenetelét.

A lakók vagy megépítik az elmaradt járdát és behajtják a beruházón, vagy megvárják a per befejezését és a rájuk kirótt büntetések miatt perlik be a beruházót.

nem sok sikerrel

előre senki se igyon.
Ha lehetett volna a lakókat is perbe hívta volna bármelyik fél, de a per a kettejük megállapodása miatt zajlik.

Cirmis # 2008.06.03. 10:48

Köszönöm! Én is úgy éreztem, hogy ez azért nincs rendben egészen.

gitron # 2008.06.03. 10:28

Nem teheti meg.
Azt viszont megteheti, hogy megépíti a járdát, és az érintettektől hozzájárulást szed be.

Cirmis # 2008.06.03. 08:24

Kedves Fórumozók!

A következőkkel kapcsolatban kérnék segítséget, amit előre is köszönök.
Újépítésű lakóparkban lakunk. A lakópark beruházója és az önkormányzat között született megállapodás értelmében a beruházónak kellett kiépíteni a közműveket, utakat, járdákat. A járdaépítés elmaradt emiatt az önkormányzat, nem sok sikerrel, pereli is a beruházót. Most az önkormányzat a lakókat akarja felszólítani járdaépítésre, és büntetni akarja azokat akik nem építenek járdát. Megteheti ezt az önkormányzat?