Panelprogram


ekidnut # 2008.07.14. 22:36

Van egy panellakásunk, mely most az új panelprogramra szeretne pályázni. Egy a gond, mi nem lakunk a lakásban, a lakást szeretnénk eladni. Amikor elindult ez az egész program, már az elején közöltük (megjegyzem ketten is a házból), hogy mi a lakást el akarjuk adni. Semmi gond mondták, úgy áruljuk, hogy ez a lakás indul a panelprogramban, vagyis az új lakóval ezt tudatosítsuk. Kb. fűtésdíj csökkenés = közösköltség növekedés.

Akkor alá is írtuk a papirokat, hogy rendben, akarjuk a programot.

Most, amikor már élesben megy a pályázat az önkormányzati „támogatáshoz” alá akarnak velünk írattatni egy olyan nyilatkozatot, hogy a lakást 5 éven belül nem adhatjuk el, illetve ha eladjuk, akkor a kapott „támogatást” egy összegben vissza kell fizetnünk. A pályázat elbírálása valamikor augusztus végén lesz, szerintem a lakást akkorra már el fogjuk adni. És most ezek után még az is kérdéses, hogy a másik részt, melyet az állam támogat, azt átvállalhatja-e majd az új tulajdonos, vagy szintén azt is nekünk kell majd megfizetnünk.

Mit tehetünk? Nem akarunk a többi lakónak keresztbe tenni, viszont saját magunknak sem vagyunk az ellensége. Itt nem kevés pénzről van szó, a lakást ennyivel többért nem fogjuk tudni jelenlegi állapotában eladni. Azt viszont nem tudni, hogy mikor lesz készen ez a beruházás. Addig nem akarunk várni az értékesítéssel. A lakást most szeretnénk eladni.

Segítségüket előre is köszönjük!