LAKÁSBÉRLETI TARTOZÁS BEHAJTÁSA


erikiki # 2010.02.04. 12:57

Tisztelt tanácsadó!!
Van egy albérlő aki nem hajlandó fizetni.100 ft rezsi lemaradást befizettem helyette,de azóta is csak hiteget,2 hónapja nem fizet lakbért és a rezsit se hajlandó.Csak kettőnk közt van szerződés,nem igazán hivatalos,így fenyegetőzik az apeh-al és nem hajlandó kiköltözni.Felszólítottam,erre ő oda költöztetett egy nőt(nővérének mondja) egy 2 éves kislánnyal.Most jót röhög,hogy nem tehetem ki őt,pláne,hogy kis gyerek is ott van.a rendőrség azt mondja,fel kell jelenteni,hónapok múlva lesz eredmény.A jogszabályok tényleg a hazug,csalóknak kedveznek vagy van valami kis kapu esetleg?Hiába vagyok tulajdonos az elmű csak 3 hónap tartozás után kapcsolja ki az áramot.mindenki azt tanácsolja,hogy verőlegénnyekkel lehet csak kitenni.Ön tud más módszert ajánlani????Hónapokig kujtorognom kell,bíróságra járnom egy tetű,munkanélküli miatt aki kineveti ha meghallja a rendőrség szót??Ha szolidan odamegyek és kiteszem a cuccait,ki mellé áll a rendőrség??talkán még azért is én leszek az elítélt??Megköszönném ha tudna valami ésszerű gyors megoldást tanácsolni!Erikiki

leslieh # 2010.02.01. 18:17

T. Matthiasi!

A tartozás majdnem 100ezer! Nem nagyon nyelem le sajnos!

matthiasi # 2010.01.31. 18:29

T.. leslieh !
Ha nem sok a tartozás, le kell nyelni !

Tőlem is ma ment el egy bérlő. A végelszámolásnál volt némi vita. Nehezem értette meg, hogy ha a fűtés 15 -től 15 ig tart számlázásilag, akkor a jan 15 -től jan 31 -ig tartó tört hónap hozzáadodik a ndec 15 -jan 15 -ig tartó időhöz és aszámla nagyobb lesz.
lett 19 eft és ezen problémázott több mint 3 /4 órát.
Meg hogy miért az előző havi számla csak 14 eft. miért , mert nem volt olyan hideg !
Ilyen egyszerű.

leslieh # 2010.01.29. 11:50

Köszönöm a segítséget!

monalisa1 # 2010.01.28. 20:46

Kénytelen vagyok magam kijavítani mert közjegyző csak 2010.07.01-től járhat el fizetési meghagyásos ügyben, sőt onnantól csakis ő.

Szóval elnézésed kérem a pontatlanságért.

A megfelelő űrlap letölthető az alábbi linkről:
http://www.birosag.hu
és a bal oldalon a nyomtatányoknál található.

leslieh # 2010.01.28. 20:14

monalisa1

Köszi a tanácsot, de a szerződés, a fizetési felszólítás és majd a felmondás is írásban, hivatalos formában és aláírásokkal zajlott/zajlani fog.

Ki tudnád fejteni bővebben ezt a közjegyzős dolgot, nagyon érdekelne. Köszönöm!

monalisa1 # 2010.01.28. 18:54

Fizetési meghagyást 2010.01.01-től már közjegyző is intézhet és az első körben bizonyára gyorsabban mint egy leterhelt bíróság.

A szerződés be nem tartása miatt a bérlet felmondható - ha jól tudom a következő hónap utolsó napjára. (Célszerű a tértivevényes levél mert a szóbeli közlést letagadhatják.)

Az "egyéb megoldást" rád hagyom...

"Mona"
laikus hozzászóló

leslieh # 2010.01.28. 17:36

Végigfutottam a témákat, de sajnos nem találtam releváns topicot, ezért nyitottam ezt.

A problémám a következő:

A lakásom kiadtam egy fiatal párnak lassan egy éve, bérleti szerződést kötöttünk. Semmi probléma nem is volt egészen eddig. Az aktuális hónap 10-én fizetik az előző havi rezsi költséget és az aktuális havi bérleti díjat. Az elmúlt 3 hónapban mindig késlekedtek max. 8 napot a fizetéssel, de azért mindig sikerült kifizetni. A január 10-én aktuális összeget csak részben (felét) tudták kifizetni, azt is január 26-án. Természetesen fizetési felszólítást küldtem nekik, amiben az áll, hogy ha jan. 31-ig nem fizetnek, akkor felmondom a szerződést. Nem hiszem, hogy tudnak fizetni majd, így lehet kénytelen leszek felmondani a szerződést. A kaukció nem fedezné a teljes tartozást.

Amennyiben felmondom a szerződést és a lakásban töltött utolsó napig nem tudják megfizetni az addig felhalmozott tartozást, akkor mit tegyek??? Érdemes bírósági útra terelni a dolgot vagy esetleg van más megoldás???

Előre is köszönöm a válaszokat!