Kilakoltatás


monnalisa22 # 2011.05.26. 11:55

Ezt az egy leírást találtam:

"Ha a másik lakásban a kötelezett ingóságait vagy egy részüket nem lehetett elhelyezni, a végrehajtás kérő feladata, hogy raktárban vagy más alkalmas helyiségben helyezze el azokat, természetesen a kötelezett költségére és veszélyére. A végrehajtást kérő az ingóságokat 30 napig köteles tárolni."

Gondolom a "kötelezett" az adóst jelenti, de kérdés, hogy a "végrehajtást kérő" az a végrehajtóval, az árverési vevővel, vagy az egész végrehajtást elindítóval (akinek az adós tartozott) egyenlő?

monnalisa22 # 2011.05.26. 11:42

Még a lakatos biztosítása is a végrehajtó feladata? Hol találhatok erre konkrét leírást? Semmilyen jogszabályt vagy törvényt nem találtam, amely erre vonatkozna.

Nos, az elmúlt 1 évben a végrehajtó eddigi munkájával nem igazán voltam megelégedve, nem adott tájékoztatást, kitért a válaszadás alól, és átirányított mindig máshová. Most pedig szabadságon van, és a ház átadásáig nem is tudom majd elérni.

Csak fel akarok készülni, hogy ne ott kelljen szembesülnöm a kötelezettségeimmel.

végrehajtó1 # 2011.05.26. 11:10

Amit leírtál az mind a végrehajtó dolga, nem a tied.

monnalisa22 # 2011.05.26. 09:18

Kedves fórumozók, egy kis információra lenne szükségem. A segítséget előre is köszönöm.

Több, mint egy éve bírósági árverésen ingatlan vásároltam, most úgy tűnik, hogy megtörténhet a ház birtokba adása. Minden jogerős, a ház papíron már rég a tulajdonomban van, az illeték kifizetve.

Megkaptam az értesítést a ház kiüríttetéséről. Nagyon meglepődtem, mert a végrehajtó azt írta, hogy nekem kell lakatost hozni, ha az adós önként nem adja át az ingatlant. Bár ez valamilyen szinten érthető. Próbáltam a végrehajtóval beszélni, hogy konkrétan mire készüljek, de szabadságon van, nem lehet elérni.

Valakitől azt hallottam, hogy nekem kell járművet biztosítani az adós bútorainak elszállítására, illetve, ha azokat nem viszi el, akkor 30 napig NEKEM kell tárolni egy raktárban. De ez nonszensz, nem akarom elhinni! (Több, mint egy évük volt kiköltözni, azok után, hogy megvettem a házat.)

Az interneten nem találtam pontos választ, így megköszönném, ha valaki megmondaná, hogy mint árverési vevő nekem mik a kötelességeim? Azt tudom, hogy rendőrt biztosít a végrehajtó, hogy valóban elhagyja az adós a házat. De ha nem viszi el a bútorait, és én kirakom a házból az ingóságokat, akkor engem megbüntethetnek?

ObudaFan # 2011.05.26. 08:59

A per végeztével várhatóan költözni kell, hacsaknem szúrt el valamit a bérbeadó. De azért valószínűleg még nem júniusban.

akela76 # 2011.05.26. 07:09

Tisztelt Jogifórum!
Jelenleg önkormányzati szociális bérlakásban lakom feleségemmel és 2 gyermekemmel mint albérlő.A lakásra 1 éve nem tudtunk bérlezi díjít és közüzemi díjjít fizetni ezért a a lakás kezelő tavaly szeptember 30-adikával fizetési felszólitást és a lakásbérleti szerződés felmondását küldte levélben.Akkor bementünk a lakás kezelőhöz ott azt mondták hogy ha időközben rendezni tudjuk az elmaradást ujra élni fog a szerződés ez sajnos nem sikerült mert nem jött meg a pénzem amiből rendezve lett volna ez kb idén szeptemberben lessz meg.Sajnos épp most kaptam a bíróságtól levelet amiben a a lakáskezelő/felperes/által indított lakáskiüríttési per miatt és az elmaradt díjak megfizetésére kötelezéséről van szó.A per június 14-én lessz.Azt szeretném tudni hogy mire számíthatunk itélet szempontjából azon a napon egyből elkell-e költöznünk vagy felajánlanak esetleg részletfizetési vagy más lehetőséget hogy maradhassunk a lakásbanvagy már ma kezdjünk újj albérletet kersni mert biztos elkell hagynunk a per napja után hagynunk a lakást ?Előre is köszönettel : Gábor

MajorDomus # 2010.06.22. 21:20

Mint tulajdonos, a felujitásra hivatkozva hnozd el az összes ajtót ablakot, ,,festés,, miatt !

Bubu16 # 2010.06.22. 19:32

Köszönöm szépen a választ ez sokat segített Mona.
Máris elkezdjük felhasználni a hasznos tanácsodat ^^

Bubu16

monalisa1 # 2010.06.22. 14:37

Mivel anno nem készült írás az ingatlan tartós bérbeadásáról, a nagymama halálával a szóbeli megállapodás okafogyottá vált, innentől jogcímnélküliek. Továbbá azáltal hogy a felhalmozódott közüzemi tartozást nem hajlandók rendezni rosszhiszeműek is.

Mint örökös/tulajdonos jelentsd ki őket, egyidejüleg indíts bírósági eljárást lakáskiürítés végett - eltart egy ideig...

Ha majd kezedben lesz a jogerős bírósági végzés hívhatod a markós legényeket az eltávolításukra.

Jog szerint így és ekként.

Nem jogszerően próbálj a megfélemlítés erejével hatni rájuk... - erőt demonstrálni a kétszekrényhátú fiuk nagyon is jók lesznek.

Amúgy mint az ingatlan tulajdonosának jogod van kikapcsoltatni a közműveket - bár előbb a tartozást rendezned kell... (Víz, villany stb. nélkül nemigen jó lakni már...)

Utóbb a számlát külön perben követelheted tőlük, vagyis első körben fizetési meghagyást kezdeményezni közjegyzőnél.

Hatásos lenne ha úgyvéd írna nekik egy levelet felvázolva a közeli horizontot...

10-15 ezer forintot vélhetően be tudsz álldozni ennek érdekében.

"Mona"
laikus hozzászóló

Bubu16 # 2010.06.22. 12:57

Köszönöm de ennél valami szakszerűbbre gondoltam:)

végrehajtó1 # 2010.06.22. 11:51

tudnám őket minnél hamarabb kirakni?

4 markos legénnyel menj és pakold ki őket a a másik megyébe.

Bubu16 # 2010.06.22. 08:09

Nagyanyai ágon megörököltem 1 ingatlant lakókkal , akik évek óta állandóra bejelentve laktak.
De sajnos már 2 éve nem fizetik a közüzemi díjakat így felhalmoztak több mint 300.000 Ft-ot.
Kétszeri felszólítás ellenére sem hagyták el a házat sem fizették ki a fennálló közüzemi tartozásokat.

A kényszer kilakoltatás évek óta megszűnt hogy tudnám őket minnél hamarabb kirakni? Nincs albérleti szerződés velük.Nagyanyám nem kötött velük én meg nem akarok kötni. Fizetni úgyse tudnának.

Mihamarabbi válaszokat várom.
Előre is köszönöm