„Tulajdonjog fenntartással történt eladás"


RKRI # 2014.10.02. 14:06

Köszönöm a válaszokat!

A szerződést anno ügyvéd írta, gondolom ő intézte a földhivatali bejegyzést is.

Ebben az estben ki hibázott akkor? Az ügyvéd? A Földhivatal?

A tulajdonost miért nem védi senki? Mármint aláírom, hogy anno egyből utána kellett volna járni a dolognak, ez a tulaj hibája... de ha eleve nem megfelelő bejegyzés került a tulajdoni lapra , akkor ugyanez a procedúra terhelte volna őt...

Erre nincs megoldás?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.02. 13:32

Igen.

ObudaFan # 2014.10.02. 11:53

Vagy ügyvédi letétbe lehetett volna venni törlési engedélyt.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.02. 11:00

(Nem a tulajdonjogfenntartással történt eladás tényét kellett volna feljegyeztetni, hanem kérni kellett volna a tulajdonjog bejegyzésének a függőben tartását.)

Mufurc_nagyon # 2014.10.02. 09:49

Kedves RKRI!

Ügyvéd, bíróság, jognyilatkozat pótló ítélet;-(((

kb. 100eFt egy év


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

RKRI # 2014.10.01. 15:07

Senki sem tud segíteni? :(

RKRI # 2014.09.30. 08:53

Tisztelt Olvasók!

Az alábbi ügyben szeretnék segítséget kérni.

A párom nevén van egy ingatlan, amire vonatkozóan 2006. májusban kötött egy vevővel adás-vételi szerződést. A vevőnek 2006. július 30-ig kellett volna kifizetnie a vételárat, melyből a nagyobb részét az ingatlanra korábban felvett hitel törlesztésére kellett volna befizetnie. A megadott határidőig és utána sem teljesítette a vevő a feltételeket, így a szerződés meghiúsult. Az adás-vételi szerződés megkötésekor az alábbi bejegyzés került a tulajdoni lapra : „Tulajdonjog fenntartással történt eladás 2006. július 30-ig jogosult XY". Ez a bejegyzés, akkor nem lett töröltetve sajnos. Most próbáltuk töröltetni a bejegyzést, a Földhivatal felé benyújtottuk a korábbi anyagokat és a Banktól egy hivatalos igazolást, hogy a szóban forgó hitel végtörlesztése nem történt meg (ami az adás-vétel létrejötte esetén alap feltétel lett volna). A Földhivatal elutasította kérelmünket, a korábbi vevőtől kell beszereznünk nyilatkozatot, hogy az adás-vétel nem jött létre. Ez nyolc év távlatából szinte lehetetetlen, levélben próbáltuk megkeresni az illetőt, de nem válaszolt rá. A Földhivatal szerint csak ez az egy módja van a bejegyzés törlésének. Amíg ő szerepel a tulajdoni lapon addig eladni sem tudjuk az ingatlant. Mit lehet tenni ebben az estben? Lehet hogy az illető már az ország másik felében lakik, vagy akár külföldön, csak épp nincs bejelentett lakcíme... így sosem fogjuk megtalálni, és az sem biztos hogy aláírná ezt a törlés iránti kérelmet, merő rosszindulatból.. mit tehetünk??? Szeretnénk rendezni az ingatlan ügyét, de így csak falakba ütközünk folyamatosan... Miért nem elég a Banktól az igazolás?? Hisz nekik mondenképpen tudniuk kellett volna róla, ha tulajdonos váltás történik?

Segítségüket előre is köszönöm!