Kozos kepviselo


MajorDomus # 2015.04.22. 18:37

Egyetértünk!

És jogosan!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.22. 14:55

Egy kolléga sokat fog keresni rajtatok.

schaan9494 # 2015.04.22. 11:22

Bizomány! Akkora, gazdag gyakorló budai elmebetegeket fogtunk ki, hogy a kapuban nekem jön, de nem köszön, előttem fél méterrel bezár mindent, rendőrt hív ha meg merem szólítani. Megverném őket de mindkettő nő én meg csak 120 kiló vagyok.

MajorDomus # 2015.04.21. 20:30

És mindezt 3 lakásban?

schaan9494 # 2015.04.21. 19:04

Köszönöm a jó tanácsot, majd költözünk, de csak később. Addig is mi a teendőnk, hogy egy jogilag is rendben lévő közgyűlést hívjunk össze? Hogy tudom rákényszeríteni tulajdonostársaimat, hogy válasszunk egy külsős képviselőt?
Amennyiben simán hazudott, hogy van biztosításunk és még sincs, akkor ki fizeti a beázások javítását? Mindennek ajánlott levélben kell menni vagy elég a faliújságra kirakni, a postaládába bedobni a levelemet? Én mondhatom a határidőt vagy várjak a jelenlegi közös képviselőre, aki valószínűleg leszarja az egészet? Van felettes szerve , hatósága a társasházaknak? Működhet "gazdátlanul" egy ház? Mi lesz, ha már nem viszik el a szemetet, korlátozzák a vízfogyasztást? Annyira problémás a helyzet, hogy egy esetleges "problémás" válasz esetén azonnal ügyvédhez akarunk fordulni! Segítségét előre is köszönöm!

Wildmann # 2015.04.21. 06:00

A közös képviselőnek egy témát akkor kötelező kiírni közgyűlésre, ha azt a tulajdonosok (tulajdoni hányad szerint) 1/10-e írásban a formai követelményeknek megfelelően kérte.

Addig a kk. eldöntheti, hogy kiírja-e vagy sem.

A biztosítóról csak annyit, hogy szerintem benne van a top 3 ban. És valószínű, hogy a 12 lakás 12 biztosítót mondana, hogy melyik a jó melyik ne legyen.

Végül társasházban laksz. A társasház az ilyen döntéseit többségi alapon hozza. Ez azt jelenti, ha van biztosító, akkor a többség tudja módosítani. Ennek általában két oka van: 1. egyhangú döntések mostanában nem nagyon vannak. Mindig van akinek más az érdeke, mint a többségé. 2. A más érdek miatt minden döntésnek vannak támogatói és ellenzői. Azaz olyan döntés ritkán van ami mindenkinek (egyformán) jó, így soha nem lehetne lezárni egy kérdést. A ti esetetekben jön egy olyan akinek a Generali nem jó. Majd a végén kiköt a társasház egy olyan biztosítónál, akiről még senki nem hallott csupán azért, mert róla senkinek nincs véleménye.

MajorDomus # 2015.04.16. 19:47

Valasszatok külsős közös
,kepviselőt,vagy idejében költözz el!

schaan9494 # 2015.04.16. 12:35

Tisztelt Szakértők!
Társasházunk egy végtelenül bonyolult 3 lakásból álló épület. Megegyeztünk a tulajdonostársakkal, hogy mi magunk látunk el minden feladatot. Elsőként egy hölgy vállalta a közös képviselőséget, azonban még a bankszámlanyitásig sem jutott el. A másik lakó váltotta őt elmúlt év júliusában, de azóta nem történt semmi! Nincs a társasház nevére írva a vízóra, nincs átírva a szemétszállítás, jelentős elmaradások vannak, nem fizetünk közös költséget és elméletileg van biztosításunk, de ezt sem hiszem mert akkor legalább negyedévente fizetni kellene! Fő gondunk, hogy a lakásunk valószínűleg egy sérült szigetelés miatt folyamatosan beázik, lassan "rohad" a lakás. Az előttünk lakók adták el 3 részre osztva a lakásokat és ezután alapítottuk meg a társasházat. Sajnos minden szinten megromlott a kapcsolat közöttünk és nem tudom elérni, hogy rendesen működjünk! Ki fogja fizetni a beázás miatti felújítást, mi egy darabig fizettük a szemét és víz díjat, de tovább nem akarjuk. Mi tévők legyünk, hogy jogszerűen, de rákényszerítsük az együtt működésre a lakótársainkat? Válaszukat előre is köszönöm!

Wildmann # 2015.04.05. 14:09

Legtöbb társasházi dolog olyan, hogy valakinek a társasházban nem tetszik.

Egy társasházban mindig lesz olyan akinek az adott döntés nem tetszik.

Még nem találkoztam olyan társasházzal, ahol mindenkinek tetszett volna a közös biztosító. Van akinek a Generalival van rossz tapasztalata, van akinek mással. A lényeg, hogy a közös képviselő hozzászokott, hogy valaki mindig a döntés ellen lobbizik. Ki a jogszabályt emlegeti, ki egy kicsit leegyszerűsítve csak fenyeget.

Az első szűrő a közös képviselőknél, hogy meg tudja-e mondani tulajdonos, hogy miért nem jó az Allianz.

A második, hogy írja is le.

Ha ez a kettő sikerült, akkor valóban komolyan érdemes elgondolkozni, hogy a közösség elé érdemes-e vinni a dolgot, mert nem csak vak fellángolás volt.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.25. 11:06

Egy tulajdonostárs kívánsága nem kötelező a közös képviselőre nézve. (Ha csak nem rendelkezik az a tulajdonostárs az összes szavazatnak legalább a 10%-ával.)

Sonjasonja # 2015.03.25. 10:28

tisztelt Forumozok,

Az Allianz biztositoval szerzodott a kozos kepviselo( kk), de en elegedetlen vagyok azzal a biztositoval es le akarom valtani a Generalira. Igy irtam a kk-nek, hogy vegye fel szavazati pontba a biztosito cserejet. Erre azt irta, hogy o elegedett vele, nekem mi a problemam. Elfelejti, hogy neki a tulajdonosok akaratat kell vegrehajtania, ezert fizetik a tulajdonosok. Melyik torvenyre hivatkozhatok, hogy rakenyszeritsem, hogy vegye fel pontba a kozgyulesen. Meg nem tuzte ki a kozgyules idopontjat,de idobe akarom elintezni.

Koszonom a valaszokat.

Sonjasonja