társasházi ügyvéd


gabor17 # 2020.10.20. 16:19

Igen, pont ez történt. Hitel és önkormányzati támogatások érdekében állították ki. Mégegyszer nagyon köszönöm a gyors válaszokat.
Gábor

MajorDomus # 2020.10.21. 17:15

Akkor viszont a ház érdeke,hogy minél előbb tejeljen a bank.
.
Az átadáson a végszámla kifizetése előtt,vagy a jólteljesítési biztositék kifizetése előtt ráérnek vitatkozni a kivitelezővel.

gabor17 # 2020.10.21. 22:14

A számlák között,amit a közös képv. átküldött, nem volt végszámla, nem tudom ez szabályos-e. Talán azért,mert az utolsó két tétel kiegyenlítése
banki hitelből történt,azt a bank egyenesen a vállakozónak utalta.
A linkelt dokumentum pont az utolsó részlet kifizetését igazolta le, jóteljesítési biztosíték nem került a szerződésbe,ezt már én is kifogásoltam.
A visszatartott összeg eszméletlen kis része az általunk becsült kárnak. Azért írom,hogy becsült,mert hibalista híján a hibák költségvonzata sem ismert.

Az átadáson pedig kizárólag a linkelt dokumentum készült el,egy kanyival sem több. Igazából azt sem értem,hogy egy bank hogy fogadhat el egy ilyet valós átad/átvét jk,-.-nek, márpedig elfogadták, mert "tejeltek". Így utólag talán jobban jártunk volna,ha nem teszik.

Bevallom ,a kettővel ezelőtti válaszából ezt a mondatot nem igazán sierült értelmeznem: "Azért, mert az az épitési naplóban van rögzitve"
Arra gondolt,hogy az igazolás úgy fogalmaz,hogy az "építési naplóban rögzített feladadtot elvégezte" ahelyett hogy pl. hogy "a munkát átveszem"?

Köszönöm,hogy még mindig figyelmet fordít rám.

MajorDomus # 2020.10.22. 16:06

Az épitési naplóban jelzi a műszaki ellenőr a kifogásait,amit a kivitelező köteles kijavitani.
.
Az utolsó részlet akkor kerül kifizetésre,ha az épitési naplóban a kivitelező készre jelenti a munkát,a műszaki ellenőr ezt elfogadja,és átveszi
a beruházást..

.
Továbbá: a bank a "bejelentés az elvégzett munkálatokról" dokumenyum alapján fizet,amit a ház részéről a megbízó és a műszaki ellenőr ír alá.
.
Ezt megelőzően a bank kiküldi a sahát műszaki ellenőrét aki fotókkal dokumentálja az ellenőrzést,és jelentése alapján történik meg a folyósitás.
.
Éppen három ilyen beruházásom van,és tanusitom hogy nagyon szőrszálhasogató a bank kifizetés előtt.
.
Ha ennyi szűrőn átment az ügy és tejelt a bank,akkor nagy gond azért nem lehet.

gabor17 # 2020.10.22. 22:54

email ment,itt zártam.

MajorDomus # 2020.10.23. 10:26

Olvastam.
Ha a műszaki ellenőr fenntartja hogy nem ő irt alá,akkor ügyészségi feljelentés....

.
Sok pénzről van szó.