Az ügyvéd, a kaszinótojás és a NENY


Egyjogász # 2010.08.06. 16:02
Egyjogász # 2010.08.06. 15:54

A cikk szerint közölték vele hogy feljelentik, az ügyvéd szerint ezt rongálás vagy garázdaság miatt tehetik meg.

kovacsz # 2010.08.06. 15:00
  • esetlegázd garázdaság szebálysértés, kicsit megerőszakolva köztisztasági szabálysértés.
Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.06. 14:08

Megérett az etikai vizsgálatra.

Egyjogász # 2010.08.06. 14:07

A napokban több hírportálon, blogban is olvasni lehetett arról, hogy egy, a VPOP-nál hivatalos ügyben, ügyvédi minőségében eljáró úr a reggelire megvásárolt kaszinótojását politikai tiltakozása jeléül szétmázolta a VPOP helyiségében kifüggesztett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozaton (az úr szóhasználatával: "Orbán bullán").

Erről "valahogy" rögtön értesült a bulvármédia, és takaros cikk is született az úr akciójáról.

A dologban csak az az érdekes, hogy az általam olvasott cikkben névvel és arcképpel legalább 10-szer szerepel, hogy a kaszinótojáskenő úr ügyvéd (annak ellenére, hogy ő is azt hangsúlyozta, hogy ez politikai cselekedet volt a részéről), és véletlenül az is, hogy ősszel képviselőjelöltként indul az egyik párt színeiben.....(nem a Fidesz:)) )

Az is furcsa, hogy ha az egy politikai tett volt, akkor miért lényeges, hogy mi a tojáskenő foglalkozása, miért kellett ezt ennyiszer kiírni a cikkben? (És egyáltalán, miért volt ezt a dolgot olyan fontos egyeseknek szétkürtölni a médiában?)

Meg az is érdekes, hogy ha valaki hivatalosan, ügyvédként jár el egy hatóságnál, ott kifejthet-e (különösen ilyen jellegű) politikai tevékenységet? Rólam (pedig már több mint tíz éve dolgozom egy helyen) a munkahelyemen sem tudják, hogy mik a politikai nézeteim, az pedig soha véletlenül sem jutott eszembe, hogyha bíróságon, hatóság előtt járok el hivatalos ügyben jogászként, akkor a hivatalos helyiségben bármilyen poltikai tevékenységet fejtsek ki.

Érdekes a dolog, mert a kommentelők egy része szinte hősként ünnepli ügyvéd urat, más részük pedig ügyvédhez méltatlannak minősítette ezt a cselekedetet, egyesek szerint ez még egy kamarai fegyelmi vizsgálatot is megérne. (A MÜK egyik szabályzata szerint ugyanis: "Az ügyvéd közszereplése az ügyvédi hivatás presztízséhez méltó színvonalú legyen.")

Arra pedig nagyon kíváncsi lennék, hogy a T. ügyvéd kollégák szerint az ügyvédi hivatás presztízséhez méltó színvonalú-e egy ilyen jellegű közszereplés egy ügyvéd részéről?