Az ügyvéd, a kaszinótojás és a NENY


Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.02. 13:49

The Big is Beautyful!

Sherlock # 2012.02.02. 13:25

De. :)

Egyjogász # 2012.02.02. 13:19

Azért a feneke nem rossz az ügyvédnőnek.

http://velvet.hu/…2/vv_eszter/

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.22. 08:37

:O)

Egyjogász # 2011.11.22. 08:21

VV Eszter tagja az ügyvédi kamarának, csak szünetelteti a tevékenységét (azaz amíg bent van a villában nem ügyvédkedik).
A kamara állítólag most éppen azt vizsgálja, hogy egy tevékenységét szüneteltető kamarai tag is köteles-e ügyvédhez méltó életvitelt folytatni.
Az meg már szubjektív megítélés kérdése, hogy az, amit az ügyvédnő a villában előad, méltó-e egy ügyvédhez. (Dániel ügyvédnél a kaszinótojáskenést nem találták aggályosnak, úgyhogy ezután bármely ügyvéd bátran szétkenhet akár egy tortát, vagy egy adag pörköltet is egy közintézményben a neki nem tetsző hirdetményeken...)

Minden esetre én hallottam a félmúltban olyan ügyről, amikor egy ügyvéd kokirészegen okádott egy közterületen, majd elküldte az anyjába az őt igazoltatni kívánó rendőrt, ezért a kamara súlyos fegyelmi büntetést szabott ki ellene (pedig szigorúan civilként rókázott, nem talárban, iratokkal a hóna alatt).

Berényi Miki # 2011.11.22. 06:27

"Ezt olvasva egy "nyújorkban" publikáló újságiró megfenyegetett, hogy hamarosan ezért ki fognak engem zárni az ügyvédi kamarából."

Tudod Attika, a közéleti szereplők csak akkor hangoztathatják politikai véleményüket, ha baloldaliak, jobboldaliak esetében ez szigorúan tilos. (lásd Heti Hetes vs Fábry, Kulka és tsai vs Kokó...) Ez, a demokrácia alapszabálya nyilván vonatkozik az ügyvédekre is (Te vs Dániel Péter, bár én őt nem sztárügyvéd-aspiránsnak, hanem celeb-jelöltnek tartom)

A fenyegetőző New York-i újságíró nem a B. László-féle kompánia tagja véletlenül?

TamasHungarian # 2011.11.20. 12:05

ÓÓóóó ne féltsd te a mai 16-17 éves "gyerekeket" !
Amikor a 12 éves kis rokonsrácnak külön pornó-könvytára van a laptopján, persze titkosítva, nehogy az anyja meg tudja nyitni ? Én meg jót röhögök magamban persze. De mi felnőttek, bizony nagyon naivak vagyunk sokszor.
Na meg amikor a 17-18 éves gimnazista srácok kóstolgatják a fiatalabb tanárnénit, és tudok olyan esteről, amikor ez nem is maradt csak a próbálkozás szintjén ... Úgy látszik, tanár néni se volt fából annyira :)

Mellesleg szakmai szempontból a lehető legnagyobb hiba, amit el lehet követni egy tanárnak (oktatónak), ha magára kényszerít egy szerepet, vagy mások kényszerítik rá, és nem saját magát adja. Ezen a ponton véget is ért a hitele a diákok előtt.

Elismerem, hogy ez a pornó-ügy már kicsit durva, bár gondolod, hogy a fiatalkori pornós pályafutása bármiben befolyásolja a tanári munkáját? Hát nem tudom, elgondolkodtató!
Másrészt ezt csak szélsőséges példának szántam, mert voltak olyan esetek is, amikor sokkal kevesebbért is kirúgtak valakit, ami pedig magánéleti kérdés volt (pl. 15 év ott tanítás után kirúgta a kicsit homofób igazgatónő az egyébként közkedvelt tanárt, mert rájött, hogy meleg, és ez szerinte sehogy se fér össze a tanári pályával .... stb stb). Ezeken én valahogy nagyon megrökönyödök.

Rexor # 2011.11.20. 11:47

Azzal teljesen egyetértek, hogy az "Eszter" dolog baromira nem tartozik a kamarára. Végülis nem egy maffiaklubba társult be, hanem egy tévés műsorba. Ha ezután jönnek hozzá az ügyfelek (márpedig gyanítom nagyon jó reklám ez neki), akkor ehhez senkinek semmi köze.

A tanárokról készült pornó mondjuk kicsit már más tészta. El lehet képzelni mekkora tekintélye van egy tanárnak 16-17 éves gyerekek között, ha meglátják egy bácsival "játszani" a neten.

TamasHungarian # 2011.11.20. 11:33

Ez az Eszteres dolog engem nagyon izgat :)

Utálom az ilyen VV-s hülyeségeket, és elismerem, hogy elég szélsőségesen liberáis a gondolkodásom, NA DE:

1, ha egyszer nem is kamara-tag, akkor hogyan akarják kizárni? vagy akár csak megróni? ez persze jogi kérdés inkább, ehhez nem értek

2, azon meg mindig kiakadok, hogy valaki magánéletében túrkálnak, de ezt nem csak ide értem, hanem engem ugyanúgy felháborított az olyan eset is, amikor a tanárt kirúgták az iskolából, mert kiderült róla, hogy pornófilmben szerepelt. Na puff ... és? Gondolom, nem az iskolában forgatták meg nem a munkaidejében, sőt, nem is a diákok előtt, szóval ezeket csak úgy simán nem értem.

Most tényleg én vagyok ennyire elvetemült vagy más se ért egyet ezzel a bizonyos "elvárható magatartási normákkal", amelyeket persze pontosan senki nem tud megfogalmazni, csak ilyenkor jön az erkölcsre, etikára való hivatkozás, amit mindig be lehet dobni.

Tehát még ha nem is szimpatikus nekem ez az Eszter nőszemély, akkor se értek egyet azzal, hogy akadályokat kellene gördíteni az ő későbbi pályafutása útjába.

Dr.Attika # 2011.11.20. 10:54

Dániel Péter kolléga bocsánatot kért Wittner Máriától. Ezen cikk kommentjében bátorkodtam leírni, hogy a kolléga csak a sztárügyvédek sorába kívánt bekerülni a kaszinó tojás, paradicsomszósz és Wittner Mária gyalázása akcióival. Ezt olvasva egy "nyújorkban" publikáló újságiró megfenyegetett, hogy hamarosan ezért ki fognak engem zárni az ügyvédi kamarából. Mi van New-Yorkban? Ott képviselik a szoclib elveket vallók képviseletét.
Várhatok egy amerikai bíróságtól megküldött keresetlevélben, miszerint 144 milliárd dollár megfizetésére kíván kötelezni a felperes ezen kommentemért?

Legislator # 2011.11.20. 10:38

Hogy hívják a meggyilkolt olvasztárt?
Ölvesztár:-P.


Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2011.11.20. 10:20

"VV Eszter fogja "képviselni" a celebeket"
Arról már lekésett!:) A "sztárcelebek sztárügyvédje" státusz(ok) már foglat(ak).:))

Egyébként nemrégiben hallottam, hogy az egyik sztárügyvéd kirúgta a sztárjelöltjét, mert az ígéretet tett egy olvasztárnak, hogy a sztáriroda képviselni fogja egy piszlicsáré válóperes ügyben.:)))
A sztárjelölt hiába hivatkozott arra, hogy a sztárügyvéd úr mondta, hogy minden sztár ügyét elvállalják, mivel az olvasztár még egy kis családirtást vagy kutya élve elásást esetleg feleség szarrá verést sem tudott felmutatni, amivel megjelent volna bármely bulvárújságban, a sztárjelölt repült..:)))))

Dr.Attika # 2011.11.04. 11:47

Béla! Légy "liberális".Eörsi István fia Lászlóról van szó, akiről eddig nem hallottunk. Most megismertük. Nem esett messze az almafától, dehát ez a tőkéje.

ius latratus # 2011.11.04. 11:02

Auuh!
Kínos, bocsánat!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.04. 10:11

Eörsi László. Szegény jó István már csak a túlvilágról figyelmeztethetett volna.

ius latratus # 2011.11.04. 08:58

Nem akarok ebbe belefolyni -ügyvéd meg nem vagyok-, de Péterünket Eörsi István már a blogján is figyelmezette, hogy téved. Dániel Péter ezt figyelembe sem vette, sőt: tovább folytatta ámokfutását.
Ugró Miklós cikkét én is olvastam, s magam úgy gondolom, hogy jól érzi: Dániel Péter marad ügyvéd.

Dr.Attika # 2011.11.04. 08:50

Azóta a sajtóból tudhatjuk, hogy Dániel kollégát a saját nagybátyja vezette meg. A nagybácsi akkoriban rendőr volt és most megosztotta az "öcsivel". hogy akit ma Wittner Máriaként ismerünk az 1956-ban Markos Mária néven szerepelt és tkp. elkövette azt amit Dániel kolléga leírt. Viszont menetközben kiderült, hogy nagybácsi tévedett, mert Markos Mária nem Wittner Mária. A kollégánk emiatt már bocsánatot is kért Wittner Máriától. Ő viszont nem fog megbocsátani- a Hírtv-ben nyilatkozta- hanem pert indít Dániel kollégánk ellen.
Na mot ezen tényeket összegezve:
Kollégánk nem csak ügyvédhez méltatlanul viselkedett, hanem jogászként is megbukott az élet vizsgáján. Egy tényállítást azonnal elfogadott ésnem járt utána, hogy az a valóságban is megtörtént vagy megtörténhetett-e.

Legislator # 2011.11.04. 06:17

Nem páran vannak.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.11.04. 06:16

"Azaz az a lényeg, hogy hogy az ügyvéd ezek szerint civilként az csinál amit akar, az nem ügyvédi fegyelmi vétség."

Azért jobb szakmai etikák/szaketikák ismerik az "álláshoz méltó magatartás" fogalmát, vagy annak valaminő derivátumát, különös tekintettel a köz-és magánérintkezésre.


Sunshine after the rain.

Berényi Miki # 2011.11.04. 06:14

Ügyfélkörük biztosan lesz, feltéve ha elmarad a felfüggesztés: VV Eszter fogja "képviselni" a celebeket képzeletbeli ügyeikben (ehhez elég lesz neki egy képzeletbeli kamarai tagság is!), és szerintem még mindig van pár szélsőséges, akinek Dániel Úr stílusa szimpatikus. Mellesleg ő lenne a legdühösebb, ha esetében elmaradna a kamarai szankció: biztosan nagyon szeretne már a "rendszert kiszolgáló" ügyvédségről beszélni.

Dr.Attika # 2011.11.04. 06:08

Ki is fogják zárni mindkettőt. A kolléganő nem veszít vele semmit, de Dániel kollégának szembesülnie kell a "seggnyalás" hosszútávon nem kifizetődő voltával. Fog ő még sertepertélni Ferenc környezetében, de nagyon pofára fog esni.

hunfrakk # 2011.11.03. 22:52

csaj repül, szőrmók marad

én mindkettő esetében a kizárva pecsét után nyúlnék

Dr.Attika # 2011.11.03. 21:33

Ha nem, akkor minek az etikai kódex?
A kollegína "pályamódosítása" még érthető, mert elvégezte az egyetemet, jelöltködött, szakvizsgázott és ügyvéd lett, de rá kellett öbbennie, hogy senki nem akarja őt ügyvéként megbízni.
Dániel kollégánk meg -szerintem ő is megbízóhiányos volt- úgy gondolta, hogy Gyurcsány "seggenyalásával" szerez ügyfélkört. Nem jött össze.
nagyon várom a KAMARA ezirányú htározatát.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.03. 21:12

Mind a kettőre tartom.

guba # 2011.11.03. 19:56

Kis tétben mernék fogadni, hogy egyikük sem fog kizárásra kerülni.