Nem fontos, csak nekem...


kismókus # 2007.09.25. 06:46

Eaglet:

Nem az én kompetenciám ugyan válaszolni, de azt gondolom, egy moderált fórumon a törvénytár "jeleskedik" a modern technika vívmányaival, azaz min. hetente frissítik.

Eaglet # 2007.09.24. 13:28

a jogiforumon található törvénytár a hatályos jogszabályokat tartalmazza, vagy adott témát még külön körbe kell járnom ?

Cola (törölt felhasználó) # 2006.02.28. 20:52

szerintem inkább egy közvetlen mailt dobj neki, lehet, hogy már régesrég nem látogatja a jogiforum.hu -t...

lujzika # 2006.02.28. 18:19

Meglepő számomra,hogy másfél év alatt senki nem olvasta el írásodat.
Lenne néhány ötletem,ha még aktuális.

L.F. # 2004.09.26. 16:43

Sziasztok!
Tudom, hogy nem szoktak ilyen témában a Fórumba írni, de azért én mégis megteszem ezt, s remélem, nem fogtok nagyon megharagudni rám. Miről is van szó? Hát arról, hogy megpróbálok valamilyen állást szerezni magamnak, vagy legalábbis valami tanácshoz jutni általatok. Mindezt azért teszem ebben a formában, mert elég sajátos a helyzetem. 1990-ben, 18 évesen motorbalesetet szenvedtem, s azóta kerekesszékben ülök. A baleset következtében mindnégy végtagom megbénult, de szerencsére, a kezeim működnek annyira, hogy a tolószékkel sík területen tudok közlekedni, és tudom kezelni a számítógépet. A jogi egyetemet állapotomtól függetlenül nappali tagozaton végeztem el, s ’98-ban szereztem diplomát. Öt félévet jeles, négy félévet jó eredménnyel végeztem, a diplomám pedig cum laude minősítésű. A diploma megszerzése után „papíron” ügyvédjelölt lettem, majd 2002 tavaszán megcsináltam az utolsó szakvizsgámat is. Azóta szakvizsgázott jogász vagyok. 2000 januárjától ez év augusztusáig – szerződésem megszűnéséig – jogászként dolgoztam egy családsegítő központnál, illetve egy településszövetségnél, mely civil szervezetként működött. Elsősorban polgári jogi és civil szervezetekkel kapcsolatos tapasztalatokra tettem szert, s apró-cseprő szabálysértési és büntető ügyekben is nyújtottam tanácsokat. Ugyanakkor őszintén meg kell, hogy írjam, tapasztalatszerzés szempontjából nem ezek voltak az ideális állások… Borsod megyében, Miskolctól kb. 40 kilométerre lakok; sajnos, állapotom miatt nem tudom megoldani a bejárást, ezért számomra az ideális megoldás valami távmunka-szerű, számítógépen, Interneten keresztül végezhető munka lenne (pl. tanácsadás, szerződések, alapító okiratok készítése, tárgyalásokhoz háttérmunka végzése stb.). A jog bármelyik területével szívesen foglalkoznék, persze, vannak területek, melyek számomra is szimpatikusabbak. Alkalmazott ügyvédkénti foglalkoztatás volna a kézenfekvő – munkaügyis támogatásra jogosult vagyok –, de szükség esetén a Kamarába is belépnék. Ez utóbbin már egyébként is gondolkodtam, mivel megfordult a fejemben, hogy önálló ügyvédkedésbe kezdek, … de ebbe nem merek egyedül belevágni. Tudom, nem könnyű kapcsolatok nélkül egy jogásznak állást találnia, helyzetemben pedig, szinte nulla az esély erre. Szóval, ha tudtok valami tanáccsal szolgálni nekem, vagy esetleg, valami jó állással , örömmel veszem! Köszönöm, hogy végigolvastátok. Üdv: L.F.