Érdekes autós történet... érdemes elolvasni


voyager # 2007.01.16. 01:00

Amin sz@rul járhatsz az a lizinges autó, a bank tőled fogja kérni s téged jelent fel ha nincs / nem fizeted, te mondhatod hogy odaadtad a kulcsot xynak. Ha az autó nincs (nem lesz) meg téged fognak vádolni sikkasztással mert az autó nem a te tulajdonod, s nem adhatod oda senkinek!!! Csak visszaadják nem tudnak mit kezdeni vele, bontóba sem kapnak érte annyit.

Jelzem ha!

Ird le végkifejletet azért!

Üdv,

guba # 2007.01.11. 08:35

Amit a felek egyezően állítanak a bíróság előtt, azt a bíróság bizonyíték nélkül is valónak tekintheti, ha ebben a vonatkozásban nem merül fel kételye. A kölcsön tényét pedig a kérdező nem kívánja letagadni, álláspontom szerint, nem is lenne értelme, ui. feleslegesen keverné magát hazugságba. Egy szerződés érvényességi kellékeit nem kell összekeverni a bizonyítási kérdésekkel, azok esetleges nehézségeivel. Okirati bizonyításon kívül, még számos más bizonyítás is elképzelhető, és mivel a b által elfogadható bizonyítékok köre nem zárt, tulajdonképpen bármi szolgálhat adott esetben bizonyítékként.

kismukk # 2007.01.11. 08:01

"a kölcsönszerződést nem feltétlenül kell írásba foglalni, szóban is érvényesen létrejött"
Mi vagy ki tanúsítja, bizonyítja hogy létrejött?
És hogy pont akkora az összeg?

Szerintem, bárhová mész, aki meghallgat, annak első kérdése: mi vagy ki támasztja alá ezt a sztorit? Mi az igaz belőle?

Ahogy elnézem, egyetlen fix dolog van: a Te neveden lizingelt kocsi eltűnt.
A rendőrségen bejelentést tehetsz lopás miatt, ismeretlen tettes ellen (kihallgatáskor ha elmondod, a kulcsot Te adtad oda az XY-nak, az őrá fogja terelni a gyanút. Azért, hogy szükség esetén mozgathassa. Nem lesz ajánlatos ekkor belekeverni hogy a pénzkölcsön biztositékaként, attól csak még zavarosabb lesz az ügy, a közeg azt sem fogja már tudni, hol áll a feje... Sőt! Ha XY-t is kihallgatják, és a közeg az ő vallomása nyomán visszakérdezne, mi is volt az a kölcsönügylet, legjobb ha akkor sem emlited. Itt csakis a kocsiról van szó, amiért ő a sáros!)

Aztán, a rendőrségi jegyzőkönyvből lehet másolatot küldeni a lizingcégnek: a kocsi eltűnt, nyomozás folyamatban.

guba # 2007.01.10. 22:59

Magánszemélyek között a kölcsönszerződést nem feltétlenül kell írásba foglalni, szóban is érvényesen létrejött.
Véleményem szerint megvalósulhatott a lopás illetve sikkasztás esetlegesen a lízingcéggel szemben, zsarolás veled szemben orgazdaság a harmadik személy részéről.

kanoslajos # 2007.01.10. 22:39

Nincsen semmiféle kölcsönszerződés a pénzről, a kocsi se szerepel semmiféle zálogszerződésben, és most már több mint egy hete "lobogtatom" a pénzt hogy itt van, vidd de többet akarnak. Eleve uzsorakamat tányállása forog fenn ami mondjuk még bele is férne, hiszen mint mondtam, ha az előre megállapitott kamatot időarányosan kiszámoljuk akkor is több pénzt ajánlottam fel mint amennyivel effektiv tartozom.

Mi az a 2-3 bűncselekmény? Pontosan jogilag megfogalmazva...

guba # 2007.01.10. 21:49

A két elkövető részéről szóba jöhet legalább két-három bűncselekményi tényállás megvalósítása, amelyek teljesen külön kezelendők a pénz kölcsönadásától. Az ugyanis előfordul, hogy valaki nem tudja időben teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit, ennek megvannak a polgárjogi következményei (adóskésedelem), az a tény, hogy te időben nem fizetted ki a tartozásodat, még akkor sem keletkeztetne az ő oldalán egy automatikus rendelkezési jogot az autó felett, ha az zálogként szerepelt volna az ügyletben.
Miért nem a rendőrségen kezdted,

kanoslajos # 2007.01.10. 20:12

Az az igazság, hogy a kocsin egyelőre szerintem több a tartozás a lizing miatt mint amennyit ér. Csakhogy ezt a két idióta nem is tudja. Igy hát azon gondolkodom, hogy felhivom a lizingcéget, a biztositót, a rendőrséget és az adóhivatalt (uzsorakamatos kölcsön, adónemfizetés) és mindenhol bejelentem ezt az esetet. Mert én többet egy vassal nem fizetek mint amennyi jár... ez zsarolás.

monalisa1 # 2007.01.10. 19:52

Az a kocsi még csak nem is tiéd, hanem a lizingcég tulajdona!

Ami a tartozás/követel összegszerűségét illeti, majd csak megállapodtok az ex haveroddal egy kölcsönösen méltányos összegben.

Ha nem adja vissza a kocsit, abból őneki még baja származhat!.

Amikor viszed a pénzt, ne egyedül menjél., tanú meg minden...

kanoslajos # 2007.01.10. 18:29

Kedves Fórumozók.... egy igen necces ügyben szeretnék tanácsot kérni, remélem, hogy vannak itt nálam sokkal okosabb emberek. Történt hogy tavaly szeptember legvégén kölcsön kellett kérnem 500 ezer forintot valakitől akivel már régebben is voltak ügyleteink mindenki megelégedésére, és arról volt szó hogy ezt a pénzt kb 2 hónappal késöbb visszadom neki heti 2% kamattal megfejelve. Papirt nem irtunk róla. Közben a 4 millió forint értékü autóm amugy is az ő mélygarázsában parkolt, sőt adtam neki egy kulcsot is hozzá még régebben hogy ha mozgatni kell akkor ne kelljen szaladgálni. A kocsi lizing alatt van, még nincs kifizetve, és az összes papirja nálam van. Ez eddig tiszta....

November elején betörtek a lakásomba és ellopták azt a pénzt is amit neki szántam,mivel addigra meglett és vissza tudtam volna fizetni a hitelt. Fel is hivtam a betörés elött hogy találkozzunk, de ő akkor vidéken volt, mondta hogy majd hét elején...mondtam OK...megtörtént a betörés, teljesen magam alatt voltam , rohangáltam mindehova a másik autómmal mig a 4 milliós bent állt a garázsában .Felhivtam és elmondtam hogy mi történt, kértem még időt, neki nem kenyérre kellett , ennek ellenére már első hiváskor közölte hogy "lefoglalja" az autómat, és ha hamarosan nem fizetek akkor eladja valakinek feketén annyiért amennyivel én tartozom neki. Mondtam hogy ne tegye meglesz a lóvé, sőt a kamat is ketyeghet tovább. Nehézségek voltak ezzel, jöttek az ünnepek, pénz még nem volt, de nem igérgettem neki hanem mondtam minden nap hogy hogy állok, dolgozom az ügyön. Pár nappal karácsony elött meg is volt már 300 ezer amire azt mondta,hogy majd csak akkor jelentkezzek ha megvan az egész.... ezután elmaradtak a hivásai, majd január elejére meglett a hiányzó összeg, sőt még meg is fejeltem neki egy kis extra pénzzel, mintegy 700 ezer forintot akartam neki adni összesen.
Hivtam többször is, sms, email, stb, mire majdnem egy héttel az első hivásom után visszahivott és közölte hogy ő eladta a kocsit valakinek, és majd vele tárgyaljak a visszaszerzéséről. Óriási vita alakult ki, mondtam hogy egy hete megvan a lóvé, megfenyegettem hogy feljelentem, mire ő , gondolom arra gondolva hogy rögzitem e beszélgetést, kezdte letagadni hogy nála volt az autó...szöval igazi köcsög volt a telefonban, utána megirtam emailben neki hogy 48 órája van hogy előkeritse a kocsimat, megkapja a pénzét, felejtsük el egymást. Napokkal késöbb -ma - telefonált,hogy hát azzal az illetővel van aki megvette tőle az autót és tárgyalni akar velem arról, hogy hogyan kaphatnám vissza. Mindenáron személyesen akart találkozni, mire én annyit mondtam neki hogy a számot mondja, hogy mennyi az annyi.... nem mondta, mire én azt mondtam, hogy, nézd itt van 700 ezer forint, ez több mint amennyivel eleve lógok tehát ennyi. Erre a másik csávó vette át a telefont és közölte hogy ő biza 1.2 milliót fizetett a kocsimért a csávónak, de semmi baj, mert érdekli és megvenné szivesen, s hogy tárgyaljunk erről.
Erre azt kérdeztem tőle hogy milyen jogcimen vette ő meg az én tulajdonomat mindenféle irásos beleegyezés, adásvételi, stb nélkül, mivel a kölcsönre nem is irtunk semmiféle papirt. Erre elkezdett handabandázni, hogy neki van annyi lóvéja, hogy elbukjon ennyit és majd belelölki a Dunába ha nem vagyok hajlandó VELE megegyezni....közöltem vele hogy majd a biróságon magyarázkodjon, neki semmilyen jogalapja nem volt ebbe belefolyni, mire visszadata a hitelező csávót aki elkezdett orditozni, hogy ki a fasz vagyok én, stb..... meg hogy ne fenyegessem.

Jelenleg itt áll a helyzet, a kocsi náluk, a pénz nálam, és persze a lizingcég nem tud erről semmit egyelőre, a 2 köcsög nem tud engem megtalálni, én őket igen de nagyon úgy fest hogy átverésre megy ki a balhé, azt gondolták hogy kicsikarnak még egy kis lóvét belőlem.

Mi a véleményetek? Én most is azt szeretném, hogy megadom neki azt a pénzt ami jogos, és adja vissza a kocsimat karcmentesen, hibátlanul, és felejtsük el egymást de ahogy elnézem ők mást szeretnének..... lehet hogy egy nagy verést kapnak....