Autópályamatrica


monalisa1 # 2007.01.12. 17:35

Azért a nap 24 órája elég tág intervallum. Kérd meg az új tulajt - de nem tegyél rá még célzást se a kérésed okára -, hogy írja le az adásvétel ill. a gépkocsi tényleges bírtokbavétel idejét/óráját. Ha ezt megteszi (...), és az autó használatán a matrica időpontja már az "övé", akkor a csekk is az övé lesz...

Magad esetleg úgy is tudod igazolni, hogy a munkahelyed és/vagy egyéb aznapi elfoglaltságod időpontja után történt a kocsi elvitele tőled, és ezt kell a matricán látható idővel összevetni.

Nekem ez jutott az eszembe.

diablo # 2007.01.12. 15:53

Üdv!

A történet: 2006.12.15-én eladtam a kocsimat, utána ezt bejelentettem az okmányirodán is, biztosítónál is. Biztosítótól is megjött a papír, hogy 16-tól megszűnt a biztosítás, a többletet visszafizették. Ma 01.12-én kaptam egy szép kis csekket, hogy 2006.12.15-én matrica nélkül használtam az autópályát, holott már az új tulaj vezette a gépkocsit. Itt kezdődik a probléma, az adásvételin nincs óra, perc feltüntetve. Kedves női hang azt tanácsolta, miután 1 percre férekapcsolt, hogy mindenképp fizessem be az összeget, aztán ha elfogadják a reklamálást akkor visszautalják, ha nem nem. (Szerintem nem kapnám vissza ha már egyszer befizettem). Tehát vagy elfogadják vagy nem. Ebben az esetben lehet valamiféle jogi dologra hivatkozni?

A válaszokat előre is köszönöm!